Placeri de octombrie

28.10.20

Micile mele placeri sunt cele la renunt niciodata, indiferent de cat de greu e totul in jur sau cat de fara sens pare, asta m-a ajutat mereu sa raman cu picioarele pe pamant si sa reusesc sa trec mai usor peste perioadele extrem de solicitante din viata mea. Nu am mereu timp sa fac tot ce mi-as dori, dar incerc mereu sa "fur" cateva clipe doar pentru mine si sa imi bucur sufletul cu lucruri si arome care imi plac si care ma fac sa zambesc si exact despre asta vreau sa va povestesc astazi.

Nu mi-a placut dintotdeauna ceaiul, ba chiar as putea sa spun ca au fost perioade in viata mea cand beam ceai doar cand eram racita si nu imi facea nici o placere. Dar anii au schimbat lucrurile si sa savurez o ceasca delicioasa de ceai a devenit una din placerile mele declarate. Beau ceai si daca ies undeva (lucru extrem de rar in perioada asta), dar imi place sa savurez arome delicioase acasa. Am multe ceaiuri, iar printre preferatele mele sunt cele de la Shoti'maa, imi plac mesajele si imi plac si cateva arome de la ei.

Sa am grija de mine este ceea ce ma ajuta intotdeauna sa ma relaxez, fie ca e vorba de produse pentrru ingrijirea tenului sau corpului, fie ca e vorba de a aplica un parfum care imi place, fie ca pur si simplu imi acord 2 minute in care sa imi intind oasele si sa ma destind. Iar toamna fac asta mai mult decat oricand - fac layering atunci cand vorbim de ten si folosesc multe produse pentru luminozitate, folosesc mai multe produse pentru corp, ma rasfat cu parfumuri pe care le scot la lumina doar in anotimpul rece si ma bucur de fiecare aroma noua, ca si cum o descopar pentru prima data.

Una dintre placerile mele declarate in serile de toamna este sa ma cuibaresc pe canapea sau in pat, cu o patura calduroasa si cu o lumanare parfumata, si sa ma bucur de o carte buna. Toamna este anotimpul in care citesc cel mai mult, iar pentru saptamanile urmatoare am o lista intreaga de carti ce ma asteapta. Am multe carti luate in vara pe care am amanat sa le citesc si asta e momentul lor pentru ca simt ca acum o sa le inteleg cel mai bine. Pentru mine cititul este relaxare si este evadare in acelasi timp.

Rezerva mea de lumanari este pe sfarsite, mai am doar cateva arome gurmande si delicioase de care ma bucur in perioada asta, dupa care vreau sa "intru" in tartele de ceara pe care le-am adunat in ultima vreme pentru ca am cateva combinatii de arome care se anunta a fi delicioase. Vasul electric de la Airwick (il gasiti aici la un super pret si il recomand din plin daca sunteti consumatoare de tarte de ceara) este perfect - nu mai stiu ce e ala fum, nu trebuie sa arunc ceara dupa o singura folosire si e mult mai practic decat cele ce necesita aprinderea unei lumanari.

Toamna este de obicei anotimpul in care ne bucuram de mai mult timp pentru machiaj, de culori mai indraznete, de arome mai puternice si chiar daca anul asta este diferit si multe lucruri nu se intampla eu am scot din sertar cateva produse de care vreau sa ma bucur mai mult. Rujurile nude raman preferatele mele si am cateva care imi plac la nebunie, perfecte pentru perioada asta din an cand folosesc mult mai rar glosuri pentru ca vantul isi face de cap si nu imi place sa mi se lipeasca parul de buze (masca a "rezolvat" si problema asta).

Anii trecuti m-am rasfatat cu un parfum nou, de toamna, insa anul asta nu m-a atras nimic in mod deosebit, asa ca am scos multe mostre pe care le aveam si am incercat cateva parfumuri noi, doar ca sa imi fac un moft. Dar m-am intors tot la parfumurile mele ""vechi" care se potrivesc perfect cu zile racoroase, de toamna - am observat in ultimii ani ca tot mai greu ma indragostesc de-o aroma de-abia lansata, inima mea bate mai tare tot la parfumurile cu care sunt prietena buna deja.

