Cand ai nevoie de o pauza ...

16.10.20


Unul din lucrurile care ma ajuta pe mine enorm sa raman intr-o stare de echilibru si sa imi mentin starea de bine este faptul ca atunci cand obosesc (indiferent ca vorbim de oboseala fizica, psihica, de o combinatie intre ele sau de orice alta forma) fac pauza. Nu renunt niciodata, iau o pauza - scurta, lunga, plec sau raman pe loc, indiferent de ce varianta am in momentul ala - si ma intorc la mine si la emotiile mele. Stiu lucrurile care ma ajuta sa zambesc indiferent de cat intuneric e in jurul meu si ma duc spre ele, imi fac timp pentru mine si nevoile mele pentru ca in timp am invatat ca daca eu nu functionez bine nu am cum sa ajut pe nimeni sau sa fac tot ceea ce pot.

Nu e intotdeauna o situatie comoda sa spui stop si sa iei o pauza, e foarte posibil ca multi oameni sa nu inteleaga pauza asta (in cazul meu mai mereu e vorba de timp cu mine si pentru mine, cat mai departe de oameni si situatii - pentru ca asa sunt eu, nu ma justific pentru asta, doar imi exprim clar nevoile) sau sa fie deranjati de modul in care fiecare om reactioneaza intr-o anumita situatie, dar asa cum v-am mai spus si cu alte ocazii prioritatea numarul 1 trebuie sa fii tu. Da, avem responsabilitati si multe alte lucruri de care sa tinem cont, dar de fericirea proprie e fiecare responsabil si daca uneori e nevoie sa pleci sau sa te indepartezi asta trebuie sa faci. Si cei ce te iubesc si isi merita locul in viata ta trebuie sa invete sa respecte asta, chiar daca inteleg sau nu motivele din spate.

Eu as vrea sa "evadez" undeva macar pentru 2 zile si sa nu am nimic in jur - chiar radeam zilele trecute spunandu-i cuiva ca as vrea sa am o casuta intr-un copac si sa ma retrag acolo un weekend - dar chiar nu e posibil zilele astea, asa ca am incercat sa fac alte lucruri care sa ma ajute sa ma eliberez de presiune si sa functionez la capacitate maxima. Si daca am simtit nevoia sa fiu singura exact asta am facut pentru ca starea mea de bine e cea care da tonusul relatiilor cu ceilalti oameni.

Tu ce faci cand obosesti?

10 comentarii

  1. Buna! Eu cand obosesc si vreau sa fiu singura las fetita cu sotul si plec in parc,pe faleza si stau acolo si privesc cerul ,copacii, si asa ma linistesc! Doar stau si privesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu pot evada nici daca as vrea pentru ca nu am cu cine lasa fetele,cu mutatul si tot ce s a intamplat in ultimul an am obosit rau!Sper sa mi revin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stau singura cu mine si cu gandurile mele, citesc si ma uit la filme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum am intrat oficial in weekend, însă sunt epuizată. Am avut o săptămână horror, noroc ca acasă imi încât bateriile stiind ca cineva abea așteaptă să se deschidă ușa

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că e firesc să simțim nevoia de câte o pauză chiar și de la oamenii cei mai importanți pentru noi. Încerc să-mi dedic timp doar pentru mine cât mai des, chiar dacă asta înseamnă doar o baie lungă sau o plimbare în parc.

    RăspundețiȘtergere