Ma intorc mereu cu placere in Brasov

16.6.23

Brasov este unul dintre orasele mele preferate din Romania si de fiecare data cand ajung ma incarc cu energie si cu o stare de bine, indiferent ca stau cateva zile sau doar o zi. Am stat cam 30 de ore in Brasov saptamana trecuta si a fost gura de aer curat de care am avut nevoie, chiar daca nu a fost atat de liber pe cum am sperat sa fie. Imi place sa fac poze orasului si sa vad cum pica lumina la ore diferite, asa cum imi place si sa vad daca reusesc sa prind acelasi loc din alt unghi sau sa-l vad cumva altfel. E ceva ce fac pentru mine, dar am zis sa va arat si voua cateva poze si sa va spun ce imi place sa fac cand ajung in Brasov.

Piata Sfatului e locul prin care cred ca trece toata lumea care ajunge in Brasov si este un loc care aduna oamenii si unde simti energia orasului. Indiferent ca e aglomerat sau ca e liber e un punct de reper pentru orasul asta frumos. Si mie imi place sa ma plimb in zona asta, sa stau, sa privesc cerul, mi se pare fascinant modul in care "cade" lumina peste oras, modul in care norii fac spectacol, sunt lucruri mici care pe mine ma umplu de bucurie.

Imi place sa ma plimb pe stradute, sa admir cladirile si sa ma gandesc la povestile pe care le-ar putea spune daca ar vorbi, dar imi place si sa descoper locuri misto unde sa dormim, mai ales ca multe dintre ele sunt o contradictie totala: vechituri la exterior si renovari interesante in interior. De data asta am dormit intr-un apartament pe Michael Weiss, extrem de linistit si calduros care ne-a placut mult. A fost atat de multa liniste (cu exceptia podelei care scartaia) incat la un moment am pierdut total notiunea timpului.

Am stat putin in oras si am decis ca nu are sens sa urcam pe Tampa, desi ne-ar fi placut sa facem si asta. Dar tinand cont ca a fost mult mai aglomerat decat credeam noi ca va fi am fi renuntat la idee si daca ne-am fi propus sa facem asta. Aglomeratia nu este ceva ce ne-am dorit in mod special, mai ales ca in Busteni cand ne-am oprit am avut parte de asta si nu am vrut sa repetam si aici povestea.

Nu cred ca a existat vizita in Brasov fara o scurta vizita pe Strada Sforii de care v-am mai povestit in trecut. De data asta am pierdut insa ceva timp in zona asta pentru ca se matura si s-au intins destul de mult la vorba oamenii care isi faceau treaba, dar am vrut neaparat sa trec pe aici. Desi n-am fost niciodata in interiorul Bisericii Negre mereu vin sa o admir de afara si mereu ajung sa ma intreb cand o sa se termine lucrarile.

Biserica Neagra este clar un simbol al orasului, are 89 de metri inaltime si 38 de metri latime, detine cateva recorduri remarcabile si se spune ca este cel mai fotografiat loc din Romania. Si pentru ca am avut noroc sa o gasesc intr-un moment de liniste si fara oameni multi (desi la cativa zeci de metri distanta era un concert), dar si in lumini diferite, am vrut sa va arat si voua cateva poze. Lumina si unghiul schimba mereu imaginea finala si pe mine partea asta ma fascineaza si imi bucura privirea.

Nu am ratat Turnul Negru (prima poza din postare este facuta de aici si este una dintre imaginile care mie mi se pare de vis si imi da o stare de libertate pe care nu am cum sa o descriu in cuvinte) si nici Turnul Alb care ofera si el o perspectiva frumoasa asupra orasului. Nu am urcat si nici n-am coborat scarile astea care duc direct pe strada Dupa Ziduri (ligamentul meu clar s-ar revolta puternic), am preferat sa o iau mereu pe drumul mai lung sau sa intru de pe drumul care duce spre Poiana Brasov.

Dei Frati este un loc care imi place mult si mi-era dor de Fritto Misto de la ei, asa ca am profitat si mi-am satisfacut pofta - livreaza prin Tazz si in Bucuresti de ceva vreme, dar nu am vazut si preparatul asta in meniu. Pentru ca am fost iar marti in oras nu am reusit nici de data asta sa luam micul dejun la La Birou Bistro, cred ca e a treia oara cand ni se intampla pentru ca ei marti au inchis - dar ramane pe lista de incercat. Am mai primit si de la noi cateva recomandari, asa ca lista asta e mai lunga acum.

Iar daca as sta doar 2-3 ore in oras as lua pur si simplu strazile la pas si m-as bucura de ce are orasul asta de oferit, de cladirile vechi, de energia si culorile din perioada asta, pur si simplu m-as conecta cu locul si m-as incarca cu energie. Pentru ca realitatea e ca oricat de frumos e un loc daca nu rezonezi cu el e doar o frumusete pe care o vezi si nu o simti. Si eu simt Brasovul si de asta ma intorc mereu zambind ...

Va place Brasovul? Ce faceti cand sunteti in oras?

Trimiteți un comentariu