Ganduri de inceput de vara

7.6.23

Anul asta a inceput cu probleme si au fost multe momente cand m-am simtit captiva din cauza lucrurilor pe care nu le pot controla si nu tin de mine, dar care ma afecteaza direct si vreau, nu vreau ma fac sa fiu nevoita sa renunt la ce as vrea sa fac si sa fac ceea ce trebuie. Si cand zic trebuie ma refer la faptul ca eu sunt responsabila si imi asum deciziile luate, au fost multe momente cand m-am intrebat daca as putea sa ma intorc in timp oare as face lucrurile altfel. Si nu sunt un om care sa traiasca cu regrete sau care sa se gandeasca ce-ar fi fost daca.

Dar asta a fost realitatea mea din ultimele luni, multe seri m-au gasit extenuata si cu ganduri multe, au fost multe momente cand am simtit ca nu mai pot si au fost multe momente cand mi-am dorit sa plec si sa nu mai stiu de nimic si de nimeni. Sunt trairi normale intr-o perioada stresanta, trairi pe care le-am luat ca atare si am incercat sa le balansez cu lucruri care ma bucura si care imi fac placere. Dar adevarul este ca aveam nevoie sa plec, sa ma "rup" macar 2 zile si sa ma intorc cu alta energie si alte ganduri. Si asta am facut. 2 zile, atat am putut, dar au fost ce-am avut nevoie.

E prima vara in multi ani cand nu am nici un fel de plan si habar n-am ce vor aduce zilele urmatoare. Nu simt nevoia sa scriu mai mult in momentul asta, dar probabil ca o sa o fac la un moment dat pentru ca sunt niste lucruri de care vreau sa va spun, tot ce vreau sa va spun acum este ca orice emotie, pozitiva, negativa, incarcata de lucruri mai bune sau mai putin bune, e valida si trebuie traita. Nu stim mereu cum sa luam anumite lucruri, nici nu stim ce sa facem, dar e important sa incercam sa ne dam seama ce ne-ar ajuta si ce ar face lucrurile mai usoare.

Modul in care reactionam la o situatie/ problema e strict alegerea noastra, nu putem controla lucrurile, dar - in anumita masura - putem controla modul in care sa reactionam si cum lasam lucrurile (care se intampla oricum) sa ne afecteze. Eu incerc mereu sa-mi amintesc ca sunt mai puternica decat lucrurile care apar in calea mea, ma duc spre oamenii si locurile care ma incarca cu energie buna, fac lucruri pentru sufletul meu si nu uit ca toate trec.

Poate nu e postarea la care m-am gandit cand am inceput sa scriu, dar astea sunt gandurile care mi-au trecut prin minte in timp ce degetele mele se plimbau pe tastatura. Va doresc, asa cum imi doresc si mie, o vara cu zambete, cu suflet si cu bucurie.

Cu ce ganduri ati inceput vara? Ce-ati facut in ultimele zile?

4 comentarii

  1. Chiar asa trebuie sa faci , sa mergi in locurile care au energie buna si oameni buni , stiu ca nu putem controla totul , se intampla lucruri neplacute in prea scurta noastra viata dar ..... mie cel putin , energia solara , muzica buna , marea , plaja , peisajele naturale imi dau o stare de bine , ca un drog :))) De aceea , sper sa ajung vara asta la prietena mea cea mai buna care locuieste peste ocean si apoi undeva la Marea Mediterana , unde sa ma plimb seara pe faleza .... Iti doresc si tie o vara cu multe impliniri , sa te incarci cu energie buna , pentru ca esti puternica , generoasa si Universul intoarce inzecit bunatatea !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa iti iasa lucrurile exact asa cum iti doresti, sa te incarci cu energie si sa vii numai cu amintiri frumoase.

      Ștergere
  2. Și eu simt de multe ori sa ma duc undeva sa ma încarc cu energie pozitiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate si reusesti sa faci ceva pentru tine, ceva care sa te ajute.

      Ștergere