5 "anonimi" din viata mea

14.4.17


Astazi nu vreau sa va povestesc despre cosmetice si nici despre alte lucruri care ne fac viata mai frumoasa, astazi vreau sa fie despre oameni, despre acei oameni pe care - poate - nu ii pomenim decat rar, dar fara de care viata noastra ar fi mult mai trista si mai goala. Am scris pe blog despre multe lucruri din viata mea si n-am scris despre multe altele, am impartit cu voi momente, sentimente, dureri si bucurii, insa nu am scris decat rar despre oamenii apropiati mie pentru ca sunt lucruri pe care vreau sa le pastrez pentru mine si pentru sufletul meu. Relatiile mele sunt lungi, puternice si adanc infipte in inima mea, iar oamenii care ajung in sufletul meu nu prea mai pleaca de acolo, indiferent de ce ne aduce viata.

Sunt oameni care au fost langa mine si in momente bune si in momente rele sau poate n-au fost deloc pentru ca asta a fost dorinta mea, sunt oameni care m-au luat asa cum sunt si pe care i-am luat asa cum sunt, sunt oameni cu care vorbesc zilnic si sunt oameni cu care vorbesc rar, insa asta nu schimba cu nimic ceea ce este intre noi. Probabil cei mai multi nu vor citi postarea asta pentru ca eu n-am obiceiul sa amestec blogul cu viata mea privata, dar nu despre asta e vorba ...

A a aparut in viata mea in unul din cele mai negre momente ale existentei mele, am baut un ceai impreuna, am discutat ore intregi despre lucruri pe care nu le-am putut discuta cu altcineva si mi-a oferit o alta perspectiva asupra unor lucruri pe care nu aveam la momentul ala capacitatea sa le inteleg. Nu vorbim cu saptamanile, insa asta nu schimba zambetul pe care ori eu, ori A il avem cand primim dimineata un mesaj cu "sa ai o zi frumoasa" sau "azi m-am gandit la tine si iti trimit o imbratisare".

C este o prezenta constanta in viata mea de foarte multi ani, atat de multi incat nu stiu daca sunt lucruri pe care sa nu le stim unul despre celalalt. In lumea asta e greu sa gasesti o alta persoana cu care sa fii tu insuti fara sa te temi ca vei fi judecat, e greu sa comunici cu un alt om fara sa fie nevoie de cuvinte, insa e si mai greu cand viata te pune la incercare si oricat ai vrea nu se mai poate. Insa sentimentele sunt tot acolo si cand iti e mai greu stii ca nu conteaza ora, nu conteaza conjunctura, celalalt e acolo si stie cum sa-ti mangaie sufletul, indiferent care e problema. 

R e genul de om care reuseste sa uite tot (chiar si pe sine de multe ori), dar cumva e acolo si poti sa ii spui orice, indiferent cat de ciudat si nebunesc poate sa para. Prietenul ala care iti taie macaroana cand iti e lumea mai draga, dar stii ca n-o face cu intentie si cumva reusesti sa te amuzi de toata situatia, chiar daca iti scoate peri albi. E genul ala de prieten caruia poti sa ii spui ca ai cheltuit banii de mancare/ facturi/ intretinere pe cine stie ce ruj/ geanta/ alta nebunie si primul lucru pe care il face e sa se uite in portofel sa vada cati bani are ca sa ii impartiti.

V a reusit sa ajunga la o parte din mine de care pana si eu uitasem ca exista. A aparut in viata mea intr-un mod neasteptat, intr-un moment in care nu asteptam nimic si a reusit sa faca copilul din mine sa zambeasca din nou si pentru asta n-o sa pot sa fiu niciodata suficient de recunoscatoare. Relatia noastra nu e usoara si este una solicitanta, dar faptul ca fiecare il motiveaza pe celalalt sa fie mai bun atarna mai greu decat orice alta problema care poate sa apara.

C e persoana pe care o sun atunci cand mintea mea nu mai functioneaza si stiu ca am nevoie de ceva care sa ma faca sa ies din gaura neagra (in care toti ajungem la un moment dat), indiferent care e "problema" si nu mi-e rusine sa recunosc ca problema de multe ori e o tampenie pe care eu o ridic la rang de arta. Putem sa nu vorbim zile intregi, insa atunci cand eu sau C avem probleme intuitia functioneaza mai bine decat oricand si cuvintele nu-si au rostul. C e persoana care m-a sunat in fiecare zi dupa ce-am pierdut ceva extrem de important pentru mine doar ca sa-mi aminteasca ca ma iubeste, lucru de care eu nu sunt capabila, indiferent de ce simt pentru o alta persoana.

Ordinea este una intamplatoare si postarea asta am scris-o si pentru mine (sa nu uit ce conteaza cu adevarat in viata), dar si pentru voi (sa nu uitati sa va faceti timp pentru sufletele dragi voua). As vrea sa citesc in comentarii despre macar un "anonim" din viata voastra. Iar daca dupa ce cititi postarea asta puneti mana pe telefon si dati un telefon sau un mesaj cuiva drag doar ca sa ii amintiti ce inseamna pentru voi e si mai bine ...

4 comentarii

  1. Cami dragă, păi tu ești o norocoasă cu atâtia anonimi buni în viața ta :)
    Îi am și eu pe ai mei, cel mai excentric e un profesor din București la a cărui curs am fost, îmi face bine să-i citesc blogul, e un soi de prezență anonimă și constantă în viața mea. Mai am două prietene de vreo 20 de ani, nu vorbim zilnic, dar suntem una pentru alta atunci când e nevoie. Hai că nici eu nu stau rău :)
    Să ai zile frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt, sunt, nu neg. Viata mi-a scos in cale suflete frumoase. Nu stai nici tu rau deloc. :)

      Ștergere
  2. Doamne ce frumos articol, felicitari pentru cuvintele frumoase. Am si eu n anonim in viata mea care mi-a redat speranta la viata cand credeam ca n o mai am si ii multumesc pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut, e scris pentru sufletul fiecaruia dintre noi.

      Ștergere