5 produse de la The Inkey List

29.11.19

Am folosit produsele astea multe saptamani inainte de a incepe macar sa ma gandesc la structura acestei postari pentru ca am vrut sa va ofer cat mai multe informatii, fiind vorba de niste produse cu formule bune si preturi mai mult decat accesibile. The Inkey List este un brand relativ nou pe piata de cosmetice si l-as situa langa The Ordinary si Revolution Skincare cu mentiunea clara ca dintre cele trei The Inkey List este preferatul meu.

Insa inainte de a va povesti despre produse si ce impresie mi-au lasat, vreau sa va spun clar ca formulele de genul asta sunt bune si aduc beneficii pielii, insa nu o sa se compare niciodata cu o formula complexa care intr-un singur produs aduce tenului mai multe beneficii decat 5 din produsele astea la un loc. In plus layeringului pe formule dense nu prea este posibil pentru ca in general produsele de genul asta au 1-2 ingrediente active si multe altele de umplutura sau legare care aplicate unul peste altul la un moment nu mai permit nimic. Un alt aspect pe care eu l-am observat la astfel de produse este faptul ca este nevoie de o cantitate mai mare de produs la fiecare aplicare si astfel se si consuma si mai repede, asa ca in final raportul cantitate/ pret are un pic de suferit.

De-a lungul timpului am folosit multe produse pentru ten, atat produse ieftine cu formule simple, cat si produse scumpe (sau nu asa scumpe) cu formule complexe, asa ca atunci cand vorbesc despre un produs ma raportez la asta. The Inkey List este un brand cu produse ieftine, asa ca am stiut exact ce aleg atunci cand m-am decis la produsele astea: 1-2 ingrediente active pe care sa le introduc intr-o rutina care contine deja produse complexe. Gasiti o parte din produse la Sephora, eu le-am comandat de pe Cult Beauty, dar sunt si pe alte siteuri de afara.


Produsul care mi-a starnit interesul pentru The Inkey List a fost crema cu bakuchiol, un ingredient promitator care se anunta a fi o alternativa a retinolului. Retinolul este cel mai studiat ingredient din industria cosmetica si stiti ca eu sunt mare fana a lui, asa ca am fost extrem de curioasa sa vad cum este bakuchiol si daca se poate compara. Primul studiu complex referitor la bakuchiol este extrem de promitator si sunt ferm convinsa ca este un ingredient pe care o sa il vedem des in perioada urmatoare si la alte branduri pentru ca promite aceleasi beneficii ca si retinolul: reducerea ridurilor si a liniilor fine, dar si uniformizarea tenului, insa fara potentialul iritant pe care il are retinolul si care il face greu de tolerat pentru anumite produse.

Formula acestui produs contine, pe langa 1% bakuchiol, 3% squalane si 1,5% sacha inchi oil care este foarte bogat in Omega 3. Mie imi place mult textura produsului si imi place cum mi-am simtit tenul cat l-am folosit, insa mi-e imposibil sa spun daca face acelasi lucru ca si retinolul pentru ca efectiv nu am cum sa dau un verdict. Tenul meu a aratat foarte bine cat l-am folosit si este un produs extrem de interesant pe care cred ca merita sa il incercati daca nu tolerati retinolul si daca va doriti sa va ajutati mai mult tenul in lupta cu semnele imbatranirii. Eu nu voi renunta la retinol, insa produsul asta are un pret bun si o formula interesanta, asa ca probabil il voi mai lua pentru a-l aplica pe gat si decolteu. Are un miros usor de ulei de peste, dar nu este deranjant.


Probabil va amintiti ca dupa scanarea cu Observ520 de la Paula's Choice v-am spus ca vreau un produs cu 2% alpha arbutin, asa ca asta mi s-a parut mai mult decat potrivit pentru ca asta cautam: o doza mare de alpha arbutin pe care sa o folosesc cu celelalte produse ale mele. Alpha Arbutin (formula asta contine si 0,5% squalane) in procent de 2% actioneaza foarte bine pe zonele cu hiperpigmentari si chiar se vede o imbunatatire a nuantei tenului cand se introduce in rutina un produs de genul asta.

La produsul asta imi place la nebunie textura si cum il simt pe piele, pe langa ceea ce vad ca face pentru tenul meu - se vede clar un ten mai uniform si mai luminos, asa ca da, este un castigator. Am o formula mult mai complexa cu 2% arbutin care este rasfatul meu atunci cand vreau ceva misto de tot pentru ten, insa pentru pretul pe care il are produsul asta nu pot sa nu ii recunosc meritele.


