Curatenie de primavara cu Philips Performer Expert

10.4.15


Incep postarea cu o marturisire (cam des am facut marturisiri in ultima vreme, trebuie sa iau masuri) - nu-mi place sa aspir! Dar deloc! Insa este ceva ce se intampla de cateva ori pe saptamana la mine in apartament, in mare parte datorita cateilor mei foarte activi. Bella are niste dansuri speciale pe care le executa pe covor si ramane blana in urma ei de-ti vine sa te ascunzi, dar e placerea ei suprema (Alma a inceput si ea s-o copieze) si nu pot sa i-o refuz. De obicei dupa ce aspir covorul din sufragerie (si ma plictisesc aspirand) nu-mi mai arde de nimic. Nu am forta in maini si sunt si alergica la praf ... si-mi mai curge si transpiratia in ochi si ma ustura - asta ca sa aveti o imagine de ansamblu asupra "chinului".

Cand cei de la Buzzstore (va puteti inscrie aici daca nu aveti cont si vreti sa participati la campaniile urmatoare) au lansat impreuna cu Philips campania de testare pentru noua gama de aspiratoare eficiente energetic m-am gandit ca e sansa sa incerc ceva poate mai eficient decat aspiratorul meu vechi de la Panasonic (1400W, perie speciala pentru parul de animale), care mi se pare cam obosit si care oricat m-am straduit eu sa nu se intample emana un miros cand il folosesc si o gramada de praf. L-am si fortat, stiu.

Am primit pentru testare aspiratorul Performer Expert FC8726/09 (maro) care se lauda cu tehnologia AirflowMax care are rate ridicate de aspirare a prafului de pe toate tipurile de podele si cu clasa de eficienta energetica A. Va spun sincer ca eu am avut retinerile mele cand am vazut ca puterea de intrare este de 650W fata de 1400W cum eram eu obisnuita, insa dupa ce l-am folosit prima data m-am convins ca motorul chiar este eficient si isi face treaba cum trebuie.

Aspiratorul vine cu capul de aspirare TriActiveMax 3 in 1 (conceput special pentru depunerile mari de praf) care face o treaba excelenta inclusiv pentru curatarea peretilor si a mobilei, dar si indeparteaza praful din covoare in profunzime, cu peria TurboBrush care este perfecta pentru curatarea parului de animale (si care pe mine m-a incantat cel mai mult cand am citit, insa in practica n-am folosit-o asa des) si cu inca cateva accesorii pentru aspirare in locurile inguste sau greu accesibile. 

Sa va spun ce-mi place in mod deosebit la aspirator si de ce imi doresc sa ramana la mine dupa campania asta de testare. Este mult mai silentios decat aspiratorul pe care il folosesc acum si nu fuge nici un catel din calea lui, are un cablu lung de 8 metri si o raza de actiune de 11 metri (nu mai e nevoie sa pierd timpul si sa schimb prizele pe masura ce inaintez cu aspiratul in casa), sacul s-bag Ultra Long Performer are o capacitate de 5 litri si isi pastreaza eficienta si dupa umplerea sacului (indicatorul de sac plin mi se pare extrem de util), clasa de emisii praf este A, iar filtrul HEPA13 cu HEPAAirSeal retine peste 99,5% din praf ceea ce-l face ideal pentru cei cu alergii (si aici pot sa garantez pentru ca eu de obicei ma irit urat dupa ce aspir si am mancarimi de piele si uneori si accese de tuse), setarile variabile de putere sunt mai mult decat utile si practice si iti permit sa selectezi nivelul optim de aspirare in functie de tipul de suprafata, iar cuplajul SmartLock face mult mai usoara setarea fiecarei sarcini de curatare.

Pe scurt - aspiratorul este usor de manuit, isi face treaba excelent, aerul evacuat chiar este curat si se poate respira fara probleme, iar eu nu mai vad aspiratul ca pe cel mai urat cosmar al meu. Nu pot sa zic ca a inceput sa-mi placa, dar nu mai sunt ingrozita cand ma gandesc la ce am de facut. Timpul alocat aspiratului este mult mai scurt, efortul fizic depus nici nu se compara si rezultatele sunt mult mai bune decat mi-am imaginat eu. Daca inainte n-as fi zis ca un aspirator merita atatia banii (cred ca e singurul minus pe care i l-am gasit - dar sunt destul de multe oferte cu reduceri substantiale in perioada asta), mi-am schimbat parerea si mi-am schimbat-o folosindu-l.

