3 retete cu Extra Chef de la Tupperware

11.4.15

Probabil va amintiti ca in decembrie v-am povestit ca am fost la o petrecere Tupperware si mi-a placut mult ce-am vazut acolo. Am plecat cu cateva produse acasa, dar si cu o lista de dorinte in cap. Intre timp am mai fost la o petrecere si am mai adunat cateva produse, dar si cateva dorinte. Si am inteles si de ce produsele Tupperware se vand doar prin petreceri, daca nu le vezi "in actiune" n-ai cum sa intelegi ce fac - vezi ceva de plastic, te gandesti cat de scump e si nu intelegi. Cand vezi insa ce poti face cu ele se schimba datele problemei si incepi sa vrei.


Astazi vreau sa va povestesc despre Extra Chef - robotul fara curent. Trebuie sa recunosc ca am fost extrem de curioasa sa-l incerc, chiar daca in casa am un robot performant si blender. Numai cand ma gandesc cate piese am de spalat dupa ce le folosesc parca imi piere cheful. Cu Extra Chef e mult mai simplu - speli totul intr-un minut. L-am folosit pentru maruntit (legume, fructe, carne, alune, nuci, etc. - nu va mai zic la taiat ceapa ce minuni face si cat de repede), pentru pasat, e foarte util pentru salate, am facut spuma de fructe, am facut multe si o sa fac si mai multe.

Nu-mi mai amintesc ce cautam pe net, dar stiu ca am vazut o reteta de unt de migdale pe un blog de afara si am vrut sa incerc si eu, numai ca nu aveam migdale. Asa ca m-am gandit sa incerc cu caju - tot ce-am facut a fost sa pun 200 grame de caju in Extra Chef si sa trag de sfoara (ca sa pricepeti ce vorbesc cel mai bine ar fi sa urmariti video-ul de aici) de cateva ori (mai multe pentru ca trebuia facut aproape praf), dar n-am fost prea incantata de consistenta, asa ca m-am gandit ca are nevoie de niste grasime si m-am gandit ca e ocazia perfecta sa incerc uleiul de cocos de la Solaris. Am adaugat doua lingurite, m-am mai jucat putin cu sfoara si am obtinut minunatia de mai jos. Cel mai mult mi-a placut intins pe banana si cu bucatele de caju deasupra - sanatos si extrem de gustos.


O alta reteta perfecta pentru mic dejun pe care am facut-o cu ajutorul Extra Chef - clatite cu ovaz, mai exact am facut faina (e perfect pentru asta) din 85 grame fulgi de ovaz, am adaugat 250 ml lapte, o lingurita extract de vanilie (eu am pus cateva picaturi de stevia cu aroma de vanilie), o lingurita nectar de agave (la fel de bine merge si siropul de artar), jumatate de lingurita praf de copt si un pic de sare. Le-am facut in tigaie - fara ulei, am adaugat fructe si putin nectar de agave (mai mult pentru aspectul din poze) si gata.


O alta chestie pe care o face intr-un mod mai mult decat perfect este tocatul/ taiatul legumelor, iar eu l-am testat de l-am innebunit. Asa mi-am amintit ca in copilarie facea mama o salata din morcovi si telina care imi placea mult, dar la care stiu ca pierdea o gramada de timp sa le dea pe razatoare. In a doua poza vedeti cum a taiat Extra Chef o telina in mai putin de 30 secunde si 10 miscari de ale mele. Am pus telina si morcovul in recipient (taiate in bucati destul de mari), am tras de sfoara de maxim 10 ori, am adaugat zeama de lamaie, o lingurita de mustar si doua lingurite de iaurt grecesc, am mai tras de sfoara de 2-3 ori si gata salata.


Da, e scump. Da, e din plastic. Si da, merita din plin. Mai sunt 2 variante (unul mic si unul mediu - acesta de care v-am povestit e cel mai mare) si sunt perfecte de luat oriunde, nu e nevoie de curent, nu fac zgomot si din cateva miscari ai facut treaba. Daca ai copil mic si pleci cu el poti sa ii prepari pe loc ceva proaspat, daca ai un stil de viata sanatos e mai mult decat util pentru macinat seminte, nuci si multe altele, iar daca talentele culinare te "lovesc" noaptea (cum mi se intampla mie) poti sa faci ce vrei fara sa deranjezi pe nimeni. Nu exagerez daca va spun ca am ajuns sa-l folosesc de cateva ori pe zi si cred ca mi-ar fi extrem de greu fara el.

