Impresii la un an dupa epilarea definitiva cu IPL

20.8.14

Ma gandesc la postarea asta de cateva saptamani, dar pana acum nu s-a ivit ocazia sa scriu despre asta, insa cred ca astazi e momentul potrivit (m-a impulsionat putin Andreea cu postarea ei). Daca ma cititi de ceva vreme stiti ca anul trecut in vara am terminat sedintele cu IPL pentru zona fetei si pentru axila (gasiti aici toate postarile daca vreti mai multe detalii si impresiile mele finale).


Astazi vreau sa va povestesc ce cred la un an dupa experienta asta - am decis sa nu fac sedinta de intretinere la 6 luni dupa ce-am terminat sedintele si citind o sa intelegeti de ce. In timp ce rezultatele la axila au fost super bune si inca sunt de parere ca a fost o decizie mai mult decat inspirata (daca aveti par negru si piele alba stiti cat de urat se vede radacina - problema asta a disparut complet, mai imi cresc cateva fire de par, dar prea putine si mult mai rar ca sa fie o problema reala), nu sunt deloc sigura ca am facut bine ca am ales epilarea cu IPL pentru zona fetei.

Problema mea majora a fost parul de sub barbie - care mi-a aparut din cauza dereglarilor hormonale si care imi cauza probleme majore - orice metoda foloseam pseudofoliculita aparea si zona mi se infecta, ajunsesem intr-un punct in care era ceva ce ma incurca, asa ca m-am aruncat cu ochii inainte cand am gasit o solutie si daca tot am facut-o am zis sa incerc si pentru mustata si pentru puful de pe obraji. V-am povestit atunci ca am avut rezultate diferite pe cele 3 zone: zona de sub barbie a reactionat cel mai bine si parul a disparut aproape in totalitate, la mustata rezultatele au fost asa si asa (la terminarea sedintelor parul era mai rar si nu mai crestea asa repede, insa era inca acolo), iar asupra pufului n-am vazut nici un rezultat. Am stiut toate astea de la inceput, mi s-a explicat ca parul de pe fata e problematic si ca nu exista o garantie in privinta rezultatelor.

La mai bine de un an de la ultima sedinta pe zona fetei pot sa spun urmatoarele: inca nu am probleme cu parul din zona de sub barbie (mai imi apar cand si cand cateva fire, insa nu se compara cu ce-a fost si nici nu m-am mai infectat vreodata - pentru asta nu pot sa zic ca regret ce-am facut - desi este nevoie de penseta sau benzi de ceara la un anumit interval), mustata si zona maxilarului sunt la fel cum au fost inainte de a face sedintele (poate sa zic ca parul este o idee mai subtire, dar nimic notabil - ritmul de crestere este acelasi, parul la fel de des si negru in zona mustatii), insa a aparut o noua problema - in timp m-am trezit cu niste fire de par negre si tepoase in anumite zone, fire de par care nu au existat si pe care sunt sigura ca le-au activat sedintele cu IPL.

Am avut surpriza (neplacuta si care m-a dezamagit rau) sa ma trezesc cu cateva fire in barbie, unul deasupra mustatii si cateva pe maxilar, fire care sunt foarte negre si groase, sunt tepoase si se vad oribil daca nu-s atenta sa le pensez. Apar periodic, nu la un interval regulat, dar sunt o belea. In timp au mai aparut si in alte zone, dar asa cum au aparut au si disparut, insa cele de care ziceam mai devreme se incapataneaza sa ramana acolo.

Regret ca am facut sedintele? Da si nu. Daca as fi intuit cum va fi la un an dupa (ipotetic gandind ca as fi putut sa ghicesc) as fi ales sa fac doar pe zona de sub barbie unde aveam o problema reala care n-a avut alta solutie, insa n-as mai face la mustata si maxilar - efectele nu exista si m-am trezit si cu fire de par deranjante.

Nu vreau sa va descurajez, insa cred ca e bine sa aveti si informatia asta inainte de a lua o decizie si a cheltui niste bani - ce-am scris aici se refera strict la zona fetei, parul de pe corp e alta mancare de peste (ca sa ma exprim asa) si rezultatele sunt cu adevarat uimitoare. Daca ati incercat epilarea cu IPL pe zona fetei si aveti ceva de impartasit despre asta de-abia astept sa citesc parerea voastra.

28 de comentarii

  1. Din ce am citit eu mai pe scut (n-am citit toate postarile, recunosc) sub axila merita 100%. pe fata nu prea. Pe picioare nu te-ai epilat? Sper sa reusesc sa fac si eu asta intr-un viitor nu foarte indepartat pt ca sunt bruneta si as scapa de o grija.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de multi factori, in cazul meu ar fi meritat sa fac doar zona de sub barbie (unde diferenta este majora), restul nu. N-am incercat pe picioare datorita costurilor.

