Ingrijirea pielii dupa expunerea la soare

17.8.23

Vara e sezonul vacantelor, dar vacantele astea inseamna de multe ori expunere neprotejata la soare si arsuri solare cu care nu e de joaca, mai ales ca circula multe informatii atat de gresite despre ce-ar trebui sa faci daca te confrunti cu o arsura solara. Am observat ca multi oameni nici nu stiu ce e de fapt o arsura solara - e o trauma la nivelul pielii si inseamna moartea celulelor, modificarea ADN-ului si o crestere a riscului de cancer de piele.

As putea sa va dau cateva cifre de-a dreptul infioratoare, dar nu o sa fac asta, ci o sa ma rezum sa va spun ca pielea - dupa o astfel de trauma - are nevoie de 10 zile pentru a se recupera. E decizia fiecaruia cum alege sa aiba grija de propria piele si la ce vrea sa se expuna, dar sunt si cazuri cand arsurile solare apar si cand te protejezi, dar soarele e mult prea puternic, ai ratat o zona cand ai aplicat SPF si alte situatii de genul asta. Ce ajuta daca pielea e rosie si fierbinte sau daca te confrunti cu probleme si mai rele?

 
Primele ore sunt extrem de importante pentru ca pielea are nevoie de ajutor. Compresele cu apa rece, NU cu gheata ajuta in primele 6 ore, la fel si folosirea de creme usoare cu ingrediente precum pantenol, aloe vera, ovaz coloidal si antioxidanti. In aceasta prima faza produsele cu texturi dense si ocluzive nu sunt cele mai indicate, cautati mai degraba lotiuni reparatoare si hidratante precum cele cu acid hialuronic, glicerina si ceramide.

O sa gasiti multe produse cu mentiunea "dupa plaja" la foarte multe branduri, insa aveti grija sa va uitati pe lista de ingrediente pentru ca multe contin alcool si uleiuri esentiale care pe o piele care deja se confrunta cu o trauma vor face mult mai mult rau. Uriage are un balsam cu o formula cu unt de shea si glicerina care mie imi place mult, sunt multe optiuni bune pe piata, tine si de preferinte si de buget.

 
Dar nu trebuie neaparat sa va uitati dupa crema dupa plaja, orice lotiune cu pantenol si/ sau aloe vera va face o diferenta uriasa. Crema asta cu 10% pantenol de la Ziaja din gama pentru copii este un produs extrem de accesibil (eu il iau de pe Notino), are o formula bine gandita si ofera calmarea si reparare de la prima aplicare. 

Un gel simplu cu aloe vera o sa ajute mai mult decat cine stie ce crema/ lotiune speciala de la un brand care are o linie intreaga de ingrijire dupa plaja pentru ca atunci cand vorbim de piele conteaza lista de ingrediente si de-abia dupa aia putem sa discutam de branduri si de preferinte. Si bineinteles conteaza si bugetul pe care poti sa-l aloci, important e sa nu uiti ca pielea are nevoie de ingrijire si de ingrediente calmante si reparatoare.

 
Am lasat la final 2 produse de la Garnier din gama Body Superfood care sunt peste tot si de care vreau sa va spun pentru ca le-am tot mentionat cand am mai povestit despre ingrijirea dupa expunerea la soare. Varianta cu aloe vera si minerale face o treaba nemaipomenita pe partea de hidratare si chiar imi place ca cei de la Garnier au scos mai multe variante in gama asta, insa eu nu as aplica-o pe o piele inrosita pentru ca al treilea ingredient este alcoolul.

In schimb balsamul cu lapte de ovaz si probiotice are o formula super interesanta, fara parfum, si mi se pare mult mai indicata in cazul unei pieli care are nevoie de calmare si reparare pentru ca va ajuta si pe partea de refacere a barierei cutanate. Ambele au o textura foarte placuta si intra repede in piele, insa e important sa alegeti produsele in functie de ce aveti nevoie si ce ajuta cu adevarat.

Voi ce produse preferati dupa ce aveti de-a face cu razele puternice ale soarelui?

Trimiteți un comentariu