StyleBox? Nu, multumesc!

2.3.12

Am mai scris pe blog despre conceptul de Glossy/ Birch Box si toate variantele care exista afara si care sunt prea multe ca sa le tin minte si am asteptat sa vad ce se intampla cand o sa avem si noi asa ceva. Cum am mai scris si sigur stiti pana acum au aparut Glam Pack (din punctul meu de vedere nimic profesional, am incercat o data si atat), Beauty Box (de care am scris acum cateva zile - ok, desi au intarziat livrarile) si StyleBox (care pentru mine personal a fost o dezamagire totala) si o sa explic imediat si de ce.

La inceputul lunii cand au lansat conceptul am platit on-line cei 35 ron, nu neaparat ca sa vad ce e surpriza de care au spus (s-a dovedit a fi un pandantiv-martisor fluture) si nici ca ma interesau foarte mult produsele (eu si Vichy n-am avut niciodata o afinitate deosebita), ci ca sa vad cum e gandit proiectul si cum se va desfasura. Asta se intampla in data de 3 februarie, iar astazi este 2 martie si am primit si eu in sfarsit coletul aseara - pe 1 martie (si nu, nu pot sa zic ce frumos ca a venit de Martisor pentru ca trebuia sa vina in alta luna).

Despre produse nu am multe de spus, puteti vedea in poza de mai jos ce-am primit si sa faceti un calcul daca merita sau nu cei 35 ron platiti (cu transport prin curier). Eu zic ca merita, desi produsele nu ma incanta in mod deosebit (cu exceptia samponului de la Matrix).


Primul lucru care m-a lasat cu gura cascata (la propriu) a fost un telefon primit inainte de 15 ale lunii de la o domnisoara care m-a intrebat daca mai doresc coletul (in conditiile in care eu il platisem in avans, deci intrebarea nu-si avea rostul). M-a sunat intr-un moment in care nu puteam vorbi prea mult si nu am intrebat-o mai multe pentru ca nu a fost posibil.

In 22 am vazut pe pagina de Facebook un anunt cum ca isi cer scuze pentru intarzieri si ca "veti primii (sa zicem ca cine a scris se grabea) STYLEBOX spre sfarsitul saptamanii" si am zambit (gandindu-ma ca se repeta istoria cu intarzierile de la Beauty Box) si discutam cu o colega de-a mea despre asta si-mi spune serioasa "da' tu crezi ca o s-o primesti?" si am inceput sa radem amandoua. Vineri (sfarsitul saptamanii) am vazut ceva discutii ca nu a ajuns nici un colet si raspunsul celor de la In Stilul Meu (care se ocupa de proiect) ca ei au expediat toate coletele si ca vor ajunge. Mie mi s-a parut ca s-au spalat pe maini si prea putin ii intereseaza ce si cum. Mi se parea absolut normal sa anunte pe mail ca au trimis coletele si mi se parea si mai normal sa dea numarul de AWB ca sa poti urmari coletul (acelasi lucru pe care nu l-au facut nici cei de la Beauty Box - o mare bila neagra din punctul meu de vedere). 

Luni am vazut ca se primisera o parte din colete, dar pe mine nu m-a contactat nimeni si le-am lasat un mesaj pe Facebook intrebandu-i (retoric, de altfel) cu ce firma s-au expediat coletele alea de nu mai ajung. Acelasi raspuns sec ca ei le-au expediat si nici un alt detaliu. Moment la care mie personal mi-a trecut orice chef de StyleBox. Astazi e vineri si eu am primit coletul ieri la ora 18 (puteam sa-l primesc miercuri seara daca as fi fost la birou la ora 20 - amuzant, nu?).

Pentru mine a fost o experienta neplacuta si nu neaparat pentru ca a durat atat, ci pentru ca nu am simtit nici o secunda ca pe cineva chiar intereseaza ce se intampla sau sa isi castige niste clienti - si daca imi spunea cineva "spala-te pe cap cu coletul ca eu l-am trimis si putin imi pasa cand sau daca iti ajunge", nu as fi fost deloc mirata. Am platit 35 ron la inceputul lunii ca sa primesc in prima zi a lunii urmatoare (ce pot sa zic - nici macar nu s-au incadrat in a doua jumatate a lunii februarie) o punga (iar n-am inteles de ce se numeste StyleBox daca de fapt e o punga) cu niste produse pe care putin ma mai intereseaza sa le incerc pentru ca nu-mi plac lucrurile facute aiurea si mai ales nu-mi place bataia de joc si cu atat mai putin aprob minciuna.

