Descopera cu mine lumea Dusita Parfums

9.12.22

Ca imi plac parfumurile stiti deja, ca imi place sa descopar lucruri noi stiti, stiti si ca imi place sa cunosc oameni interesanti care fac lucrurile cu pasiune, ceea ce nu cred ca stiti este ca imi place sa imbin intotdeauna utilul cu placutul si sa profit de ocaziile care imi apar in cale. Sau poate stiti si asta, asa cum poate stiti si ca imi place arta in toate formele ei, iar cand intalnesc ceva interesant vreau sa va spun si voua.

Prin prisma muncii in ultimele luni am aflat multe lucruri despre lumea parfumurilor, despre nasurile din spatele brandurilor, am citit lucruri care m-au pus pe ganduri si m-au facut sa regandesc modul in care percep anumite lucruri. Recent am avut ocazia sa o intalnesc si sa discut cu Pissara Umavijani, fondatoarea si parfumierul brandului Parfums Dusita, o adevarata artista si despre asta vreau sa va povestesc astazi.

Dusita inseamna la momentul asta 14 creatii, toate fiind un omagiu olfactiv adus poetului Montri Umavijani, tatal Pissarei care nu mai e printre noi si fiecare creatie a ei are si spune o poveste. Pissara este cel mai premiat parfumier care nu a urmat o scoala binecunoscuta in domeniu, este o artista desavarsita (ilustratiile ii apartin) si imbina foarte bine parfumeria franceza cu originile ei thailandeze.

Pissara a venit la Bucuresti pentru lansarea noii ei creatii, La Rhapsodie Noire, si mie mi-a facut mare placere sa o ascult vorbind despre munca ei, despre cum isi gaseste inspiratia (pentru parfumul asta o plimbare pe Pont-Neuf ascultand Rhapsody in Blue a fost punctul de plecare) si cum ia viata un parfum. Fiecare creatie a ei vine si cu versuri scrise de tatal ei si totul e o poveste. Parfumurile Dusita sunt extrem de apreciate in lumea iubitorilor de parfumuri de nisa.

La Rhapsodie Noire (de care m-am bucurat cateva zile) este un parfum complex si cald - notele de varf sunt florale (mimoza, iasomie, lavanda), inima este una plina de energie (cafea, rom si tutun - asa cum erau cafenelele pariziene in 1920), iar baza este o combinatie de note de pamant (lemn de stejar, patchiuli, vetiver) cu note gurmande (vanilie, lemn de santal si boabe de tonka).

Parfumurile de nisa se dezvolta diferit pe piele si asta e ceva ce-am invatat in ultimele luni: sa nu judec un astfel de parfum dupa cum il miros pe un blotter, sa-l incerc daca mi se pare interesant si sa-l las sa se dezvolte pe pielea mea. Si La Rhapsodie Noire imi place pe mine, nu simt deloc cafeaua (si ma bucur mult pentru ca stiti ca nu imi place deloc) si rezista peste 8 ore fara probleme.

In cadrul evenimentului am primit 3 Discovery Kituri cu 9 dintre arome si asta mi-a permis sa ma joc cu ele si sa le incerc asa cum trebuie - in cazul parfumurilor de nisa varianta asta mi se pare cea mai buna pentru ca trebuie sa vezi cum se "pupa" pielea ta cu parfumul, cum se dezolva, daca iti place sau nu inainte de a face o achizitie.

Parfumurile Dusita se gasesc la Niche Parfumerie (au un magazin in Bucuresti si unul in Timisoara), dar se pot comanda si on-line de pe siteul lor si au si un serviciu de mostre care permite unui pasionat de parfumuri sa incerce si sa descopere parfumuri noi. Aici gasiti un discovery kit cu 9 arome, fiecare la 2,5 ml (si va vor ajunge pentru destul de multe zile) si va recomand sa procedati astfel sau sa mergeti in magazin si sa incercati parfumul direct pe pielea voastra. E nevoie de timp ca sa se aseze pe piele si sa stiti cum o sa miroasa cu adevarat.

Montri este una dintre creatiile recente ale Pissarei si poarta numele tatalui ei, fiind inspirat de condimentele care lui ii placeau atat de mult. Este un parfum lemnos, condimentat cu note de varf de sofran, nucsoara, scortisoara si fructe uscate, cu note de mijloc de trandafir de mai, trandafir de damasc, iasomie sambac, ylang-ylang combinate cu note de piele si tabac, iar baza este una cu oud, lemn de santal, stejar, boabe de tonka si cedru.

Este un parfum extrem de interesant, picant, cu personalitate si care transmite emotie, nu stiu daca e neaparat genul de aroma pe care eu as alege-o pentru mine, dar merita incercat. Este un parfum unisex si eu cred ca pe un barbat ar mirosi mult mai bine - ramane sa incercam si va anunt.

Am lasat la final Melodie de L'Amour care a fost lansat in 2016, a primit premiul de excelenta in parfumerie (Art & Olfaction Award) si care prezinta un amestec uimitor de 150 de specii de flori albe, tuberoze si gardenii, intensificate de notele de miere salbatica. E cel mai interesant floral pe care l-am mirosit si am fost extrem de curioasa sa vad cum se comporta pe pielea mea.

Si nu am fost dezamagita, desi nu este genul de floral spre care m-as duce la o prima mirosire (am simtit tuberoza foarte puternic) si am avut nevoie de 15 minute pe piele ca sa il apreciez asa cum trebuie. E o opera de arta, e ca un cantec de dragoste care te invaluie si te face sa te simti zana, cu conditia sa iti placa compozitiile florale la nebunie.

Sunt cateva care nu mi-au placut deloc, unele care mi s-au parut interesante dar mult prea puternice pentru mine si ce poate tolera ficatul meu, insa experienta a fost una care mi-a placut mult si m-a facut sa privesc cu alti ochi lumea parfumurilor.

Si acum am cateva intrebari: Stiti parfumurile de la Dusita? Va place genul asta de postare centrata pe un brand in care va spun si povestea din spate? Care este ultimul parfum care v-a emotionat?

Trimiteți un comentariu