Ganduri de decembrie

5.12.22

Nu stiu cand am scris ultima postare de genul asta si nici nu am stat sa verific, dar cred ca s-a intamplat la inceputul toamnei, deci banuiesc ca e un obicei nou pe care il am: cand se schimba anotimpul simt si eu nevoia sa-mi pun ordine in ganduri si sa ma gandesc la perioada care urmeaza. Primele trei saptamani din luna asta sunt pline pentru mine, dupa care urmeaza o bine meritata vacanta in care am de gand sa ma relaxez si sa ma bucur. Atat.


A fost un an in care am muncit mult, am stat ore intregi cu telefonul in mana si cu ochii in monitor, asa ca am de gand sa las toate astea deoparte si sa ma bucur de lucrurile simple: un ceai baut in liniste, un mic dejun tarziu pregatit intr-un ritm lent, lenevit pe capanea cu muzica care imi place si cu ochii inchisi, pur si simplu am nevoie sa fiu eu cu mine si sa ma gandesc la ce conteaza pentru mine, care sunt prioritatile mele si cum vreau sa fac lucrurile mai departe.

Ma simt obosita si ochii mi-au jucat feste tot anul (din pacate nu prea am multe lucruri pe care pot sa le fac ca sa ii menajez, am facut cam tot ce-am putut pana acum si nu pare sa fie suficient), asa ca singurul lucru pe care pot sa il fac este sa incerc sa le ofer o perioada de pauza si sa nu ii fortez sub nici o forma, desi nu stiu cat de realista e asteptarea asta.

Sunt subiecte pe care nu le-am abordat pe blog, dar care fac parte din realitatea mea si care necesita atentie si alte resurse, fiecare dintre noi are probleme de care ceilalti nu stiu si de cele mai multe ori e mai bine asa. Insa cateodata e greu sa vin si sa va povestesc despre cine stie ce chestie misto cand realitatea mea este ca tocmai am strans dupa un caine bolnav si batran sau ca mi-o ia inima razna cand aud ca cineva apropiat se simte mai rau sau are cine stie ce problema noua. Face parte din realitatea noastra a tuturor, insa cand iti expui bucati din viata e greu sa eviti total niste subiecte.

Nu vreau sa vin aici si sa va expun o viata roz in care totul merge minunat pentru ca nu e real, nu exista viata perfecta, nu exista om care sa nu se confrunte cu ceva, dar nici nu vreau sa vin si sa va spun din nou ca sunt obosita pentru ca iar am dormit doar cateva ore, sunt zile cand mi-e greu sa gasesc un echilibru si sa raman cumva detasata cand scriu. Dar incerc ... de fiecare data cand vin aici si incep sa scriu. Uneori imi iese, alteori nu ...

Tu ce planuri ai pentru sfarsitul asta de an?

4 comentarii

  1. Planurile mele sunt de a fi împreună cu oamenii dragi din viata mea ,de a fi sănătoasă sa ma bucur de sărbători!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ma bucur de nepotii ce vor veni cu ocazia noului an 2023, sa fiu alaturi de familie , sa imi ajut fetele cu ceea ce depinde de mine...intr-un cuvant sa imi exercit lectia de viata...

    RăspundețiȘtergere