Serurile cu acid hialuronic si niacinamide le-am luat sa vad cum sunt si sa va povestesc despre ele pentru ca au preturi extrem de bune. Am incercat variantele astea si de la The Ordinary si Revolution Skincare si nu mi-au placut, insa astea de la The Inkey List imi plac. Cel cu acid hialuronic are o formula cu 2% acid hialuronic (molecule diferite pentru o penetrare mai buna) si Matrixyl 3000 care ajuta la producerea de la colagen si astfel la o piele mai ferma, iar cel cu 10% niacinamide contine si 1% acid hialuronic si NU contine zinc (combinatia dintre niacinamide si zinc este una pe care tenul meu nu o tolereaza si de asta nu mi-au placut variantele de care am spus mai sus, daca nici voi nu le-ati tolerat s-ar putea ca zincul sa fie problema, nu niacinamidele).

Au texturi usoare, serul cu acidul hialuronic este ca o apa care intra imediat in piele, iar serul cu niacinamide este ca un gel usor care se simte extrem de placut pe piele. Imi plac amandoua si le-am folosit cu placere, acidul hialuronic este o varianta extrem de ieftina daca ceea ce cautati este un plus de hidratare, iar niacinamidele sunt primele low cost pe care pielea mea chiar le tolereaza, asa ca daca aveti un buget redus chiar merita incercate. 

Niacinamidele probabil ca le voi recumpara si eu, acidul hialuronic nu cred pentru ca, chiar daca imi place, sunt formule mult mai bune care imi plac mult mai mult. In plus pe asta l-am consumat cu o viteza foarte mare, asa ca si asta atarna in decizia mea de a continua sa folosesc un alt tip de acid hialuronic. Daca va confruntati cu exces de sebum si puncte negre si va ganditi sa introduceti un produs cu niacinamide in rutina fara sa cheltuiti multi bani, asta de la The Inkey List este o varianta de luat in calcul.


Am lasat la final serul cu 30% vitamina C, un alt ingredient care mie imi place la nebunie si pe care il folosesc de ani de zile pentru ca formulele cu vitamina C mi se par cel mai greu de stabilizat. Produsul asta de la The Inkey List are o formula fara apa, cea mai sigura in cazul vitaminei C si daca il compar cu cel de la The Ordinary este clar superior, formula fiind una stabila. Profit de ocazia asta si va spun sa alegeti cu grija formulele cu vitamina C pentru ca atunci cand este instabila devine iritanta, chiar si pe un ten care tolereaza bine vitamina C. 

Produsul asta este interesant, insa nu este unul usor de folosit. Formula este foarte siliconata si daca se aplica peste alte produse face "scame" si mie asta nu imi place. In acelasi timp trebuie intins foarte repede si nu-mi place cum se simte nici daca aplic altceva peste. Produsul are o formula simpla (30% acid ascorbic si siliconi) care pentru mine nu este suficienta, deci atunci cand il folosesc nu pot sa mai folosesc altceva decat daca astept mult inainte si dupa si atata timp cat exista alte variante care imi plac mai mult nu o sa il recumpar. Dar daca cautati ceva extrem de potent cu o doza mare de vitamina C, va plac produsele siliconate si nu aveti o rutina cu multe produse s-ar putea sa vi se potriveasca.


Cei de la The Inkey List scot formule in functie de cererile pietii si sunt ferm convinsa ca gama lor se va mari constant, e un brand de luat in seama si o sa vedeti rezultate daca introduceti produse cu ingrediente active in rutina voastra, insa nu uitati ce v-am spus la inceput: puteti gasi un singur produs complex care sa faca ce fac cateva produse d-astea simple impreuna. Pe mine va tenteaza de la ei tratamentul de noapte cu acid tranexamic care o formula foarte buna, dar pe care nu l-am gasit inca on-line, dar il urmaresc.

Ati incercat produsele de la The Inkey List? Cum vi se par? Care este preferatul vostru?

8 comentarii

  1. e prima data cand citesc si aud despre aceste produse, eu. primit acu 2luni un ser Revolution Skin Care cu acid hialuronic si un spray tot revolution cu niacinamide, in 1luna sincer nu ma asteptam la minuni, daar tenul imi e mai curat substanțial si vizibil, si mi. am recumparat aceste 2produse si. n plus in ca un ser cu cafeina pt cearcănele mele,pe care sper sa le mai estompeze putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu cateva produse de la ei, serul cu peptide imi place mult.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Folosesc multe produse cu acid hialuronic, depinde strict de ce buget ai ca sa poti face o alegere. Paula's Choice, Secret Key, Cosrx au produse bune.

      Ștergere
  3. Foarte bun articolul! Mulțumesc
    ... între timp, bănuiesc ca ai găsit tratamentul de noapte, ce părere ai despre acest produs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt la al treilea tub, deci clar imi place. Cred ca am si scris de el pe blog lunile trecute intr-o postare.

      Ștergere