Ghid de cumparaturi (2) - choies.com

29.8.14

Am decis sa incep seria cu Choies pentru ca am vazut siteul foarte des mentionat pe bloguri si pentru ca de multe ori am primit intrebari legate de produse si n-am putut sa raspund pentru ca nu am comandat nimic de la ei, insa posibil s-o fac in viitorul apropiat.

La prima vedere preturile mi s-au parut destul de mari, insa siteul ofera transport gratuit (fara vreo suma minima de comanda) ceea ce echilibreaza un pic lucrurile (daca optati pentru livrarea prin curier care costa 15 dolari coletul ajunge in 5-7 zile si veti plati taxe vamale, daca optati pentru livrarea gratuita prin posta coletul ajunge in 2-3 saptamani tot la posta vamala si banuiesc ca e chestie de noroc daca se platesc taxe sau nu). In plus la prima comanda se ofera o reducere de 15% si pe site sunt mereu oferte interesante (aruncati o privire in categoria Sale ca sa va faceti o idee).

Siteul mi se pare bine structurat, produsele se vad destul de bine, optiunile de cautare sunt ok (mai ales daca cauti o anume culoare sau vrei sa te incadrezi intr-un anumit buget si nu vrei sa te pierzi in atatea pagini cu produse), sunt mentionate dimensiunile si materialul astfel incat sa nu cumperi fara sa ai toate informatiile.

Pe site am vazut o gramada de modele pe care le gasesti in Zara sau Berska sau chiar pe Asos - nu stiu daca sunt aceleasi produse cu alta eticheta sau sunt copii foarte reusite, insa daca ti s-a pus pata pe un anumit model si nu vrei sa cheltui o avere e o optiune de avut in minte.

Ce mi-as cumpara de pe site?  

Un pulovar cu bufnita (puteti vedea aici modelele si preturile) - am vazut cateva modele dragute, dar nimic care sa ma fascineze, insa pulovarul asta gri cu bufnita imi da o stare de bine si pare foarte moale, desi daca ma uit cu atentie la a treia poza de pe site se vede clar ca nu este asa gros cum pare in poza, ci este chiar subtire (astea sunt detaliile la care trebuie sa va uitati cand va place ceva). Da' tot ma tenteaza chiar daca pretul este cam mare - foarte posibil sa-l vad si cu preturi mai mici, va anunt.

http://www.choies.com/product/fluffy-cute-owl-jumper-in-gray_p18082?cid=camelia?michelle

Geaca tip biker bleu - clar nu ceva ce as alege in mod normal, dar imi place mult. Anul trecut m-am uitat dupa una verde, anul asta am trecut pe culori pastel. Au o gramada de optiuni pe site cand vine vorba de geci si jachete - mi-au placut mult asta si asta, dar ambele sunt destul de mici in zona bustului deci ies din plecare din socoteala mea. De altfel asta e o problema cand vine vorba de siteurile de genul asta, daca iesi din tipare e destul de greu sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca.

http://www.choies.com/product/light-blue-collarless-leather-look-biker-jacket-with-zipper-detail_p31013?cid=camelia?michelle

La capitolul haine Choies castiga puncte si nici la rochii nu stau rau deloc - pe site sunt o gramada de variante, de la rochii scurte la lungi, de la elegante la casual si tot asa. La unele preturile sunt mari, la altele sunt ok, trebuie doar sa cauti. Eu m-am uitat pentru o rochie potrivita pentru un botez - daca se decide nepoata'mea sa-si faca aparitia ca ne tine in sah de vreo 2 saptamani. Primul meu gand a fost o rochie bej, dar am renuntat repede la idee desi gasisem una care mi-a placut, mi-am adus aminte de restaurantul unde a fost botezul Celinei (cealalta nepoata a mea) - pe malul Dunarii, cu un ponton de vis si m-am gandit la ceva mai vesel pentru ca sunt sigura ca tot o alegere de genul asta vor face si pentru asta mica care se lasa asteptata. Si am dat de rochia asta (o gasiti aici), insa mai am timp destul sa ma decid.

http://www.choies.com/product/floral-print-maxi-vacation-dress-with-ruffles-neck_p27183?cid=camelia?michelle

Ce n-as cumpara? Bijuterii (preturile la coliere sunt maricele, nu mai mari decat in alte parti, insa cu mult mai mari decat pe ebay sau aliexpress) - in general toate accesoriile au preturi mari si nici nu au foarte multe modele, incaltaminte (preturile mi s-au parut foarte mari si nici n-am vazut ceva iesit din comun - la banii aia iti comanzi ceva de pe piele de pe alte siteuri de afara), genti (preturi mari - exemplu clar: geanta asta o gasiti cu preturi incepand cu 8 dolari pe alte siteuri).

