Noutati White Tea de la Elizabeth Arden

16.8.19

Elizabeth Arden a lansat White Tea in 2017 si de atunci il tot port, este unul din parfumurile usoare si perfecte pentru vara - aici v-am povestit mai multe despre el atunci cand l-am descoperit si vi l-am recomandat in mai multe randuri atat pe blog, cat si pe Instagram pentru ca este un parfum accesibil si extrem de reusit. Gama White Tea s-a imbogatit anul asta cu doua arome noi: Wild Rose si Vanilla Orchid, asa ca a trebuit sa le incerc si sa va spun si voua despre ele.


Wild Rose este simplu, floral si vesel, este genul de parfum pe care il poti defini de la prima intalnire: floral dulceag cu note de trandafir. Guillaume Flavigny si Rodrigo Flores-Roux au combinat notele de floare de para, coacaz rosu si palmarosa cu trandafirul bulgaresc si turcesc, bujori si salvie intr-o baza de mosc, tonka bean si ambra. Fiind o apa de toaleta nu exceleaza la capitolul persistenta, dar este un aspect la care ma asteptam.

Cei doi au creat impreuna cu Caroline Sabas si varianta originala, asa ca parfumul pastreaza un pic din caracterul originalului. Rodrigo Flores-Roux si-a pus amprenta si pe multe dintre variantele Green Tea de la Elizabeth Arden, asa ca daca va plac creatiile de genul asta, cred ca o sa va placa si Wild Rose. Este un parfum placut, floral fructat, potrivit pentru vremea calda, nu este genul de parfum care sa starneasca pasiuni, ci mai degraba genul care te face sa te simti bine si sa te bucuri.


Vanilla Orchid este in schimb o cu totul alta poveste, nu regasesc nimic din White Tea in el, este un parfum cu o personalitate proprie si cred ca o sa fie pe placul multora dintre voi. Cel care si-a pus amprenta pe el este Gil Clavien, care nu are in palmares foarte multe creatii parfumate, asa ca pentru mine a fost o surpriza, desi nu este un parfum pe care eu sa il port in perioadele calde. O sa ma bucur de el la toamna, cand serile incep sa fie racoroase - este un pic cam mult pentru ficatul meu in perioada asta, dar este doar o preferinta personala.

Este dulce, vanilat, usor pudrat si are ceva cald si intens in el. Notele de varf sunt date de lamaia Primofiori, esenta de bergamota, uleiul de elemi si gutuie, iar notele de mijloc sunt gardenie, iasomie si orhidee vanilata in timp ce baza este cea care defineste parfumul: ambra, radacina de stanjenel, esenta de vanilie, lemn de chihlimbar si mosc. Este un parfum cald, picant, care trezeste ceva.


Am toate trei variantele si, daca ar fi sa aleg unul singur, as alege - fara sa ma gandesc de doua ori - varianta originala. Are ceva proaspat si feminin care rezoneaza foarte bine cu mine si cu perioada asta, imi plac si Wild Rose si Vanilla Orchid, dar tot varianta originala imi aduce cel mai mare zambet pe chip. Dar asta nu ma opreste sa le combin si sa creez niste variante originale si interesante - v-am mai povestit ca imi place sa fac asta cu anumite parfumuri.


Va place White Tea? Ati incercat variantele astea noi? Cum vi se par?

2 comentarii