Pensule, pensule si iar pensule

28.4.15


Am spus de nenumarate ori pe blog (si o s-o mai spun de cate ori este necesar) ca o pensula buna poate face diferenta intre un machiaj reusit si unul mai putin reusit (ca sa nu folosesc alte cuvinte). Voi stiti deja ca mie imi plac pensulele si mereu incerc sa gasesc variante mai bune si mai accesibile si despre asta discutam acum ceva vreme cu Ramona, cand ne-a venit in minte ca n-ar fi rau sa va aratam pensulele si sa va povestim cum le folosim. o sa urmeze si postarea ei curand (sper).

Astea sunt pensulele pe care le detin in momentul asta, probabil ca pentru unele persoane par multe, pentru altele poate nu ... am avut mai multe de-a lungul timpului, insa ce nu folosesc dau ca n-are sens sa le adun. Postarea asta nu este ca sa discutam despre cate pensule am eu si cati bani am dat pe ele, ci ca sa va ajute sa alegeti cu cap daca sunteti in cautare de pensule.

In ultimii doi ani am tot cumparat pensule de la Real Techniques si le folosesc aproape zilnic, n-am nimic sa le reprosez (ale mele n-au pierdut un fir de par, n-am avut probleme cu manerele, scrisul s-a sters de pe ele, dar asta n-are nici o importanta ), mi se par foarte bune si mai mult decat rezonabile. Le puteti cumpara de pe iHerb sau Makeup Shop, diferenta de pret exista si e mare.

In ordinea din poze avem Sculting Brush (cea mai recenta pensula cumparata, n-am apucat s-o folosesc suficient cat sa am o parere clara despre ea), multi task brush (eu o folosesc pentru pudra si e exact ce trebuie), Stippling Brush (una dintre primele cumparate, insa nu prea des folosita - nu-mi place pentru fond de ten, iar pentru blushul crema mi se pare cam mare), Blush Brush (una dintre pensulele mele preferate, eu o folosesc pentru bronzer, dar este versatila si poate fi folosita pentru multe), Duo-fiber Face Brush (achizitie mai recenta, o folosesc cand nu am alte pensule curate), Expert Face Brush (singura pensule pe care o folosesc pentru fond de ten, n-am mai folosit-o altceva de cand o am) si Buffing Brush (o folosesc doar pentru fond de ten cand e murdara Expert Face Brush, insa asta se intampla rar).

Duo-fiber Contour Brush (n-am apucat s-o folosesc de multe ori, de cele mai multe ori am intins mana dupa ea cand aveam pensulele murdare - potrivita pentru conturarea fetei, dar si pentru aplicarea usoara a blushului), Contour Brush (ar trebui s-o folosesc mai des, dar nu stiu de ce nu se intampla asta), Pointed Foundation Brush (nu i-am inteles rostul de la inceput, e o pensula mult prea mica pentru fond de ten, asa ca o folosesc pentru primer uneori), Setting Brush (folosita aproape zilnic pentru concealer, una din pensulele mele preferate), Duo-fiber Eye Brush (pensula buna pentru blending, dar sunt sigura ca o sa ii gasesc si alte intrebuintari dupa ce o s-o folosesc mai mult), Essential Crease Brush (perfecta pentru blending mai ales daca aveti pleoape mici) si Detailer Brush (eu o folosesc pentru concealer cand am ceva anume de ascuns, dar poate fi folosita si pentru buze).

De la Sigma am avut multe pensule de-a lungul timpului, insa mi se par scumpe si calitatea nu este cea mai buna (perii incep sa cada dupa un timp, manerele se deterioreaza), nu cred ca as mai cumpara de la ei vreo pensula pentru fata (cele pentru ochi mi se par mai bune). Am oprit doar 4 pensule din tot ce-am avut: F35 (Tapered Highlighter - eu am prima varianta scoasa de ei, pe care scrie SS165, fiind o copie dupa pensula 165 de la MAC - una dintre cele mai folosite pensule ale mele, perfecta pentru iluminarea prometilor), E40 (Tapered Blending), E55 (Eye Shading) si E20 (Short Shader), pe care le folosesc des atunci cand ma machiez la ochi.

