Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment

1.4.15


Am inceput sa ma gandesc la un produs cu retinol inca de anul trecut, am tot cautat informatii dupa ce-am vazut postarea Corinei (o puteti citi aici), am incercat un alt produs cu o concentratie mica de retinol si mi-a placut si am zis ca e pacat sa raman cu curiozitatea. Anul asta implinesc 36 de ani si in afara de ridurile de expresie de sub ochi nu pot sa zic ca am vreo problema care sa necesite atentie sporita (daca scot din calcul cearcanele), insa cand treci de o anumita varsta incepi sa gandesti preventiv si sa-ti doresti mai mult. 

Asa ca de cateva saptamani am inceput sa folosesc acest tratament cu 1% retinol. Varianta pe care o am eu este cea de 5 ml (o gasiti aici) si va sfatuiesc sa incepeti tot cu o varianta trial size deluxe ca sa vedeti cum se impaca tenul vostru cu produsul, mai ales ca este vorba de un produs destul de scump. Eu l-am aplicat o data pe saptamana (am incercat si de doua-trei ori intr-una dintre saptamani, dar nu simt ca am nevoie de o aplicare la intervale asa de scurte) si preconizez ca imi va mai ajunge pentru inca cateva saptamani, deci este un produs spornic si nu mi-as fi imaginat in veci ca pot folosi 5 ml de produs pe o perioada asa lunga de timp.

La inceput am tinut cont de sfaturile ce mi s-au dat si l-am aplicat cu grija, o data pe saptamana, am evitat sa folosesc exfolianti chimici in ziua dinainte si dupa aplicare (bineinteles ca nu am uitat de factorul de protectie solara), insa n-am avut nici un fel de senzatie neplacuta, nici macar dupa prima aplicare. Nu m-a strans, nu s-a inrosit si nici nu s-a descuamat pielea, asa ca doar in seara in care folosesc tratamentul nu aplic AHA (desi sunt convinsa ca n-ar fi nici o problema). Dupa ce-mi curat tenul si folosesc un toner hidratat aplic tratamentul (un ser crema galbui, cu un miros aparte pe care nu pot sa-l identific) si astept 10-15 minute, dupa care aplic crema hidratanta sau un ulei (in functie de ce simt ca are tenul meu nevoie).

Principala diferenta pe care o vad este faptul ca nu mi-a mai aparut nici un cos pe maxilar (v-am mai povestit eu ca aveam o reactie in zona aia din cauza cateilor mei si a neatentiei mele), tenul este mult mai luminos si are un aspect mai uniform, nu-mi mai simt nasul incarcat si sunt sigura ca produsul asta are meritele lui, asa cum le are si exfoliantul AHA 5% pe care il folosesc de cateva saptamani bune. Este o combinatie buna pentru mine si tenul meu imi spune asta in fiecare zi.

Pana acum l-am aplicat pe toata fata, insa intentionez sa acord mai multa atentie ridurilor de expresie si sunt curioasa daca o sa vad vreo schimbare in urmatoarele saptamani. In mod sigur o sa-mi mai iau o varianta mica (si probabil ca in final voi ajunge la produsul full size) pentru ca imi place sa-l folosesc si sunt convinsa ca pe termen lung o sa am mai multe laude la adresa lui.

L-ati folosit? Va tenteaza? Ce parere aveti de produsele cu retinol?

22 de comentarii

  1. Am si eu, tot varianta micuta, dar cred ca o sa recumpar varianta mare cand se termina. Tot asa si eu, o data pe saptamana, in restul zilelor BHA 2%. Ma bucura si rezultatele, cat si faptul ca m-a invatat sa nu mai ies din casa fara protectie solara...

    Adevarul (trist) este ca am invatat sa ma dau cu protectie solara zilnic abia cand am avut probleme cu tenul.... Partea buna este ca tenul meu e ok acum, iar eu am ramas cu un obicei benefic mie. Ulterior am convins-o si pe mama, si pe bunica, care nu mai ies din casa fara protectie, fie iarna fie vara. Si partea si mai buna? Si pe iubitul meu! :))

    Pup, Camelia, zi superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma bucur cand descopar sau invat ceva nou. Ce mi-a placut asta cu mama si bunica, iar de iubit nu mai zic. :))

