5 carti de citit in vacanta

16.8.23

Vreau sa va povestesc pe scurt despre 5 carti care sunt foarte potrivite pentru o zi de vacanta, indiferent ca te-ai decis sa zaci pe un sezlong (sper eu ca nu la soare), ca esti in propriul pat si te relaxezi sau ca esti undeva la aer curat si ai decis ca vrei sa citesti ceva. Asa cum am mai spus si alte dati - mie imi place sa citesc, insa uneori imi vine sa nu mai scriu postarile astea pentru ca sunt mult mai putin accesate decat altele, dar stiu ca unele dintre voi asteptati recomandari de acest fel, asa ca asta scriu azi.

Din nou indragostita de Sofie Cramer (a fost si ecranizata, insa eu nu am vazut filmul, poate o sa o fac candva) a fost o lectura care mi-a placut mult si mi se pare ca te poate pune pe ganduri, tot asa cum poate sa iti dea speranta - exista viata si sansa la fericire si dupa ce pierzi pe cineva, te scufunzi in amaraciune si simti ca nu mai ai nici un rost. Nu am rezonat in mod deosebit cu personajele, dar mi-au placut actiunea si subiectul.

Am mai citit anul asta 2 carti de Emily Henry (aici v-am povestit despre ele) si mi-au placut, asa ca am vrut sa vad cum e si Iubire ca la carte si mi-a placut mult ... chiar foarte mult. M-a facut sa zambesc, sa ma gandesc cat de usor ne e sa judecam fara sa ne gandim ca intotdeauna adevaratul e mult mai adanc decat ce vedem noi la o simpla analiza. Mi-a placut stilul in care a fost scrisa si personajele au fost bine conturate.

S-a intamplat intr-o vara a fost cumparata impulsiv si a fost ceea ce banuiam: o lectura usoara, amuzanta si lejera care sa te scoata din cotidian si sa-ti ofere putina relaxare. Usor trasa de par pe alocuri (cum sunt de altfel majoritatea comediilor romantice), dar haioasa ... am citit-o intr-o dupa-amiaza cu o sticla de ceai rece langa mine si a fost ce am avut nevoie. Nimic care sa-ti zguduie lumea, o lectura usoara de vacanta, dar uneori asta e tot ce avem nevoie.

Nu stiu cine e Sarah Adams, nici nu m-am uitat sa vad daca a mai scris si altceva, am cumparat Tactica Iubirii impulsiv si bine am facut. Am citit-o intr-un weekend in care aveam nevoie sa zambesc si sa-mi iau gandurile de la unele lucruri nu tocmai placute. Am zambit cat am citit-o, am fost curioasa sa vad cum inainteaza actiunea si la final am ramas cu o senzatie placuta si de bine, iar asta e tot ce caut uneori de la o carte: sa ma duca intr-un loc cald si placut, sa imi dea o pauza pe care sa o savurez. Nu este o carte care sa-ti zdruncine lumea, nici pe departe, este o carte care te face sa zambesi si sa chicotesti.

In dragoste totul este permis mi-a placut mult, actiunea se desfasoara pe 7 zile si este o carte care pare usurica dar ascunde niste franturi de realitate care te pot face sa deschizi ochii si sa intelegi mai bine niste lucruri. Este o lectura usoara, dar nu fara substanta, personajele te pun pe ganduri si te fac sa te gandesti la cum functioneaza mintea umana, dar si la modul in care facem fata pierderilor. E o carte buna si ma opresc aici.

Voi ce cititi de obicei in vacanta? Ce tip de carti alegeti?

2 comentarii

  1. In ultima vreme am citit "Viata mea in libraria Morisaki"-si daca ar fi sa o rezum as spune ca este despre cum cartile pot vindeca o inima ranita si " Simon" de Narine Abgarian care mi-a placut mult mai mult decat prima carte aparuta la noi a acestei scriitoare armene, asta dupa ce m-am familiarizat cu numele si obiceiurile lor citind prima carte.
    Pe Voxa ascult de ceva vreme" Nu ma poti rani" de David Goggins si imi place mult si cartea si vocea naratorului. E prima carte pe care o ascult, nu prea rezonez cu cartile audio si sper ca va fi prima "lectura" de genul dezvoltare personala, motivationala, pe care o voi termina, pentru ca acest gen de carti nu reusesc niciodata sa le duc la capat.
    O vara frumoasa cu lecturi pe masura, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma atrage deloc conceptul de audio book, nu stiu de ce. Cand eram mica ascultam povesti pe disc, dar acum nu sunt curioasa nici macar sa dau o sansa conceptului.

      Nu am citit niciuna dintre cartile mentionate de tine, sa ai si tu un final de vara frumos!

      Ștergere