      Ștergere
  2. N-am incercat deloc IPL-ul, ci doar metodele clasice de epilat. Sunt extrem de tentata insa sa imi fac la axila si pe pe picioare! Poate la toamna reusesc si imi fac curaj de-a binelea! :)) Multumesc pentru postare. E chiar revigorant sa citesti experiente pe bune, cu pro si contra! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o sa te incante rezultatele la axila daca alegi o clinica cu aparatura buna. Si mie imi place sa citesc experiente reale, cu bune si cu rele, astfel incat sa-mi pot face o imagine cat mai buna asupra lucrurilor.

      Ștergere
  3. Eu am facut multe sedinte de epilare cu IPL in diverse centre
    - 6 sedinte pt picioare iar dupa aproape 3 ani, fara nici o sedinta de mentinere sint foarte multumita, mi-a mai ramas cam 30-40% din cantitatea de par pe care o aveam initial
    - 6 sedinte inghinal tot in aceeasi perioada, acum vreo 3 ani, aici rezultatele sint mediocre cu toate ca atunci in primele luni rezultatul era foarte, foarte bun. Suspectez ca aparatul nu prea era de calitate
    - 6 sedinte la axile iar aici 90% din par a disparut complet.
    Daca lucrurile merg bine, in iarna asta imi fac niste sedinte si sper sa se imbunatateasca situatia.

    Ai cautat sa vezi un endocrinolog pt dereglarile alea hormonale (cauza) si sa vezi daca se pot trata/echilibra ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La axila sunt cele mai bune rezultate, din cate am inteles eu, iar diferenta este majora de la primele 2 sedinte. M-ar fi tentat si pe mine pe corp si inghinal, dar n-am buget pentru asta acum.

      Problema e rezolvata acum, la momentul ala a fost de vina si tratamentul pentru care il luam pentru inima, iar in privinta stresului care duce si el la asa ceva nu prea pot sa fac mai mult decat fac acum.

      Ștergere
  4. Eu la axile vreau neaparat sa incerc pentru ca m-am saturat de ceara rau de tot. :) Si plus ca parca mi-au ramas asa patata zona de la ceara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am facut rar la axila cu ceara, pielea din zona aia se irita groaznic. Sigur o sa ai rezultate super bune si scapi si de belea.

      Ștergere
  5. Cam aceleasi probleme le am si eu la barbie dar si la mustata in parti firele sunt dese si groase si se cam infecteaza de la pensat de mai mereu am ca niste pete,asta atunci cand se vindeca pielea si nu e inflamata.Vara cand stau la soare e mai bine insa iarna e un adevarat chin si ma bate gandul sa recurg la IPL pt ca nu se mai poate.Cam cat te-au ajuns toate sedintele pt fata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa-ti mai spun acum, cred ca am scris atunci cat a fost sedinta pentru fiecare zona si cate sedinte am facut, cred ca cel putin in una dintre postarile legate de epilarea cu IPL am dat si informatiile astea.

      Ștergere
    2. o sa ma uit mai bine,in cea in care ai scris despre zona fetei nu am vazut nimic de preturi

      Ștergere
    3. Sunt mai multe postari, nu doar cea cu impresia finala, nu cred ca n-am scris cat a fost sedinta, oricum nu stiu cat mai ajuta acum pentru ca in mod sigur s-au schimbat preturile si sigur gasesti oferte de genul 3+3, oricum pe zona fetei nu sunt scumpe, nu vreau sa spun tampenii dar parca 15 euro/ zona, asa imi amintesc.

      Ștergere
    4. Da,am gasit si citit toate postarile si intr-adevar atunci obtinusei niste oferte ft bune de 3+3.O sa merg sa ma interesez direct la un salon de la mine din oras,e posibil sa varieze preturile si de la un oras la altul.Merci mult!

      Ștergere
    5. Variaza de la un salon la altul, cu atat mai mult de la un oras la altul.

      Ștergere
  6. Eu vreau sa incep din toamna sedintele pentru axila! Sunt curioasa ce va iesi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o sa ai rezultate bune, axila e zona cea mai buna pentru IPL. :)

      Ștergere
  7. Eu nu am incercat acest tip de epilare. si sa fiu sincera nu ma prea tenteaza. Cu aprul de pe fata chiar nu am probleme asa ca nu cred ca am nevoie de acest tip de epilare. Oricum parerea tae este extrem de importanta pentru cele care si-ar dori o astfel de metoda. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine sa nu ai nevoie, dar si mai bine e sa ai de unde sa iei informatia daca ai nevoie de ea - nici eu n-am avut probleme mari cu parul de pe fata pana la episodul cu zona de sub barbie, dar viata ne mai ofera si surprize cateodata si unele chiar au nevoie de solutii salvatoare.

      Ștergere
  8. Eu am facut in primavara asta 4 sedinte pentru axila si inghinal (dupa vreo 10 ani de epilat cu ceara nu eram tocmai hairy prin zonele astea si ma gandeam ca o sa scap de vreo 90% din par). Trebuia sa fac mai multe sedinte dar pentru ca am avut o perioada super-stresanta la serviciu m-am oprit. La inceput rezultatele au fost notabile dar acum mi-a crescut tot parul la loc...daca pot sa zic asa...si este parca si mai batos ca inainte. Am revenit la clasica epilare cu ceara si nu cred ca o sa mai incerc prea curand IPL-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt suficiente 4 sedinte, poate d-asta nici rezultatele n-au fost cine stie ce, dar depinde mult si de aparat si de impulsuri. Sunt multi factori de luat in calcul.