      Ștergere
  2. Camelia, am citit numai lucruri bune despre acest produs. Intentionez sa achizitionez tot varianta trial size, am si alte produse PC care m-au cucerit dar de asta parca sunt cel mai curioasa. Si eu aveam probleme cu zona maxilarului drept si tot o crema PC mi-a calmat partea asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am citit numai pareri bune, cred ca o sa-ti placa mult daca il incerci. :)

      Ștergere
  3. Nu l-am folosit, dar ma tenteaza sa stii .
    Vreau sa iti recomand un anticearcan foarte bun, cel de la Clinique airbrush concealer , cu siguranta ai sa-l iubesti .Ofera o luminozitate perfecta si iti da impresia ca cearcanele nici nu exista :)
    Si acum out of topic, vreau sa vad geanta galbena !!! Ieri am fost in Takko si am vazut pulovar galben atat de frumos, m-am gandit exact la cel din postarea ta de ieri . Sa iti arat ce am mai gasit :http://cdn1.shopmania.biz/files/s1/600504707/p/l/3/geanta-casual-roz-de-dama-big-cat~8384753.jpg
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mi-ai mai zis de Airbrush Concealer, dupa ce termin ce am (si am cateva) il incerc. O sa vad cand reusesc sa fac poze, am mai multe genti de aratat, dar stau prost cu timpul. E haioasa geanta cu pisica. :)

      Ștergere
  4. Trebuie să-mi fac și eu curaj și să iau niște miniaturi de la PC, de mult vreau să le încerc produsele. Unul dintre cele pe care le am pe listă e chiar acest tratament și mă bucur să aflu că și ție-ți priește (nu cred că am citit până acum vreo părere de rău sau neutră cu privire la el).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca doar daca nu tolereaza pielea retinolul poti sa ai o parere proasta despre el. Cred ca o sa-ti placa daca il incerci.

      Ștergere
  5. Nu am folosit,dar nici nu am auzit,:))),eu sunt un specimen mai rar :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Il folosesc si eu, am tot varianta mica si e al treilea produs cu retinol Paula's Choice pe care il am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care iti place cel mai mult?

      Ștergere
    2. Pe acesta il am de doua luni si l-am aplicat cu moderatie, ca sa nu risc o reactie de intoleranta. Serumul Resist Intensive Wrinkle Repair il am de doua saptamani si l-am aplicat in fiecare zi, dar mi se pare mai greoi ca textura... Asa ca ramane serumul Skin Balancing, care are o textura lejera, ajuta mult la vindecarea semnelor de pe fata si mentine pielea neteda. Sunt la al treilea tub, deci sunt complet indragostita.

      Ștergere
    3. Cred ca am incercat si eu niste mostre de serum si mi-a placut.

      Ștergere
  7. Imi pare un produs bun. Din pacate, din cauza pretului nu il voi cumpara curand.


    XOXO

    ♡♡♡

    http://culore.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pretul e destul de mare, insa produsul e spornic, varianta asta mica e un pic mai accesibila. :)

      Ștergere
  8. inca nu am incercat nimic de la PC, cu toate ca ar cam fi necesari niste exfolianti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate o sa ii incerci sa vezi daca ti se potrivesc, mai ales ca sunt si variante mici pe site, deci nu te rupe la buzunar. :)

      Ștergere
  9. Asta cu cosurile am observat-o si eu. Nici macar unul de cand il folosesc si au trecut vreo 3-4 luni. Din pacate, eu a trebuit sa raresc folosirea lui la o data la doua saptamani, pt ca mi se descuameaza pielea. Mor de ciuda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am avut nici un fel de reactie, am inceput sa-l folosesc pe zona de sub ochi recent si mi se pare ca vad niste diferente, dar nu ma grabesc sa zic ceva. :)

      Ștergere
  10. Nu iti face probleme pe zona ochilor? Eu folosesc uleiul cu 1% retinol de la life flo dar mi-e teama sa il aplic in acea zona. L-am folosit intr-o seara chiar inainte de culcare si cand m-am trezit dimineata aveam pielea de sub ochiul drept (partea pe care dorm) umflara si iritata. Si cum nu contine decat ulei de migdale, retinol si vit C si E, doar retinolul poate fi de vina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nici un fel de probleme n-am avut, de la prima aplicare pielea mea si retinolul s-au inteles perfect. Depinde mult de tipul de piele si de cum reactioneaza, eu nici la exfoliantii chimici nu prea am probleme - mi-am pus 10% AHA de la PC si n-am avut nici o reactie, nici macar o piscatura n-am simtit.

      Ștergere