De la MAC am avut cele mai multe pensule si au fost primele pensule de calitate pe care le-am avut, insa acum cred ca sunt extrem de scumpe pentru ceea ce ofera (un exemplu - am cumparat pensula 109 de 3 ori pentru ca-mi placea forma si cum aplica produsul, insa de fiecare data am dat-o pentru ca pierdea peri). Dar am ramas totusi cu cateva: 136 (este discontinued si in acelasi timp pensula pe care am dat cei mai mult bani, nu o folosesc foarte des, insa e extrem de moale si pentru pudra de finisare si blending este foarte buna), 188 este pensula mica de stippling de la ei si o folosesc des, 228 (mini shader - o pensula extrem de utila pentru detalii, eu o folosesc pentru coltul interior al ochiului) si 4 pensule special edition pentru machiajul ochilor (242, 227, 239 si 224).

Urmatoarele pensule nu stiu pe ce principiu le-am grupat, dar nici nu mai conteaza - de sus in jos avem: Smashbox Travel Foundation Brush (eu o folosesc pentru primer sau baza de machiaj pentru ochi), 110 - Face Shape de la Zoeva (perfecta pentru contur, dar cred ca ar merge foarte bine si pentru concealer in zona de sub ochi, in jurul nasului, etc.), 55 Pro Airbrush Foundation de la Sephora (ma chinui de anul trecut sa ma inteleg cu ea - de cand am primit-o - si n-am reusit sa gasesc o metoda de folosire care sa-mi si placa, mai incerc), ELF Mineral Powder Brush (seamana foarte bine cu 109 de la MAC si e perfecta pentru contur), Airbrush Concealer de la Ecotools (o pensula buna pentru concealer) si o pensula plata pentru fond de ten de la Yves Rocher (primita cadou la o comanda, o pensula buna pe care eu o folosesc pentru baza de machiaj).

De la Nastelle am 4 pensule de cativa ani si recent am mai adaugat una, mi se par niste pensule bune, desi uneori mai pierd cate un par: 2 (pentru pudra din par de capra), 6 (pentru blush din par de capra), 33 (pentru fard si corectare din par de capra - mie mi se pare pare pentru fard, insa este perfecta pentru iluminat pometii), F43 (cea mai noua - o pensula mica de stippling, care are o destinatia clara - cream blush) si 3151 (pensula in unghi pentru conturul ochilor sau sprancene - cred ca acum pe site e numerotata ca fiind 17). 

Pensulele de la i.d. Bare Escentuals le am de pe StrawberryNET, cred ca sunt primite cadou. Sunt pensule bune, insa eu le folosesc rar si numai daca n-am altceva curat, insa manerul scurt le face ideale pentru luat in calatorii. Cele pe care le am sunt: Heavenly Face, Tapered Blush si Crease Defining.

Face and Body Scultping Brush de la Ecotools m-a intrigat de cand am vazut-o si am ezitat s-o iau, am gasit-o pe ebay la un pret extrem de mic si am luat-o, dar am folosit-o extrem de rar, insa intentionez sa schimb asta. Cele doua pensula kabuki sunt si ele folosite rar, dar imi place sa le am acolo in caz ca ... cea cu maner argintiu este de la Dior si a venit cu Diorskin Nude Tan Light si cealalta este de la MAC - 181SE.

Pensula neagra este o copie dupa pensula Yachiyo de la Nars si e luata de pe ebay cu cativa dolari si este pensula pe care o folosesc pentru blush. Este fenomenala, n-am cuvinte s-o descriu. Cea alba este mai recenta si n-am apucat s-o testez bine (este un pic diferita la forma), dar o sa va povestesc de ea.

In ultima pensula am grupat pensule no name, luate de pe ebay (in mare parte), dar care fac o treaba foarta buna si sunt extrem de ieftine - setul de 4 pensule este o copie dupa Precision Kit de la Sigma si le folosesc des pentru corector. Cele doua cu maner de lemn sunt inscriptionate Everyday Minerals, eu le-am luat de pe ebay intr-un set si sunt foarte bune - am oprit o pensula de detaliu si una gen kabuki (mica si densa). Cele din dreapta sunt copii tot dupa Sigma si Real Techniques (de cea mare v-am povestit ca mi s-a parut ce seamana cu una de la Marc Jacobs, insa in timp a inceput sa piarda peri) si pentru cineva care nu vrea sa dea o gramada de bani sunt o optiune de luat in calcul.