      Ștergere
  9. Off, noi suntem deja la a 12-a sedinta de epilare la axila si nu avem inca cine stie ce rezultate.
    Eram super incantate dupa ce am citit articolul tau si am mers tot la Slimart, insa nu inteleg de ce la noi nu merge bine. Avem pielea foarte alba si parul negru, deci ar trebui ca totul sa mearga struna.
    Cred ca o sa mai facem totusi cateva sedinte, ca tot am asteptat atata si am platit pana acum, dar daca nu functioneaza, renuntam. E chiar frustrant sa dai atatia bani si sa nu vezi nimic.
    Adica da, ni s-a mai rarit si subtiat putin parul, dar cred ca asta se intampla si de la ceara. Creste tot la cateva zile, tot negru....
    Eu nu as recomanda aceasta metoda nimanui si daca ar fi sa o iau de la inceput, clar nu as mai alege-o :(
    Oricum, noroc ca nu e pentru toata lumea e la fel, exista si fete cu rezultate bune, cum a fost si cazul tau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ciudat, eu am facut putine sedinte la axila (maxim 6) si rezultatele sunt nemaipomenite. Nu stiu de ce n-a functionat la voi, dar nici sa nu mai incercati in alta zona ca aruncati banii aiurea - la axila sunt cele mai bune rezultate, daca n-a functionat acolo e clar ca nu e pentru voi. Eu n-as zice sa mai faceti alte sedinte, nu se va schimba nimic - asa am facut eu cu fata, de pe la a 8a sedinta am zis tot zis sa mai incerc si nu a mai fost nici o schimbare.

      Ștergere
    2. Pai eu chiar vroiam sa fac si pe picioare, noroc ca am asteptat sa vad ce rezultate voi avea la axila. Cred ca mi-as fi bagat unghia in gat ca pentru picioare preturile sunt foarte mari :))))
      Nu stiu, o sa mai mergem 2-3 sedinte si daca nu observam nimic, renuntam.
      O sa mai vorbim si cu doamna doctor sa vedem ce ne mai zice, dar cred ca nu tine de ea...

      Ștergere
  10. Eu vreau sa fac epilare definitiva... neaparat.
    Vreo doi ani si juma m-am facut cu ceara la cosmetica si am avut doar belele; prima data mi-am umplut picioarele de bubite si cosulete si au incetat doar cand am schimbat cosmeticiana. Apoi n-am mai avut probleme dar... parul crestea foarte greu si neuniform, ca sa ajung la epilat trebuia sa stau 3 luni ca sa creasca cat de cat uniform... Iti dai seama ca nu puteam sta atat timp. Dupa epilare 2-3 saptamani era perfect fara niciun fir de par dar apoi....
    Asa ca m-am luat din nou de lama si de grija de a fi epilata mereu (pt ca folosind lama asta e grija, ca firul creste de la zi la zi).
    Vara aceasta cand am fost la mare am zis sa ma epilez cu ceara ca sa nu mai am grija epilarii (si asa a fost) dar am zis ca mor de durere.

    Epilarea definitiva stiu ca functioneaza foarte bine pe firul de par normal/gros (mai ales), pe satene si brunete si mai putin bine (trebuie numar de sedinte mai multe) pe blonde; cum pe fata nu toate femeile au asa ceva si cine are are la perciuni in principal (brunetele), pe unde am intrebat si tot ce am citit am aflat ca pe fata nu da rezultate decat daca firul este riguros ca in celelalte parti...
    Firele la axila cresc uniform si sunt groase si probabil din aceasta cauza si eficenta epilarii este maxima.

    Vroiam sa fac epilare la Nomasvello dar au plecat de la mine din oras; ei au pret unic si cel mai scazut dupa cate am vazut eu, 135 lei parca.

    Asa ca mi-am propus sa fac ceva bun si nou, epilare CPL care din pacate e scump (mai ales picioarele) dar tot o sa fac.
    Mi-e asa o ciuda pe mine ca trebuia sa trec de 30 ca sa iau si eu decizii bune pt mine si buzunarul meu... la cat am cheltuit pe ceara, cosmeticiene si tratamente pluuus lama pe care schimb des eram epilata pana acum... definitiv.


    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aparatura noua functioneaza si la blonde, dar rezultatele sunt mai vizibile la cele cu parul inschis la culoare (insa nu functioneaza mereu - vezi ce-a scris Dorina mai sus) sau cel putin asa se spune.

      Parul de pe fata e problematic si rezultatele depinde de prea multi factori, nu tine neaparat de tipul de par ca nu toate avem firul la fel de gros sau subtire, e o loterie.

      Ștergere
  11. Dupa prima sedinta de epilare definitiva pe maini făcută acasă, dar totuși cu grija, mi au apărut niște semne (zici ca sunt arsa putin, semne în forma locului pe unde se realizează inpulsul). Trec aceste semne sau nu?

    RăspundețiȘtergere