10 momente fericite departe de ecran

24.4.17

Ultimele luni au fost o adevarata provocare pentru mine, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Am trecut prin multe, mi-am schimbat perceptia asupra multor lucruri, am inceput sa ma privesc pe mine si lucrurile pe care le-am trait altfel, am incercat sa ma duc iar spre ceea ce imi imaginam candva ca va fi viata mea. Nu e nici usor si nici confortabil, am incercat sa ma adaptez cat mai bine, am avut noroc ca n-am fost singura in toata povestea asta si in cele mai nasoale momente am avut langa mine oameni care m-au ridicat, asa cum au stiut si au putut.

In momentul in care scriu postarea asta nu sunt in cel mai bun moment al meu, insa incerc sa ma bucur de tot ce traiesc acum. Oboseala acumulata, piedicile pe care ni le pune mintea si lucruri care nu tin neaparat de mine complica totul exact cand nu trebuie. Saptamana trecuta am depasit o bariera care acum cateva luni parea ceva ireal si n-am putut sa ma bucur de asta asa cum ar fi trebuit si asta m-a pus pe ganduri.

Munca mea presupune prezenta on-line si o stare permanenta de agitatie, asa ca in momentele cand reusesc sa ma rup de asta vreau sa ma bucur si sa traiesc din plin clipa. Weekendul trecut am avut parte de o surpriza frumoasa care m-a bucurat mult si mi-a adus aminte ca am renuntat aiurea la niste lucruri care ma fac fericita si am de gand sa schimb asta, iar primul pas este sa incerc sa stau cat mai departe de calculator/ tableta/ telefon si sa acord mai mult timp lucrurilor care imi bucura sufletul.


1. timpul petrecut cu animalele - fie ca e vorba de o plimbare scurta sau lunga cu cateii, fie ca e vorba de cateva minute de joaca cu pisicile, fie ca este vorba de cateva mangaieri pe care le pot oferi unui animal de pe strada, momentele petrecute astfel ma incarca pozitiv si reusesc sa ma scape de tensiunea acumulata (daca mai iese si o poza ca cea de aici cu atat mai bine)

2. meditatiile ghidate - le-am mai mentionat pe blog, pe mine ma ajuta mult atunci cand mintea mea gandeste prea mult si nu reusesc sa-mi pun ordine in ganduri, de obicei seara inainte de culcare imi fac timp pentru asta si am ajuns sa apreciez astfel de momente

3. cititul - n-am avut foarte mult timp pentru asta in ultimele luni, insa am incercat - atunci cand am reusit sa prind clipe libere - sa citesc carti care sa ma ajute sa ma eliberez de ceea ce ma tine pe loc, sa ma faca sa ma inteleg mai bine pe mine si sa-mi inteleg mai bine reactiile si alegerile, pe scurt carti care sa ma ajute sa-mi folosesc la maxim potentialul

4. antrenamentele de XBody - stiu ca pentru multa lume sportul e ceva ce trebuie facut si de-abia asteapta sa scape de acolo, insa eu am incercat sa privesc lucrurile altfel inca de la inceput tocmai pentru ca stiam ca daca nu fac asta nu am sa duc treaba asta pe termen lung. Sunt in a sasea luna de antrenamente, am avut si momente cand am simtit ca nu mai pot, insa incerc sa nu-mi pierd motivatia (si nu e tocmai usor). Saptamana asta vreau sa incerc 4 antrenamente (fata de 3 cat am facut pana acum) si chiar sunt curioasa daca o sa reusesc sa trec si peste asta pentru ca mi-am depsit multe limite fizice in ultima perioada.

5. condusul - in ultimii 2 ani n-am condus deloc (a fost alegerea mea si la momentul asta mi se pare ca am facut o alegere idioata, dar nu despre asta e vorba aici), insa in ultimele saptamani am schimbat asta si mi-am reamintit cat de mult ma relaxeaza condusul. Stiu ca multi conduc de nevoie, insa nu e si cazul meu, mie imi place cu adevarat sa conduc, iar anul asta se fac 20 de ani de cand m-am urcat prima data la volan. Desi sunt un om agitat si pasional, traficul nu ma enerveaza nici cand e infernal si condusul este o activitate care imi face extrem de bine. Asa ca pe lista mea cu lucruri de facut este sa-mi cumpar o alta masina, nu stiu daca se va intampla curand, insa mi-am dat seama cat imi lipseste asta.

6. momentele mele de rasfat - sunt extrem de importante pentru mine si sunt cele care reusesc sa echilibreze cumva nebunia din viata mea. V-am povestit de multe ori ce aleg sa fac atunci cand vreau sa petrec timp cu mine, asa ca n-o sa insist cu asta, insa o sa va mai spun inca o data sa nu uitati de timpul petrecut cu voi, este extrem de important.

7. timpul cu oamenii care imi mangaie sufletul - nu conteaza ca sunt 2 minute sau 2 ore, important e sa nu uitam sa ne acordam timp sa fim cu cei care conteaza pentru noi. Una din lectiile pe care le-am invatat in ultima perioada (sau pe care le-am mai invatat inca o data) este sa ma bucur de clipa asta si sa n-o irosesc aiurea pentru ca nu stiu ce aduce clipa urmatoare.

8. scrisul - o activitate pe care am cam neglijat-o, dar careia am intentia sa ii acord mai multa atentie in perioada urmatoare pentru ca-mi lipsesc momentele cand reuseam sa-mi pun gandurile pe hartie.

9. plimbarile si privitul cerului - mi-e foarte dor de plimbarile de seara pe care le faceam cu Bella imediat ce se incalzea afara, am incercat sa fac lucrul asta cu ceilalti catei ai mei, insa nu e acelasi lucru ... asa ca dupa ce ii plimb sa-si faca nevoile, ma plimb eu cu mine, fie si cateva minute (imi pun castile in urechi, ascult muzica pentru sufletul meu, ma bucur de ce ma inconjoara si de frumusetea infinita a cerului).

10. visatul cu ochii deschisi - este una din activitatile mele preferate, desi nu cred ca multi ar spune despre mine ca sunt o visatoare. Sunt momentele mele si nu vreau sa le impart cu nimeni.

6 comentarii

  1. Ce frumos ai scris , imi lipseau genul asta de postari .
    Sper sa iti indeplinesti tot ce ti-ai propus .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, timpul e ala care imi face probleme, mi se pare ca am gestionat prost niste lucruri si m-am dat peste cap, dar lucrez la asta ...

      Ștergere
  2. La cât mai multe astfel de momente de fericire! Câteva din listă sunt și pentru mine momente de care încerc să mă bucur cât mai des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel, sa ai si tu cat mai mult momente de liniste si relaxare.

      Ștergere
  3. Felicitari pentru determinare! Pentru curaj! Si pentru ambitie!
    E incredibil ca nu te enervezi in trafic...eu de aceea nu conduc...pentru ca ma enerveaza...nu e ceva ce ma relaxeaza, mai ales daca trebuie sa merg intr-un loc a carui drum nu-l cunosc prea bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma gandeam acum cand am recitit comentariul tau la un moment cand sa ma fi scos din sarite ceva in trafic si nu-mi amintesc. :)

      Ștergere