Voi cum stati la capitolul pensule?

20 de comentarii

  1. Tind sa-ti dau mare dreptate, intradevar o pensula buna face diferenta intre un machiaj reusit si unul nereusit realizat cu o pensula nepotrivita!
    Eu nu am atat de multe pensule, trei sunt mai mult decat suficiente pentru cat de des ma machiez eu!
    Mi-a placut articolul pentru ca am aflat noutati despre pensule, lucrurile de care nici nu auzisem vreodata!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit informatii utile in ceea ce am scris, asta am si intentionat. :)

      Ștergere
  2. Wow, brusc a început să-mi bată inima mai tare :)) Ai o colecție impresionantă și tânjesc după multe dintre pensulele pe care le deții, mai ales după Yachiyo. Nu m-am gândit să mă uit după o copie, dar e o idee f bună, mai ales dacă spui că și dupe-ul îți face foarte bine treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt chiar reusite copiile dupa Yachiyo, merita sa incerci una.

      Ștergere
  3. Pfiuu. .. Trebuie sa îmi fac ordine în idei și în pensule.
    Mă uitam sa văd dacă îmi doresc o pensula de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte utilă postarea, o să revin asupra ei înainte să plasez o nouă comandă pentru pensulele RT, mi-a rămas gândul la câteva dintre cele prezentate și memoria nu mă ajută ca să le rețin pe toate. Pentru mine sunt cele mai bune pensule și nu prea mă tentează să mai experimentez cu altele (doar de la Eco Tools m-ar mai tenta câteva, că nici ele nu sunt rele deși nu se compară cu RT).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit informatii utile, m-am gandit ca e mai usor pentru cele ce citesc daca e toata informatia adunata intr-un loc.

      Ștergere
  5. OMG :)
    Deci nu degeaba ti-am dat titlul de regina a pensulelor . Ai foarte multe , se vede clar ca iubesti pensulele :)
    Eu nu pot sa ma laud la acest capitol, cred ca vreo 10/15 am maxim .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt super toate,,si cat de multe ai :X:X:X.Sa fiu sincera eu am doar o pensula pt.blush :))) pentru ca eu nu prea ma machiez...:))...cred ca daca as avea cate ai avea tu...ar putrezi pe aici degeaba :(,pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei bine, DAAAAA. O pensula face 35% din machiaj, 40 % tehnica machiorului si 25% produsele. Ma rog, asat este ordinea in care eu le consider. Si eu am o gramada de pensule ( spre 100 ) dar tot dupa maxim 50 intind mana cel mai des. Restul sunt numai pentru sitautii de urgenta :))
    Te puuuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine e si normal sa ai atatea, la mine e ... e si atat. :))

      Ștergere
  8. Mmmmm am citit jumatate de articol si m-am hotărât sa revin la postarea ta cand mai dau o comanda pe iherb. Am putine pensule dar nu stiu cum le cheamă ... Tot ce stiu este ca mi-as dori niste pensule profi.

    Pot doar sa iti dau dreptate atunci cand spui ca o pensula buna face diferența.

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu timpul aduni niste pensule bune (asa a fost in cazul meu) si se vede imediat diferenta.

      Ștergere
  9. Foarte utila postarea,ma tot gandeam sa imi cumpar pensule de la mac dar acum sunt sigura ca o sa o fac

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte faina aceasta postare!!! Ai adunat ceva pensulici, nu gluma! ;) Eu in prezent nu mai am decat 3 pensule, una pentru faţă si 2 mici de tip detailer-brush, in rest le-am dat pe toate cu gandul de a-mi reinnoi setul de pensulici (nu obisnuiesc sa le folosesc mai mult de 2ani si le dau inainte de a se deteriora, dar oricum am grija de ele...). Dupa schimbul nostru de mesaje, clar renunt la Sigma si trec pe Zoeva...despre care nu stiu mare lucru, insa tot urmarind cateva filmulete pe YT si intrand pe site-ul lor, m-au cam acaparat cu totul... :) Deja am trecut 4-5 pe wishlist, din care doua de cumparat cu prioritate! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Pensula pentru conturarea fetei,o recomandare? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere