Mici placeri din vara asta

31.8.23

Am avut o vara dificila, probabil cea mai grea din ultimii ... multi ani, mi-a fortat limitele si corpul, m-a facut sa vad ce e mai urat in oameni, m-a pus jos, mi-a dat planurile peste cap, mi-a adus durere si furie, m-a facut sa imi controlez cu mare atentie instinctul natural de a apara cu orice pret ce iubesc (daca aveti lei in viata voastra cred ca intelegeti perfect la ce ma refer), mi-a aratat la ce nivel de maturitate am ajuns si m-a facut sa ma incred si mai mult in ceea ce sunt.

Nu am regrete, cred ca regretele sunt timp pierdut, nu am facut multe lucruri pe care as fi vrut sa le fac, am pierdut multe nopti in propriile ganduri, dar nu conteaza nimic din toate astea ... mai am multe de invatat, insa m-am bucurat de fiecare clipa asa cum a venit si atunci cand am avut ocazia sa-mi bucur sufletul am facut-o. Si despre asta vreau sa va spun astazi, despre micile bucurii pe care ar trebui sa le trecem toti in programul "obligatoriu", indiferent de cum arata bucuriile astea pentru fiecare dintre noi.

Imi plac parfumurile, am incercat multe noi anul asta, am primit cadou cateva care imi plac la nebunie, dar m-am bucurat in egala masura de cele pe care le am de ani multi si care imi plac la fel de mult si acum, desi am multe produse (si parfumuri) pastrez decat ce stiu ca imi place mult si imi da o senzatia buna de cate ori il folosesc.

Nu am avut o vacanta in adevaratul sens al cuvantului vara asta, nici macar nu am incercat sa plecam mai multe zile din Bucuresti pentru ca stim care e realitatea noastra in momentul asta si prioritatile sunt altele. M-au intrebat mai multe persoane daca asta nu a cauzat frustrare si raspunsul e nu, in viata sunt si perioada d-astea si trebuie luate ca atare.

Asa ca am profitat de fiecare iesire scurta pe care am putut sa o facem si am savurat din plin fiecare clipa, fie ca a fost vorba de o plimbare in natura, de stat cateva minute in liniste langa o apa, de privit cerul sau de orice altceva am avut chef sa facem.

Toate lunile astea au fost agitate si multe dimineati au inceput foarte devreme, cu alergatura, agitatie si probleme, asa ca atunci cand am putut sa ne trezim mai tarziu, sa mancam niste clatite proteice cu fructe si sa vorbim in liniste am trait din plin momentele. Pare ceva fara importanta, insa diminetile linistite sunt ceva de care mi-e foarte dor si de care am nevoie pentru a-mi pastra energia si starea de bine.

Am incercat mai multe feluri de inghetata vara asta, Barattolino de la Sammontana (eu o iau de pe Sezamo, am vazut ca sunt cateva sortimente si in Carrefour, dar nu ce ne tenteaza pe noi si pretul e si mai mare) e cea castigatoare. Varianta cu fistic a mai aparut pe blog, Croccantino e alta care ne place si mai e o combinatie de lamaie cu zmeura care e foarte racoritoare si pe care am mai comandat-o.

Am avut grija sa nu sar peste ingrijirea pielii, fie ca a fost vorba de corp sau de ten, mai ales ca din pricina tuturor problemelor m-am confruntat cu episoade repetate de dermatita de contact si au fost o adevarata bataie de cap. Unele zile sunt cu mai multe produse si ingrediente active, in schimb altele sunt rapide si axate pe hidratare.

Cititul a fost evadarea mea in multe zile si au fost multe seri cand am stat, am citit si am incercat sa nu ma gandesc la nimic. Pe blog v-am aratat carti amuzante si usoare, insa am citit si multe thrillere (o sa le adun intr-o postare si va povestesc mai multe) si cateva carti de ... nu stiu cum sa le incadrez ... carti despre cum sa traiesti mai bine si sa-ti intelegi corpul si mintea.

Viata e o calatorie, uneori drumul e complicat si dureros, uneori e lin si plin de lucruri frumoase, eu incerc sa ma bucur de experienta si sa nu ma consum pe ce nu merita. Iar cel mai important lucru pe care l-am acceptat anul asta e ca nu merita sa-mi consum energia pe oameni si situatii care nu imi aduc bucurie in suflet. E greu uneori sa spui nu si sa o spui unor oameni pentru care ai sentimente sau cu care ai impartit lucruri, dar e cea mai buna varianta pentru linistea proprie.

Vara voastra cum a fost? Ce v-a bucurat sufletul si ce v-a pus mintea la treaba?

Un comentariu