Tu ce arome preferi pentru casa?

7.2.18

Cand vine vorba de parfumuri pentru casa as putea sa scriu sau sa vorbesc despre asta ore intregi fara sa ma plictisesc. Imi plac clipele mele de relaxare, imi place ca in casa sa fie o atmosfera calma si calda, imi place sa ma linistesc dupa o zi nebuna cu o cana de ceai, un film bun si o lumanare sau o tarta cu o aroma care sa-mi incante simturile.

Niciodata nu aleg la intamplare o aroma, in functie de anotimp, de starea mea, de ceea ce simt aleg ce mi se potriveste cel mai bine in momentul ala. Iarna imi plac aromele gurmande, vanilate si delicioase, in perioadele mai calde prefer aromele usoare si delicate, insa am si cateva arome care imi plac atunci cand mintea mea are nevoie sa se deconecteze, atunci cand vreau sa meditez sau pur si simplu sa visez cu ochii deschisi, genul de arome pe care am grija sa le am mereu in casa pentru ca ma ajuta sa ma simt mai bine.


Lumanarile parfumate sunt cea mai simpla varianta si una pe care o putem alege atunci cand vrem ca in casa sa miroasa frumos fara sa facem cine stie ce efort. Lumanarile pe care le-am folosit in ultimele saptamani sunt de la Yankee Candle, Air Wick si Bath & Body Works, aici gasiti o selectie foarte buna de lumanari parfumate. De la Yankee Candle imi plac multe arome, insa in topul preferintelor mele sunt Vanilla Lime, Oud Oasis si My Serenity, iar de la Bath & Body Works am o lista lunga de dorinte. Daca cautati ceva mai accesibil ca pret lumanarile de la Air Wick sunt o varianta buna.

Ceea ce am inceput eu sa fac in ultima vreme este sa nu las lumanarea sa arda in camera in care sunt, ci pe hol si astfel aroma se simte mult mai bine in celelalte spatii. Un alt lucru la care sunt extrem de atenta este sa scurtez fitilul dupa fiecare folosire, astfel incat lumanarile sa arda curat si sa nu afume. In functie de diametrul lumanarii stabilesc si timpul de ardere maxim, insa niciodata nu las o lumanare aprinsa mai mult de 6 ore, indiferent cat de mare e.


O alta metoda de a parfuma casa sunt tartele de ceara, iar cei de la Notino au o selectie extrem de buna, gasiti aici multe variante. Printre preferatele mele se numara cele de la Yankee Candle, Kringle Candle, Air Wick, Village Candle (nu le-am mai gasit in ultima perioada), dar imi doresc sa le incerc si pe cele de la Woodwick, Vanilla Sol si Ginger Macaron suna tare bine. 

Inainte foloseam sistemul clasic de arzator cu lumanare tip pastila, iar de multe ori rezultatul nu era cel scontat si nu puteam sa folosesc o tarta decat o data. Anul trecut am reusit sa-mi iau un arzator electric si lucrurile s-au schimbat radical. Eu obisnuiesc sa rup tartele de la Yankee in 3 bucati, cele de la Kringle si Air Wick vin deja portionate, iar de cand folosesc arzatorul electric le pot refolosi de inca 2 ori (aroma nu mai este la fel de puternica, dar mirosul nu se schimba si este la fel de placut ca la prima folosire). V-am aratat mai jos cateva dintre preferatele mele.


Tu ce parfum de casa preferi? Iti place sa-ti rasfeti simturile cu arome delicioase?

6 comentarii

  1. Lumanarile parfumate este cel mai placut si usor mod de a ne face un moment de rasfat si relaxare. Eu prefer aromele fresh, de citrice. Imi plac si aromele mai aromate dar cateva..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii tu cum e cu gusturile, important e ca avem de unde alege. :)

      Ștergere
  2. pe mine ma bate gandul sa cumpar parfum din acela cu betisoare,nu am incercat niciodata,nu stiu daca e bun sau nu...auragherghin@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca depinde de brand, nu am nici o recomandare pentru ca n-am gasit nimic care sa-mi placa la nebunie.

      Ștergere
  3. Eu astept oferta 1+1 de la yankee. am ramas fara. Poate gasesc ceva in ofertele lasate de tine :D

    RăspundețiȘtergere