Eu as fi gandit acest tip de proiect cu totul altfel si m-as fi straduit macar la inceput sa am niste clienti multumiti care sa-mi promoveze conceptul si sa fie incantati de noutate. Aseara am vazut o precizare in revista Avantaje despre StyleBox si singura mea reactie cand am citit "cutia cu ..." a fost un ras sarcastic pentru ca mi se pare prost gandit de la inceput (mie care mi-a placut punga in care s-au trimis produsele, dar nu inteleg de ce numesti cutie un proiect care vine in punga).

Voua cum vi se pare StyleBox? Ati comandat? Veti comanda? (daca sunteti din tara si l-ati primit sunt curioasa ce firma de curierat a acceptat sa transporte niste pungi). In momentul asta nu cred ca am sa mai comand vreuna dintre aceste cutii cu minuni, dar nu se stie niciodata.

9 comentarii

  1. am asteptat sa apara in romania,dar m-am lamurit repede.nici pe mine nu m-a incantat deloc beauty boxul,asa ca nu imi mai trebuie in veci.pup si week end minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am comandat doar Beauty Box dar dupa saptamani de asteptari, le-am trimis frumos in mail in care ii intrebam daca au trimis sau nu cutia... bineinteles ca nu trimisesera nimic, asa ca am anulat comanda! Nu cred ca o sa mai comand vreodata asa ceva, pentru ca astepti o eternitate pentru niste produse care pot sa iti placa sau nu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu l/am primit dupa 21 de zile.Am avut parte de un curier fantoma (mi/a dat punga murdara , desfacuta si nici chitanta nu am primit).Mi se pare o mare lipsa de respect !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am tot urmarit postarile fetelor care au comandat in ultima vreme bb-ul. Sunt banuti in mare parte aruncati in vant. Nu se merita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ar fi trebuit sa-l primesc luni. M-am deplasat la coltul strazii pentru ca asta inseamna mai nou livrare la domiciliu, imi da "vestita" punga si in timp ce se pregatea sa-mi dea chitanta si eu sa i inmanez banii prin punga rupta si plina de ceva gen vaselina pentru masini a inceput sa curga lotiunea tonica, ma uit in punga lotiune tonica amestecata cu sampon. Eu l-am refuzat. Stiu ca nu e frumos, dar nu pot accepta sa dau chiar si 35 RON pe nimic... Imi pare rau pentru ca un concept asa de reusit in afara este bataie de joc in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am comandat doar Beauty Box si am fost dezamagita. Style Box nu m-a tentat deoarece nu ma inteleg cu Vichy.
    Eu am inteles altfel conceptul, poate de aici si dezamagirea.
    Dincolo de continutul pungo-cutiilor, si pe mine m-a mirat proasta organizare, comunicarea sau lipsa ei si lipsa de respect. Niste proiecte facute pe genunchi, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am asteptat StyleBox-ul de mi-au iesit ochii,pe romaneste.Cu ochii pe telefon mereu sa nu pierd curierul.A ajuns luni dimineata si l-am refuzat.Le-am trimis un email,le-am explicat ca motivul refuzului este tocmai intarzierea neanuntata a coletului si ca ma asteptam la mai multa promptitudine,mai ales ca pe ei ii intereseaza sa promoveze acest concept cat mai bine.
    Mi-au raspuns ca intarzierea se datoreaza numarului mare de comenzi.Eu una m-am cam saturat de scuza asta.Oricum,nimeni nu si-a primit coletul la timp.Bila neagra.Imi dau seama ca pana acum nici GlamPack-ul,nici Beauty Box si nici Style Box n-au reusit.In ce ma priveste,o sa-mi comand ceva dupa cateva luni in care o sa fiu atenta la seriozitatea si promptitudinea vreunui initiator.

    RăspundețiȘtergere
  8. dintre toate conceptele mentionate, stylebox mi se pare cel mai avantajos si ca pret si ca produse (desi eu nu am comandat luna aceasta pt ca imi doresc deocamdata sa folosesc produsele Vichy).astept sa vad lunile urmatoare daca vor trimite produse profi sau organice insa daca se repeta povestea cu livratul,atunci mai bine ma bag in primul magazin de profil si-mi astampar poftele:))

    RăspundețiȘtergere