Am lasat la final cateva placeri pentru papilele gustative pentru ca toamna este anotimpul care in mintea mea se potriveste cel mai bine cu chestii aromate proaspat scoase din cuptor. Eu nu sunt mare iubitoare de placinte, nu am fost niciodata, insa imi place sa coc si sa ma bucur de chestii calde si delicioase in serile reci. Toamna asta am facut naan breadul low carb de care v-am povestit aici, de multe ori si in multe combinatii, si de fiecare data ni se pare la fel de surprinzator. Varianta de mai jos este cu pesto rosso, branza cremoasa de capra, smochine si busuioc proaspat.

O alta placere de seara este vinul rosu, as zice un pahar de vin rosu dar as fi departe de adevar pentru ca eu beau fix 2 degete si e mai mult decat suficient, si pentru mine este o iubire mai noua pentru ca am savurat multi ani vin alb sec. Dar gusturile se schimba si noi suntem intr-o continua schimbare, iar eu iau trecerile astea exact asa cum vin si ma bucur de fiecare etapa din viata mea pentru ca fiecare vine cu ceva nou de descoperit.

Sunt cateva lucruri pe care le-as fi adaugat la postarea asta, insa din cauza situatiei actuale nu am putut sa ma bucur de ele toamna asta, asa ca m-am rezumat la ce e si realizabil pentru mine. Voi ce placeri, mici sau mari, aveti toamna?

15 comentarii

  1. Si eu si parfumuri si ceai, am descoperit ceaiuri de la Camera din fata, este unul cu vanilie super misto, mai e Tonic Balm mai acrisor. Parfumuri. oh, da, abia asteptam sa vina vremea de parfumuri grele, azi sunt data cu Sticky Fingers combinat cu un Guerlain barbatesc :D. Oho, multe placeri, de unele nu zic ca mai intra copii pe aici :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu azi am folosit Pomegranate Noir de la Jo Malone si parca ficatul meu l-a tolerat mai bine, imi e dor de parfumuri mai puternice. :)

      Ștergere
  2. Mă bucur de razele discrete ale soarelui, de aroma fructelor de toamnă, de culori bogate, de energie.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine toamna este anotimpul preferat,imi plac culorile din natura...citesc,beau ceaiuri si ma relaxez parca cel mai bine in aceasta perioada a anului.In plus,imi place foarte mult sa ma plimb in natura in zilele cu soare palid,sa plantez bulbi de lalele si zambile impreuna cu fetita mea sa ne bucuram de flori la primavara...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam același gen de plăceri am și eu toamna asta, după cum ai văzut pe blog. Mai puțin cu gătitul, deși față de vară meșteresc mai des câte ceva. Îl plus natura și plimbările, chiar și cu restricțiile actuale tot are un farmec toamna pe care nu-l pot ignora - admir copacii superbi chiar și din cele mai banale drumuri făcute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are toamna farmecul ei, eu azi am admirat toate frunzele cazute din drumul meu.

      Ștergere
  5. Ceaiul e preferatul meu, în combinație cu miere si lapte , stiu e putin mai ciudat dar îl ador asa. În ultima vreme fac in fiecare zi. Astăzi dupa mult timp am făcut ecler la tava, nu mai făcusem de mult o prajitura. Rasfatul meu in ultima saptamana a fost somnul, aveam multe lipsuri asa ca m-am bucurat de odihnă in sfarsit. Am început să mă machiez din nou destul de vizibil pentru ca am realizat ca in afara de muncă și parc nu mai merg nicăieri, asa ca profit de fiecare zi la servici ca sa fiu cat mai frumoasa. Imi place ca ai grija multă de tine. Tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultimele zile si eu m-am machiat mai mult, pentru mine pentru ca mi-am dat seama ca ma relaxeaza, deci inteleg perfect. :)

      Ștergere
  6. A venit sezonul placintei cu dovleac,preferata mea.Mare amatoare de ceaiuri nu sunt,prefer mai mult o cafea

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu prea sunt cu ceaiul , prefer ciocolata calda , aprind o lumanare , ascult muzica , stau in pat si ma incalzesc într-o patura ...cat asta e...🤗

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu eram fana ceai, doar cel din comert imbuteliat a carui fana inca sunt, desi stiu, are mult mult zahar..... :(
    Insa acum cativa ani am descoperit fortat cumva ceaiul negru cu lapte, apoi ceai verde si uite asa am inceput o prietenie frumoasa cu ceaiul, il prefer oricand, cafea neexistand in viata mea.
    Inele tale sunt superbe, cele din ultima poza, crezi ca ai putea sa imi spui de unde le-ai luat? Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E primit cadou, nu cred ca e luat din tara, deci nu stiu sa iti spun ce brand e.

      Ștergere