Cei de la Buzzstore ne-au trimis si un kit de murdarire si am zis ca cel mai bine e sa va arat ce face - daca vreti sa vedeti mai mult (sau sa ma auziti) gasiti videoul integral aici. Nu va zic cat m-am chinuit, cat am ras, cate balbe au fost ... asta dupa ce Alma a varsat ceva pe covor si l-a patat exact inainte sa filmez eu (noroc ca am reusit sa scot pata dupa ce-am terminat cu aspiratorul).


Voi ce aspirator folositi? Ati incercat vreunul din gama asta noua de la Philips? Iar daca vreuneia dintre voi ii place sa aspire astept sa-mi spuna si mie secretul.

14 comentarii

  1. Cui ii place sa aspire ?? Nu cred ca am intalnit o astfel de persoana. Dar in schimb imi place la nebunie cand termin de aspirat pentru ca toata casa e curata :) Trebuie sa-l returnezi sau de ce ai spus ca iti doresti sa ramana la tine dupa aceasta campanie ? Vroiam sa ma inscriu si eu pentru testare dar cred ca erau slabe sansele , mai ales ca nu am blog :)
    Eu folosesc unul de la Samsung de care sunt destul de multumita .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are neaparat importanta faptul ca ai sau nu blog, dar e nevoie de un cont de Facebook si tu n-ai. Sau s-a schimbat ceva? Campania asta a avut niste conditii (cam multe) ca sa poti pastra produsul, de-asta am zis ca sper sa ramana la mine. :)

      Ștergere
    2. Am observat ca multe fete cu blog au primit acest aspirator, de asta am zis . Da, nici nu stiam ca trebuie sa ai cont de facebook , plus nu sunt prietena conditiilor :) deci sa fie sanatosi :)
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. Au fost chiar prea multe conditii si cu probleme, dar banuiesc ca aspiratorul a tentat pe multa lume, cum m-a tentat si pe mine. :)

      Ștergere
  2. Nu cred ca este persoana careia sa ii placa sa aspire..mie nici nu-mi place dar nici nu-mi displace maxim pentru ca am si un aspirator care ma ajuta..inainte sa-l iau era un chin..al meu face cam la fel ca si cel de la Phillips,este Rowenta si este fara fir..de mult mi-am dorit sa scap de bagatul in priza..si are o perie rotativa care ma ajuta cu parul de pisica..sper sa reusesti sa pastrezi aspiratorul,se vede din video ca face treaba buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cumva vertical cel de care zici? Am avut si eu unul acum cativa ani care facea treaba buna, nu mai stiu ce s-a intamplat cu el. :)

      Ștergere
  3. Să-l stăpânești sănătoasă, Camelia! Am și eu un aspirator la fel sau asemănător, pe albastru, tot de la Philips. Sunt foarte multumita de el si mie chiar imi place sa aspir...secretul ar fi acela ca-mi place sa aud cum sunt aspirate rămășițele și toate chestiuțele mici care se strâng prin casă :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant raspunsul tau, eu incerc sa-mi imaginez curatenia de dupa, dar tot nu ma convinge sa aspir mai cu "drag". :)

      Ștergere
  4. sa stii ca mie-mi place sa aspir si sa spal geamurile, in schimb mereu ma duc cu lipsa de entuziasm la sters praful si la spalat vasele :)). nah, nu pot sa-mi placa chiar toate activitatile astea casnice.

    eu am un aspirator de vreo 5 ani, dar isi face foarte bine treaba (inca). l-as incerca si pe acesta, se vede ca aspira foarte rapid si eficient.


    Paste fericit! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la spalat geamuri nu ma laud. Mai bine aspir decat sa spal geamurile. Si asta spune tot. :))

      Ștergere
  5. Si eu aspir. Noi avem cu apa si ma minunez cata mizerie strange. Nu am incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am nici unul cu apa, nici nu stiu daca ar fi indicat pentru casele unde sunt animale. O sa ma documentez.

      Ștergere