2 carti in 2 zile

12.10.20

Mi se intampla des sa vad o carte si sa mi-o doresc, dar sa astept mult inainte sa o si citesc pentru ca simt ca nu e momentul potrivit. Asa mi s-a intamplat si cu una din cartile de care vreau sa va povestesc astazi - am luat-o in urma cu multe luni pentru ca m-a atras coperta si mi s-a parut o poveste care poate fi o lectie buna, dar nu am simtit ca e momentul potrivit sa o citesc. Saptamana trecuta, luni, am pus mana pe ea si am citit-o in cateva ore si am realizat ca exista si o continuare, asa ca am comandat si a doua carte si am citit-o in seara in care am primit coletul.


Autoarea este romanca si cred ca asta a fost unul dintre motivele pentru care am pus initial cartea in cos, pe langa cele de care v-am zis mai sus. Am fost curioasa sa vad ce si cum. Cele doua carti sunt despre suferinta, iubire neimpartasita, depresie, vindecare, speranta, o intreaga combinatie de emotii si sentimente. Eu am comandat ambele carti de pe Libris, le gasiti aici daca va tenteaza, nu stiu daca se gasesc in alta parte pentru ca editura lor este cea care a publicat cele doua carti. Pe mine povestea m-a prins foarte tare, desi nu am rezonat cu personajele, si am fost mai mult decat curioasa sa vad unde se duce povestea asta. Iarta-ma ca te-am iubit m-a facut sa ma gandesc la anumiti oameni din trecutul meu si sa imi analizez propriile reactii la anumite situatii.

Cred ca fiecare om, intr-un anumit punct al vietii, trece intr-un fel sau altul prin povestea eroinei creata de Ela E.H., si sunt mai mult decat sigura ca cele doua carti pot fi de ajutor multor persoane care trec prin situatii asemanatoare. Eu am fost extrem de curioasa de mintea umana, de modul in care personajul s-a dezvoltat si s-a vindecat. Asa cum va ziceam nu mi-a placut eroina in mod deosebit, insa ideile autoarei si modul in care a spus prin povestea asta niste adevaruri mi-a placut la nebunie. Pentru ca eu nu cred ca timpul vindeca, eu cred ca timpul te invata sa traiesti cu semnele (am vrut sa scriu cicatrici, dar m-am oprit la semne) si sa folosesti ce ai trait pentru a deveni mai bun.

Mi-a placut modul in care sunt redactate cartile si, desi subiectul este unul serios si care aduce multa durere, mi se par niste carti usor de citit si care pot sa te faca sa te gandesti de doua ori asupra unor aspecte din viata ta. Permite-mi sa te mai iubesc putin duce povestea asta mai departe si cred ca readuce speranta, chiar daca - din nou - nu prea am rezonat cu personajele si cu modul lor de a reactiona la anumite situatii. Este ciudat ca nu mi-au placut personajele in mod deosebit, dar mi-au placut emotia si povestea, dar asta e realitatea si n-am de ce sa pretind altceva.

Un lucru care mi-a placut foarte mult la finalul celei de a doua carti a fost faptul ca se pun niste intrebari si povestea asta te face sa te gandesti ca e bine sa-l intrebi pe celalalt daca iti vrea prezenta - sub orice forma ar fi ea - in viata lui si te face sa iti dai seama ca presupunerile duc la multe greseli. Indisponibilitatea emotionala este un subiect despre care se pot scrie si vorbi multe, dar e ceva ce doare enorm cand traiesti povestea asta. Iertarea vindeca, dar cati dintre noi ajungem sa iertam cu adevarat raul care ni se face, cu voia sau fara voia noastra? Sunt multe lucruri si emotii pe care cartile astea le ating si de-asta mi-au placut si am decis sa scriu pe blog despre ele.

Le-ati citit? Cum vi s-au parut? Ce gen de carti cititi de obicei?

2 comentarii

  1. Nu am citit aceste cărți.Momentan nu citesc nimic,din pacate timpul nu îmi permite😔

    RăspundețiȘtergere