Ce ziceti? Cum vi se pare? Va tenteaza? (mai am cateva produse Tupperware de care vreau sa va povestesc - sa-mi spuneti daca va intereseaza - pentru ca nu e singura minunatie pe care am descoperit-o)

Va urez (daca sarbatoriti) sarbatori cu pace si liniste in suflet, cu oamenii dragi alaturi si cu multe zambete pe chip. Ne citim saptamana viitoare. Paste fericit!

20 de comentarii

  1. Opa..brusc am devenit foarte interesata, adica toci si fara zgomot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, fara zgomot, fara sa te agiti si sa murdaresti o gramada de chestii, fara sa miroasa (daca e vorba de ceapa). :)

      Ștergere
  2. Ce bine arata clatitele . E interesant acest aparat si da vreau sa ne povestesti ce ai mai descoperit de la ei .
    Iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi tie si un iepuras cat mai darnic :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa va povestesc, am cel putin inca 2 produse care mi se par minunate. Sper ca si tu ai avut zile linistite si frumoase. :)

      Ștergere
  3. E interesant ca functioneaza fara curent si fara zgomot - e util pentru cine calatoreste, vorba ta. Si totusi mi se pare cam scump, in conditiile in care eu am dat 160 ron pe un chopper + blender+mixer de 800W. Chopperul il folosesc zilnic de 2 ani, de cand l-am cumparat, si apreciez cel mai mult la el faptul ca-l spal in 30 de secunde (imi fac smoothie dimineata, cand sunt contra cronometru sa prind autobuzul spre munca).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este scump, dar nu se compara cu taiatul la chopper (eu cel putin simt o diferenta clara). E ca si cum ai taia manual ceva intr-un timp de nu stiu care ori mai scurt. Am si eu chopper separat, robot (care are si chopper si blender) si il prefer pe asta pentru ca am control total asupra dimensiunii bucatilor pe care le tai (referindu-ma strict la taiat).

      Ștergere
    2. Pai eu am control asupra dimensiunii bucatilor si la chopper - tai cu el legume pentru salate si toate legumele pe care le pun in mancarurile gatite - in functie de cat de marunte le vreau apas o data, de doua sau de 3 ori pe butonul chopperului.Poate depinde la chopper la chopper, nu stiu...

      Ștergere
    3. Tu zici de functia pulse pe care apesi si taie. Eu nu obtin bucati uniforme si atat de mici (fara sa le faca pasta) oricat de atenta as fi. Eu in chopper n-am reusit niciodata sa tai varza pentru salata cat sa-mi placa, cu asta am reusit. In final tine si de gust si cum prefera fiecare legumele taiate. :)

      Ștergere
    4. Chopper-ul meu are si functia turbo (sau pulse, cum ii spui tu), dar si 12 trepte de putere. Varza o tai la treapta 2, ca sa ramana bucati mai maricele - vorba ta, sa nu iasa pasta. De-asta spuneam ca am control - cele 12 trepte imi permit sa tai legumele cat de marunt vreau.

      Ștergere
    5. Eu n-am decat vreo 5 (cred) dar oricum nu-mi place cum le taie, nu-s egale si eu am un fix cu simetria. :)

      Ștergere
  4. Sunt foarte interesante produsele Tupperware, mi-ar place sa ne povestesti despre ele.
    Iti doresc sarbatori frumoase si fericite si un Paste binecuvantat alaturi de cei dragi!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sper ca si voi ati avut zile linistite, cu pace in suflet.

      Ștergere
  5. Si mie mi se pare foarte tentant dar cam scump. Au foarte multe produse tentante. Mai vrem sa ne mai povestesti si cum le folosesti (din toate gamele si alte produse, nu numai tupperware:) )
    Alina M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am senzatia asta cu scump de cate ori vad o lista de preturi de la ei, insa daca le folosesti incepi sa realizezi ca merita banii. Eu cel putin asa m-am convins. :)

      Ștergere
  6. Chiar cu o zi înainte de paste mi-am cumpărat un fel de robotel din asta din LIDL. Nu este asa bun ca al tau dar pentru ce imi trebuia si-a facut treaba doar ca imi place mai mult al tau! Am sa ma uit dupa el sa vad cat costa pentru ca pare interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut si eu de-a lungul timpului cateva variante care aduceau cu asta, dar nici unul n-a rezistat. :)

      Ștergere
  7. Arata ff bine, dar nu o sa imi permit eu niciodata :), pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa-ti tatuezi niciodata ala undeva la vedere, poate asa o sa-ti dai seama ca tu te sabotezi singura, tai orice sansa de reusita din plecare. :)

      Ștergere