Ce am invatat despre parfumeria de nisa in ultimul an

23.6.23

Ultimul an a fost plin de parfumuri, lucru care nu poate decat sa ma bucure, insa a fost de-asemenea si inceputul unei calatorii in lumea parfumeriei de nisa si a venit cu multe informatii, cu parfumieri pe care i-am intalnit, cu un targ extra mega cunoscut de parfumuri, unele lucruri vi le-am aratat pe Instagram sau vi le-am spus in treacat pe blog, insa a fost mai mult decat interesant sa descopar, sa observ, sa invat, sa apreciez sau sa stramb din nas, dupa cum a fost cazul.

O sa incep cu concluzia pentru ca ... de ce nu? Parfumeria de nisa este o alta lume si e o lume care trebuie descoperita, de multe ori creatiile sunt interesante si poti sa simti genialitatea omului din spate, insa asta nu le face si purtabile, cel putin in cazul meu.

Cea mai importanta lectie pentru mine a fost sa nu judec un parfum dupa prima mirosire pe blotter sau dupa notele pe care le are. Daca in cazul parfumeriei mainstream pot sa-mi dau seama imediat daca imi place sau nu un parfum, altfel sta treaba cu parfumeria de nisa - parfumurile se dezvolta pe piele, se transforma, au nevoie de timp pentru a te invalui.

Unul dintre oamenii pe care i-am cunoscut in povestea asta a fost Patricia de Nicolai si a fost o adevarata placere sa o aud vorbind despre inceputuri, despre modul in care ia nastere un parfum, sa descopar femeia din spatele istoriei Parfums de Nicolai, ca sa nu mai zic de placerea de a admira o femeie care si-a facut un nume intr-o lume a barbatilor, o femeie simpla si modesta, cu un talent de zile mari.

Asta nu inseamna ca am devenit o fana a parfumurilor Nicolai - le admir, insa putine sunt cele pe care le-as purta zi de zi, pentru mine parfumul trebuie sa fie purtabil, trebuie sa rezonez cu el si sa ma bucure. Am un Discovery Kit (il puteti cumpara de aici) si am putut sa descopar exact cum se dezvolta pe pielea mea, am si o varianta de 15 ml de Caravanserail, primul parfum gurmand al casei si mi se pare interesant, insa nu e destul de cremos pentru mine. Riviera Verbena ar fi alegerea mea daca ma decid sa-mi iau o varianta de 30 ml. 

Aemium este un alt brand interesant care mi-a atras atentia si m-am tot jucat cu cele 7 parfumuri ale casei, v-am povestit si pe Instagram despre ce face bradul asta deosebit - gasiti aici detalii. Discovery Kitul lor respecta ceea ce promoveaza brandul, insa nu e cea mai buna si usor de folosit varianta pentru niste mostre, dar asta nu m-a impiedicat sa ma bucur de parfumuri care chiar imi plac si mi se par foarte reusite.

Un alt parfumier pe care l-am intalnit este Pissara Umavijani si v-am povestit despre povestea Dusita si parfumurile create de ea in postarea de aici. Intre timp Dusita a lansat un parfum nou, Rosarine, pe care nu am ajuns inca sa-l miros, dar vreau sa o fac pentru ca am citit cateva pareri extrem de bune despre el. La Rhapsodie Noire imi place la nebunie, desi nu ma asteptam atunci cand am citit notele, Melodie de L'Amour ramane cel mai complex floral alb pe care l-am incercat, mi se pare un brand extrem de reusit si daca vin la noi si variantele de 15 ml s-ar putea sa imi iau un parfum Dusita.

 

Jean-Paul Guerlain a revenit in parfumerie cu M.E.C. My Exclusive Collection care inseamna 3 parfumuri la care s-a lucrat mai bine de 5 ani. Sunt extrem de interesante si sunt altceva, Murmure D'Alcove este superb, tuberoza este de vis si intreaga creatie are ceva opulent si misterios. Daca ajungeti la Niche Parfumerie, fie in Bucuresti, fie in Timisoara mirositi-l pentru ca o sa va incante simturile. 

Exista multe pareri formate gresit despre parfumeria de nisa si una dintre ele este ca nu este accesibila si ca parfumurile sunt scumpe si adevarul nu e chiar asa. Sunt intr-adevar si multe branduri scumpe, dar si branduri cu preturi accesibile, iar Brecourt este unul dintre ele. Aici gasiti un discovery kit cu toate cele 16 creatii ale casei si pretul mi se pare mai mult decat accesibil, iar parfumurile sunt purtabile si interesante. Imi place mult Eau Trouble, dar pe pielea mea se simte prea pudrat si am renuntat la ideea de a-l cumpara, desi asta mi-a fost intentia. Am mai incercat recent Subtile, un floral ambrat si Solaire, o lansare mai recenta cu mimoza care este foarte interesanta si nu mi se pare ca seamana cu vreun alt parfum pe care l-am incercat pana acum.

Toate brandurile de care v-am spus in postarea asta sunt disponibile la Niche Parfumerie si daca vreti sa descoperiti lumea asta atat Andreea in Bucuresti, cat si Dani in Timisoara (exista si un serviciu de consultanta on-line) va pot ajuta, iar experienta este una foarte personala si de bun simt. Ce va recomand este sa mergeti sa mirositi, sa incercati pe piele parfumul care va place cu adevarat, sa va dati timp sa vedeti cum se dezvolta si sa faceti alegeri inteligente. Puteti sa comandati o mostra din ce va tenteaza si sa il incercati in voie pana sa luati o decizie.

Si am si cateva recomandari de mirosit in magazinele lor: White Lies de la Agonist, OneMore de la Francesca Dell'Oro, Travertino de la I Profumi del Marmo, Insulo de la Jeroboam si Nectar de la Santa Eulalia. Vor mai urma postari pe partea de parfumerie de nisa pentru ca sunt cateva branduri care nu au ajuns in Romania, dar care mie imi plac si de care vreau sa va spun.

Asta nu inseamna ca povestea mea cu parfumeria mainstream se termina, nici pe departe, ci doar ca mi-am largit aria de interes si sunt lucruri de care vreau sa va povestesc si voua pe masura ce le descopar sau le inteleg mai bine.

Trimiteți un comentariu