Scrub pentru scalp? Da sau nu?

15.8.23

M-am ferit mult timp de produsele care exfoliaza scalpul pentru ca am parul foarte des si mi se pare o bataie de cap sa le folosesc. Insa vara asta am transpirat in exces si am tot folosit diverse produse de styling si am simtit ca scalpul meu are nevoie de putin ajutor, asa ca am zis sa le dau o sansa reala, mai ales ca aveam 3 produse de genul asta. In continuare pentru mine personal e o mica bataie de cap sa le folosesc, dar trecand de aspectul asta vreau sa va spun un pic ce si cum.

De ce avem nevoie de un produs de genul asta? Pentru ca pe scalp se aduna multe celule moarte si raman reziduri de la produsele pe care le folosim si asta poate sa impiedice o crestere sanatoasa a firului de par, iar in cazuri extreme poate chiar sa duca la o cadere excesiva a parului. Cine nu ar trebui sa ia in calcul astfel de produse? Persoanele care se confrunta cu diverse afectiuni precum psoriazis si diverse eczeme si cei ce au rani sau taieturi pe scalp.

Cleansing Purifying Scrub de la Christophe Robin (il gasiti aici si cred ca l-am vazut si la Sephora in varianta de 75 ml, eu am avut o varianta mica de 40 ml care mi-a ajuns la 3 folosiri) e un produs cult cand vorbim de scrub pentru scalp si nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. E o pasta cremoasa, extrem de blanda cu scalpul, se aplica pe parul umed si se maseaza, face o treaba super buna - formula contine sare de mare care are rol exfoliant, un complex care echilibreaza scalpul si bisabolol care ofera o senzatie de calmare. E cel mai scump dintre cele 3 si m-a surprins cu adevarat - o sa il urmaresc cand il prind la o oferta si il cumpar intr-o varianta mai mare.

Purifying Pre-Shampoo Clay din gama Elements de la Wella Professionals e incadrat ca fiind un tratament presamponare, se aplica pe parul umed (pe sectiuni), se lasa sa actioneze 5 minute si se clateste cu apa. Formula este pe baza de argila si elimina excesul de sebum, reechilibreaza scalpul si il lasa cu o senzatie de curat si proaspat, iar cei de la Wella spun ca ar ajuta putin si pe partea de volum. Este cel mai placut dintre cele 3 ca textura, fiind o crema fina care miroase foarte bine si face exact ceea ce promite.

Pure Detox 2 in 1 Exfoliating Mask Pre-Shampoo de la Yves Rocher (gasiti produsul aici) este pe baza de argila alba si alge marine si poate fi o varianta mai accesibila a produsului de la Christophe Robin - are o textura usor grunjoasa, se aplica la radacina pe parul uscat, se lasa sa actioneze intre 3 si 5 minute, dupa care se clateste cu apa. Senzatia de racorire nu este atat de puternica, insa curata bine scalpul si nu este deloc agresiv.

Eu folosesc astfel de produs o data pe saptamana sau la 10 zile in functie de cum imi simt scalpul si de ce activitati am avut, de acum incolo o sa le folosesc tot timpul in sezonul cald, iar in restul anului cand simt ca e nevoie. Ma bucur ca am trecut de prejudecati si le-am incercat pana la urma pentru ca in perioada asta chiar mi-au fost de ajutor. 

Tu folosesti astfel de produse? Ce parere ai despre ele?

Trimiteți un comentariu