The Bed Time Tag

19.4.15


Nu mai stiu unde am vazut tagul asta, poate pe un blog de afara, poate pe Youtube (intr-unul din rarele momente cand mai intru - e ceva ce nu ma mai atrage deloc de luni bune), dar stiu ca am gandit ca vreau sa-l fac si eu, asa ca am salvat intrebarile (si n-o sa le traduc pentru ca unele n-ar avea sens - gen ultima intrebare) si a ramas in draft.

1. What are your favourite pajamas?

Am mai spus sigur pe blog despre tinuta mea de somn, dar o s-o fac din nou. Pijamalele de la Victoria's Secret sunt singurele pe care le port - pantaloni imprimati si maieuri/ tricouri din bumbac. Acum am una cu pantaloni negri cu anumite cuvinte scrise pe ei si un maieu negru care are o inima desenata. Am insa multe altele cu diverse modele (dungi, buline, carouri, cirese, bomboane, tot ce-ti trece prin minte) si nu ma vad renuntand curand la ele.

2. Current bedtime reading?

Osho - Destin, libertate si suflet (nu este prima data cand o citesc)

3. What is on your bedside table?

In perioada asta o gramada - o rama foto cu o poza draga mie, vreo 5 balsamuri de buze, 2 creme de maini, un unt de corp, crema pentru picioare, incarcatorul de la tableta, o lotiune de corp, 3 carti si as putea continua ... trebuie sa fac ordine.

4. Favourite sleepy scent?

Acum folosesc Vanilla Santalwood de la Village Candle, combinatia de lemn de santal cu vanilie mi se pare perfecta pentru dormitor.

5. What is your usual bedtime & wakeup time?

Intrebare dificila mai ales ca in ultima perioada stau foarte prost cu somnul - am la activ cateva nopti nedormite si tot programul meu (care si asa nu prea exista) e dat peste cap - ma culc tarziu (dupa 2) si ma trezesc la 9 (daca pot). Sa nu faceti ca mine, eu incerc sa schimb asta, dar organismul meu functioneaza dupa propriul lui program (nici cand eram mica nu reuseam sa adorm inainte de ora 24).

6. Top 3 bedtime products?

Daca exclud lumanarea parfumata aleg sprayul de perna de la Treets (v-am mai povestit pe blog), o crema/ lotiune de maini (cea de la Vaseline cu ovaz din gama Essential Moisture imi place mult) si un balsam de buze (care sa fie cat mai delicios - Caramel Cream Kiss Lip Butter de la Nivea se incadreaza foarte bine in categoria asta).

7. Your most common sleeping position?

Nu stiu sa descriu pozitia in care dorm in ultima vreme si care e destul de ciudata, dar e datorita faptului ca ma doare mana dreapta rau si trebuie sa ma adaptez - as zice pe o parte dar cu mana cumva ridicata. Este o problema la care caut o solutie ...

8. Any strange bedtime routine?

Nu stiu daca as zice neaparat ciudat, dar am cateva chestii "mai personale" - am o gramada de puisoare / perne mici prin pat si adeseori ma trezesc ca le adun intr-un singur loc. Nu-mi place sa ma invelesc, dar trebuie sa am talpile acoperite (chestie din copilarie - aveam impresia ca o sa vina cineva si o sa ma traga de picioare din pat si nu mi-a zis nimeni vreodata asa ceva). Daca n-o simt pe Bella langa mine, incep s-o caut cu picioarele si cand o gasesc ma linistesc si adorm la loc. Cred ca as mai putea sa scriu, dar ma opresc.

9. Are you big spoon or little spoon?

Ma tot gandesc cum as putea sa traduc intrebarea asta - nu stiu daca va e familiara sau nu expresia, e vorba de pozitia in somn cand dormi cu cineva (de sex opus, in principiu). Big spoon se refera cand tii in brate si little spoon cand esti tinut in brate. Si nu stiu ce raspuns sa dau ... depinde de persoana. Pot sa fiu big spoon, pot sa fiu little spoon sau pot sa fiu libera. 

Voi ce obiceiuri aveti cand vine vorba de somn?

7 comentarii

  1. Multe si ciudatele. Daca dorm cu colegul de pat, trebuie sa-l simt chiar si cu un deget ca e acolo, daca dorm cu oricine altcineva, prefer sa nu ma atinga... sunt foarte rea din punctul asta de vedere. Am o perna de la tata cu care dorm de la 14 ani, nu ma vad renuntand curand la ea chit ca are niste cocoloase de la spalat. Imi place sa dorm pe perne moi, dar sa am mai multe ca sa le pun cat de inalte vreau. Si dorm mereu pe o parte.
    Mai vrei obiceiuri de somn? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt curioasa, mai am si eu cateva de care n-am spus - unul il practic de la 2 ani, deci e istorie lunga. :)))

      Ștergere
  2. Sincera sa fiu nu prea am unele obiceiuri :))),mie cand mi-e somn dorm...de nu simt si aud nimic :))),,deci de obiceiuri nu mai este loc,cum ma pun in pat adorm in 5 min :))))pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine pentru tine, altii au minti incurcate si au nevoie de ajutor. :)

      Ștergere
  3. Eu de exemplu nu pot sa adorm fara sa fiu invelita...chiar si un cerceaf (vara in special) si de cele mai multe ori adorm pe partea dreapta...cu fata la perete sau pe burta:D
    La fel ca si tine...inainte de ora 12 nu pot sa adorm...mai ales de cand sunt acasa! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti avem diverse obiceiuri, probabil ca unii le constientizeaza mai mult decat ceilalti. :)

      Ștergere