Concluzia: Choies e un site bun de luat in calcul daca sunteti in cautare de haine si daca aveti ceva timp sa va uitati la detalii si sa comparati preturile cu alte siteuri de gen. S-ar putea sa gasiti cateva chestii care sa merite. Eu la altceva nu m-as incumeta pentru ca sunt alte variante mai bune.

Disclaimer: Tineti cont ca toate cele de mai sus sunt parerile mele personale, bazate pe experienta si pe gusturile mele - daca aveti experiente cu siteul va rog sa lasati in comentarii parerea voastra astfel incat sa poata citi si alte persoane interesate.

17 comentarii

  1. Imi place mult rochita <3 Dar avand in vedere ca vara a cam trecut, as alege pulovarul (deja imi imaginez ce placut ar fi sa fie imbracat la o pereche de colanti si botine :D <3 :D Geaca nu e tocmai stilul meu dar e draguta :D :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici stilul meu nu e geaca, dar cateodata trebuie sa iesim din tipare, nu?

      Ștergere
  2. Nu am plasat nicio comanda pe acest site, de curand am aflat de el. Sa stiii ca pulovarul e pe gustul meu <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Daa foarte faina rochiaa. Astept mai multe detalii atunci cand vei da comanda,pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dragut e pulovarul, m-am indragostit de el .Imi place mult si gecuta in special culoarea ei . Nu am comandat nimic de pe acest site pana acum . In schimb am comandat de mai multe ori de pe Sheinside si Romwe . La Sheinside am renuntat complet pentru ca mi-au ajuns coletele de fiecare data la posta vamala si am platit tot timpul, deci nu mai merita sa comand de la ei . In schimb coletele de pe Romwe mi-au ajuns tot timpul acasa ( le-a adus postasul) Si cam asta este experienta mea cu site-urile chinezesti . Multumim pentru informatii .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma mai uit pe site, poate pana la urma dau o comanda sa vad ce si cum. :)

      Ștergere
  5. Imi plac tare mult alegerile tale!
    De la Choies am comandat de cateva ori si am fost multumita:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca cele mai multe pareri sunt pozitive cand vine vorba de siteul asta. :)

      Ștergere
  6. Puloverul l-am vazut la 12 dolari ... dar cred ca nu pe Choies . Cred ca pe Sammydress . E foarte frumos , dar intr-adevar nu este asa gros precum pare . Si rochita este foarte frumoasa , dar trebuie sa fii atenta la lungime , asiaticele sunt mai micute de inaltime . eu am patit-o cu 2 rochite :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai jos de 18 dolari eu nu l-am vazut pana acum si unde l-am vazut mai ieftin in weekend se platea transport care era si ala o gramada, nici o afacere in final. Nici eu nu-s vreo inalta, deci nu-s probleme (oricum mereu verific lungimea sa n-am surprize). :))

      Ștergere
  7. Rochiile mi-au atras si mie atentia cel mai mult pe acest site. Si cred ca as putea gasi cateva care sa-mi vina. Unele se gasesc si pe ebay la jumatate de pret, insa altele nu. Faptul ca ofera transport gratuit mie imi place. Prefer asta fata de site-urile cu produse ff ieftine si transport care creste in functie de numarul de produse adaugate in cos sau greutate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit si eu cateva siteuri cu preturi mult mai mici, insa te omoara transportul si nu faci nici o afacere. Pe ebay se gasesc doar o parte dintre produse, m-am uitat si eu sa-mi fac o idee.

      Ștergere
  8. Sunt dragute toate :) dar cel mai mult imi place gecuta <3

    RăspundețiȘtergere