Curatarea pensulelor - o alta idee

17.4.15


Va amintiti postarea asta din februarie? Am tot discutat noi atunci ca ar fi fost asa bine sa fi fost mai mare Brushegg si m-am tot gandit la o varianta ... mai mare. Si astazi pot sa va povestesc ce-am gasit ... perie/ manusa (din silicon) pentru periat cainii. Da, da, nu radeti, este perfecta. Si o gasiti la orice petshop sau hypermarket si costa cativa lei. 

Eu am luat-o de pe ebay dintr-un singur motiv - are bareta reglabila si o poti fixa pe palma si astfel degetele raman libere si le poti folosi fara sa o dai jos de pe mana. Habar n-am daca sunt si la noi cu bareta d-asta, insa ce stiu eu ca se gasea in trecut era o varianta fixa si era cam larga pe mana si nu asta cautam. Asta am potrivit-o pe mana si am pus-o pe partea de sus a palmei (nu cum se vede in a treia poza) si am spalat toate pensulele pe care le vedeti mai sus in cateva minute.

Functioneaza pentru pensule mici de detaliu, pentru pensulele de ochi, dar si pentru cele de fata (inclusiv cele cu peri lungi cum e Blush Brush de la Real Techniques). Totul merge mult mai repede si pensulele se curata perfect fara nici un efort. Asa cum se vede in ultima poza murdaria curge pe masura ce cureti. Eu am bagat manusa sub un jet de apa si am revenit cu pensula pentru a indeparta excesul de apa si asta a fost tot.

Acum pensulele mele se usuca la soare pe un prosop (ca nu stiu unde am pus suportul de uscat pensule de care v-am povestit pe blog - puteti sa radeti, am ras si eu de mine, l-am mutat acum cateva zile si nu-mi amintesc unde l-am pus) si eu am avut timp sa scriu si postarea asta.

Deci ... cine se duce in vizita la petshop?

15 comentarii

  1. Super idee ,♥♥as merge eu in magazin dar ce sa fac?, cand eu habar nu am de produse si toate cele:))), sa ma uit ca la masini straine? :())

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa faci tu cu o manusa d-asta? Din cate stiu eu nu prea folosesti produse multe si pensule. :)

      Ștergere
  2. Si eu am folosit-oooooo! Doar ca a mea e tip mănușa si e un pic incomod ca intra apa in ea dar cand am cumpart-o am avut aceeasi revelatie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am uitat si la manusa, insa nu o vad prea practica. Am vazut insa o chestie d-asta care se pune ca manusile alea scurte pentru cuptor si are doua fete. :)

      Ștergere
  3. Vai, cât de tare! Ce înseamnă să fi inventivă! :)) Nu mi-ar fi dat prin cap că o astfel de perie e bună la curățat pensulele. Ghici cine face o vizită la petshop zilele viitoare? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata e bine sa ne folosim imaginatia, rezultatele pot fi uimitoare.

      Ștergere
  4. Super tare... btw de cate ori folosesti o pensula pentru fondul de ten inainte sa o speli? Ca eu am tendinta sa o spal zilnic si rareori o las doua-trei zile (si mi se pare ca se strica mai repede si zboara perii) 😀.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O folosesc cateva zile pana ajung s-o spal (s-a intamplat sa o spal si la 10 zile), dar o mai curat cu solutie pe servetel, la 2-3 zile, ideal ar fi zilnic, dar nu am mereu timp.

      Ștergere
  5. Ce bine arata ustensila aia de curățat. Cei drept iti ușurează din munca.

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, reduce cu mult timpul petrecut in fata chiuvetei si mi se pare ca si curatarea este mult mai profunda.

      Ștergere
  6. Foarte bună ideea. Și eu vreau să investesc într-o perie de genul acesta pentru pensule. Dar mereu amân. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat costa periile astea de animale nici nu poti sa zici ca e o investitie. Ia-ti una, castigi o gramada de timp. :)

      Ștergere
  7. Femeie, darumana de sugestie. In timp ce citeam postarea si comentariile mi-am adus aminte ca am o perie de genul acasa. O pun in folosinta chiar acum, ca tot trebuie sa le spal si eu.
    Btw, tu nu stii unde ai pus suportul, eu am pierdut de doua ori certificatul de casatorie :)). E ok, suntem pe drumul bun :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, era pacat sa ma bucur doar eu de mai mult timp. :))

      Ștergere
  8. Mai sa stii ca nu m-as fi gandit! Acum trebuie sa imi cumpar si eu o perie d-asta. Ieri mi-am spalat pensulele si mi s-a uscat palama de cat am stat cu mana in apa si sampon. :)
    Multumesc de idee. :-*

    RăspundețiȘtergere