Bad Beauty Habits?

6.3.12

Stiu ca a "umblat" tagul asta acum ceva vreme si nu l-am facut la vremea aia si stiu si ca a fost destul de popular pe youtube, dar nici atunci nu mi-a dat de gandit, insa aseara m-am gandit la ce greseli fac eu in rutina mea de ingrijire si daca ar trebui sa iau masuri sa le corectez. Eu ma ghidez dupa principiul simplu ca nu iti cunoaste nimeni pielea mai bine decat o faci tu - si daca ceva functioneaza pentru tine (real sau doar printr-un impuls de care mintea are nevoie, atunci e corect chiar daca regulile spun altceva).

Ce nu fac eu "corect":

- nu folosesc factor de protectie solara in fiecare zi (dimineata sunt atat de grabita incat sunt zile cand mi se pare un pas care-mi ocupa prea mult timp - insa cand stiu ca o sa stau mai mult timp afara, expusa razelor solare si nu numai, nu trec peste pasul asta)

- imi ating fata pe parcursul zilei (am renuntat sa ma mai chinui sa-mi impun sa nu fac asta pentru ca pur si simplu n-am reusit oricat m-am straduit) - stiu ce implica si stiu ce prostii imi pun singura pe fata, dar m-am resemnat

- nu am rabdare sa mi se usuce cosurile (rare, foarte adevarat, dar le traumatizez - eu pe ele si ele fata mea si am niste semne de care sunt total responsabila)

- nu folosesc zilnic crema pentru corp/ maini/ picioare (noroc ca ma ajuta mostenirea genetica ca lenea este mare)

- nu ma spal intotdeauna pe fata dupa ce ma demachiez (da, sunt persoane care or sa sustina ca asa ceva nu e posibil, ca vai cum de poti sa spui asa ceva, dar in final de ce as minti? nu-mi place ce face apa tenului meu, nu-mi place senzatia, nu-mi plac produsele de acest tip - desi am in permanenta unul in baie pentru ca sunt perioade cand ma chinui sa fac asta pentru ca asa trebuie, insa pur si simplu nu-mi place) - e alegerea mea si n-am vazut pana acum vreo urmare catastrofala si sunt niste ani buni de cand fac asta

Probabil ca mai fac si multe alte greseli, insa nici una nu mi se pare catastrofala si nici nu cred ca trebuie sa traim dupa reguli. Nu am ten perfect si nici n-o sa am vreodata pentru ca nu exista ten perfect, fiecare ne confruntam cu diverse probleme (eu am zone rosiatice ale tenului, am niste riduri de expresie sub ochi, o zona sensibila pe lateralul nasului care de multe ori se irita cand port ochelari de soare - indiferent de ochelari si multe alte chestii mai mult sau mai putin importante, care in final nici nu conteaza cu adevarat).

Nu suntem perfecti, suntem doar oameni si suntem supusi greselii si avem tot timpul din lume sa invatam din greselile noastre, insa niciodata n-ar trebui sa facem ceva doar pentru ca ni se spune ca asa e corect sau bine si daca noi nu simtim ca e bine sa procedam in modul ala, ar trebui sa facem doar ceea ce simtim ca este bun pentru noi si sa invatam sa ne simtim bine in propria noastra piele. Asta e mult mai important decat orice greseala pe care o facem sau n-o facem.

Daca te trezesti dimineata, te uiti in oglinda si iti zambesti si te gandesti ce zi minunata o sa ai (oricat de neagra ar fi realitatea cu care te confrunti in momentul ala) si cate lucruri frumoase o sa ti se intample pentru ca te simti bine, nimeni in jurul tau n-o sa treaca pe langa un zambet curat si din suflet, chiar daca vine la pachet cu niste cearcane nu tocmai elegante sau cu un cos pe care ai incercat sa-l ascunzi si nu ti-a iesit prea bine.

6 comentarii

  1. Eu nu ma spal deloc cu apa pe fata ... simt ca imi usuca fata si imediat imi aprar monstruleti mici :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu folosesc crema de corp prea rar. La faza cu spalatul pe fata, la mine e invers. De multe ori sar peste demachiant, mai ales cand am fdt mineral, si ma spal direct cu gelul. Asa m-am obisnuit, dintotdeauna m-am spalat pe fata, si mi-a luat mult timp sa ma obisnuiesc cu demachiantul, de fapt nici acum nu ma incanta 100%, dar o fac pt. ca stiu ca trebuie. Insa in definitiv nu conteaza, e fix cum ai zis tu in partea a 2-a a postarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca toate ne traumatizam cosurile :D nu stiu daca are vreuna rabdarea supraomeneasca de a astepta ca monstrul sa se usuce..:))))
    la unul din obiceiurile tale eu fac invers acum: inainte nu suportam sa ma spal cu vreun produs solubil in apa, doar vara si nici atunci.. acum parca nu mai suport demachiantul care imi ramane pe fata

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Mirela, nici nu iti imaginezi cat timp am pierdut analizand rutina ta zilnica. :))

      Ștergere
  5. Sincera sa fiu nici eu nu imi las cosurile sa se usuce... Am avut o perioada de aproape 1 luna de zile in care am zis "gata, le las in voia sortii sa se usuce"... Dar, regret si in ziua de azi :( cosurile care nu le-am scos, mi-au lasat niste cicatrici pe fata de toata frumusetea... Daca le las sa faca ele ce vor, un cos nu imi trece numa dupa 2 luni... :| Cat despre atinsul fetei, am incercat sa am abtin, da nu reusesc, dar, totusi, am facut progrese, nu mai las pe nimeni sa imi atinga fata, nici macar iubitul meu :))

    RăspundețiȘtergere