Cele cinci limbaje ale iubirii

21.2.18

O sa incep postarea asta cu un disclaimer (sau mai multe), desi nu-mi place sa fac asta. Nu este o recenzie, nu sunt genul care citeste carti motivationale si nici nu-mi place sa dau sfaturi atunci cand nu mi se cer. Insa atunci cand dau de ceva misto si care consider ca merita imi place sa va spun si voua despre asta pentru ca si eu la randul meu am aflat de diverse lucruri de la alti oameni. Ma gandesc la postarea asta ca la o recomandare facuta unui prieten si am de gand sa devina ceva permanent pe blog pentru ca sunt multe lucruri care nu au legatura cu machiajul sau ingrijirea pielii, dar de care vreau sa va spun.


Cele cinci limbaje ale iubirii a lui Gary Chapman mi-a fost recomandata de multe ori in ultimul an, am tot zis ca o iau, dar nu am simtit ca e momentul. Intr-una din zilele trecute am trecut pe langa o librarie si am intrat s-o iau fara sa mai stau pe ganduri. Nu va recomand sa faceti ca mine, ci s-o luati on-line, aici o gasiti la jumatate din pretul din librarii. Desi cartea este scrisa pentru cupluri, principiile sunt valabile pentru orice tip de relatie. Eu am citit-o intr-o seara si am adormit zambind.

Sunt sigura ca aveti sau ati avut relatii - si nu ma refer numai la relatii amoroase, ci la orice tip de relatie - in care voi ati simtit si celalalt a simtit, dar cumva ati ajuns sa nu vorbiti aceeasi limba si oricat v-ati straduit n-ati gasit un limbaj comun. La fel de sigura sunt ca toti vrem sa ne intelegem pe noi mai bine, sa ii intelegem pe cei din jur mai bine, sa reusim sa avem relatii cat mai deschise si mai sincere. Cartea asta chiar o sa va ajute daca v-ati regasit in ce am scris mai sus.

Nu e vorba de nimic revolutionar, nu sunt sfaturi, nu cred ca e vreo idee care sa darame lumea din temelii, este vorba doar de constientizarea diferentelor dintre noi si de o mai buna intelegere a propriilor nevoi, dar si a nevoilor celor din jur. Pe mine m-a facut sa privesc cu alti ochi anumite relatii din viata mea, m-a facut sa imi fie mai usor sa inteleg de ce cateodata apar probleme care nu ar trebui sa apara, dar mai ales m-a facut sa realizez ca suntem aici sa ne intelegem.


Ati citit-o? Ce credeti despre ea?

9 comentarii

  1. Nu am citit cartea dar din recenzia ta m am indragostit la prima vedere. Imi place tare mult tema cartii si ideea in care se invarte totul, chiar mi as dori foarte mult sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am citit-o si intr-adevar, te ajuta sa intelegi diferentele dintre noi, dintre relatii, ceea ce mi se pare foarte fain. Ca nu toti vorbim acelasi limbaj al iubirii, desi toti iubim...in felul nostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uneori uitam asta. Si avem impresia ca daca celalalt nu face ce asteptam noi inseamna ca nu iubeste.

      Ștergere
  3. Daca ti-a placut, continua cu "Iubirea ca un mod de viata", scrisa de acelasi autor :) Nu e la fel de revlatoare ca "cele 5 limbaje", dar pare o continuare fireasca, venind cu o multitudine de idei despre cum poti face un mod de viata din iubire, ideal spre care ar trebui sa tindem cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am citit-o, dar cred ca mi-ar da o stare tare buna. Anul asta inca n-am reusit sa pun mana pe o carte si mi-e rusine :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citit-o, dar cred ca mi-ar placea. Dupa cum ai descris-o tu..

    RăspundețiȘtergere