Ingrijirea picioarelor in sezonul cald

14.6.23

Sezonul cald inseamna mai multa piele expusa, atentie mai mare la modul in care ne ingrijim anumite parti alte corpului si la ce expunem. Iar asta se aplica si picioarelor si vreau sa va povestesc astazi despre cateva produse pentru ingrijirea picioarelor care sunt accesibile, fac ceea ce promit si pe mine ma ajuta sa imi pastrez talpile si picioarele asa cum imi doresc, dar si despre cum aleg eu astfel de produse.

Exfolierea picioarelor este un pas pe care eu nu il sar tot anul, dar in general folosesc fie exfoliantul pe care il folosesc pe corp, fie unul special (daca am in casa), dar cand vine sezonul cald de cele mai multe ori la inceputul verii apelez la sosete exfoliante. Ultimele pe care le-am incercat sunt cele din gama FootCare Med+ de la Eveline pe care le-am luat de pe Notino la o oferta foarte buna, ce vreau sa precizez este ca in functie de cum e pielea voastra s-ar putea cateva zile sa tot aveti de-a face cu piele moarta care cade (tine strict de starea picioarelor).

Si din aceeasi gama folosesc si crema exfolianta care contine un complex de acizi, salicilic si lactic, care impreuna cu complexul PodoLipid (lipide, uree, alantoina, emolienti si parafina) fac o treaba foarte buna pentru pielea picioarelor. Este un produs de care nu prea am vazut sa se vorbeasca si la pretul pe care il are merita din plin incercat.

In ceea ce priveste hidratarea nu folosesc intotdeauna o crema speciala pentru picioare pentru ca picioarele nu au nevoie de ceva anume fata de restul pielii, insa in functie de cum imi simt pielea aleg produse cu panthenol, uree si ingrediente care stiu ca ajuta pielea in general. Insa cateodata folosesc si produse targetate pentru zona asta, mai ales cand sunt obosita si picioarele mele au nevoie de o senzatie de usor si de proaspat. Sosetele hidratante pentru picioare imi plac si de obicei le iau pe cele de la Neutrogena Cica Repair, de care v-am mai spus, dar pot foarte bine sa rezolv asta cu o crema foarte emolienta si o pereche de sosete purtate peste noapte.

Si tot din seria produselor ieftine si bune care sunt de ajutor cand ne facem pedichiura acasa vreau sa va spun despre doua: vaselina si ulei pentru cuticule. Vaselina este un produs multifunctional care hidrateaza si protejeaza pielea, previne uscarea si ajuta la regenerare, nu e nevoie sa dati bani pe vreun brand anume, eu pe asta de la Ziaja am dat 5-6 lei tot pe Notino cand am gasit-o la oferta si o folosesc foarte des.

Un ulei ieftin si eficient este cel de la Eveline, insa sunt multe alte optiuni pe piata - eu am si mai scumpe si mai ieftine, insa pentru picioare recunosc ca intind mana dupa cele mai ieftine si ce fac atunci cand simt ca unghiile mele au nevoie de putin ajutor este sa aplic putin ulei pe unghii si sa masez bine pana se absoarbe.

Mai sunt cateva produse care pe mine ma ajuta in perioada calda si de care vreau doar sa amintesc (nu le consider esentiale, dar imi place sa le folosesc): un top coat cu finish extrem de lucios, spray pentru uscarea rapida a unghiilor si spray pentru racorire si reimprospatare.

Voi ce produse folositi pentru ingrijirea picioarelor?

2 comentarii

  1. Eu am masca de la Parasoftin si folosesc dupa fiecare dus creme speciale pentru ingrijirea picioarelor , cele mai hidratante mi se par cele care au uree in compozitie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca am incercat masca de la Parasoftin, m-am uitat de cateva ori la ea, dar in final am luat altceva.

      Ștergere