Un nou exfoliant AHA de incercat de la Paula's Choice

6.2.24

Acizii exfolianti nu sunt pe gustul tuturor si este de inteles, eu nu am fost niciodata prietena cu BHA (acid salicilic) pentru ca tenul meu (normal, fara probleme majore) nu are nevoie de el, insa cu acizii AHA povestea sta altfel. Dupa cativa ani in care tenul meu nu a tolerat nici acidul glicolic si nici acidul lactic anul trecut am inceput sa ne reimprietenim si incet incet am gasit variante care imi plac si care ma ajuta mult, iar ultima lansare de la Paula's Choice e una care merita atentie daca sunteti in cautarea unui astfel de produs.

Dar inainte sa va povestesc de vreun produs vreau sa va reamintesc ce fac acizii AHA pentru ten:

- indeparteaza celulele moarte acumulate in exces (pe masura ce inaintam in varsta si din cauza factorilor de mediu extern pielea nu mai are capacitatea sa se exfolieze eficient in mod natural), rezultatul fiind un ten mai luminos si mai uniform

- stimuleaza formarea neocolagenului si au beneficii anti-aging: pielea este mai neteda, liniile si ridurile se diminueaza, iar pielea este mai ferma

- ajuta foarte mult pe partea de hiperpigmentari, indiferent ca e vorba de melasma sau hiperpigmentari profunde, in timp culoarea si textura pielii se imbunatatesc vizibil

Un alt aspect care mie imi place in mod deosebit la acizii AHA este ca imbunatatesc factorii naturali de hidratare a pielii, astfel incat pe langa faptul ca produsele folosite se absorb mult mai bine, capacitatea de hidratare este sporita. Si este ceva vizibil intr-un timp foarte scurt.

Sa revenim la noua lansare ... Skin Perfecting 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant, un produs pe care eu il am de mai bine de o luna de la Paula's Choice si pe care l-am folosit astfel incat sa va pot povesti despre el. Zilele trecute s-a lansat oficial si la noi, asa ca daca va tenteaza il gasiti deja on-line atat in varianta full size, cat si in varianta travel. 

Exfoliantul lor lichid cu 2% BHA este viral si pentru un ten mixt sau gras cu exces de sebum face lucruri nemaipomenite, asa ca eu zic ca varianta asta blanda cu AHA vine sa le intregeasca intr-un mod mai mult decat frumos portofoliul de exfolianti pentru care brandul este recunoscut. Sunt mai mult decat sigura ca produsul asta o sa ajunga best seller intr-un timp foarte scurt pentru ca are o formula exceptionala si foarte complexa (spre deosebire de fratele cu BHA care este foarte eficient, dar are o formula destul de simpla).

Ce contine produsul asta? 

- 6% acid mandelic, un acid AHA solubil in apa cu o dimensiune moleculara mai mare care incetineste patrunderea in piele, rezultatele fiind progresive si riscul de iritare fiind foarte mult redus

- 2% acid lactic cu eliberare treptata, care pe langa exfoliere are si un efect de hidratare, dar incurajeaza si productia de ceramide si colagen

- o combinatie de ingrediente calmante si antioxidanti care fac din formula asta una mai mult decat reusita si eficienta: extractul de coada soricelului calmeaza, ajuta la refacerea barierei de aparare a pielii si imbunatateste comunicarea intre neuropeptide in timp ce complexul de extracte din floare de cires, vita de vie de ciocolata si dafin sustine si reface microbiomul si bariera pielii in timp ce reduce roseata si uniformizeaza culoarea pielii.

Textura este lichida, ai senzatia ca aplici apa (eu il torn in palma si il aplic direct pe piele), are un miros usor intepator, dar deloc neplacut (pentru mine conteaza foarte tare sa imi plac sa folosesc un produs) si face exact ce am sperat sa faca. La inceput l-am folosit in fiecare seara, insa acum il folosesc o data la 2 zile si pentru mine este perfect asa, chiar va recomand sa incercati pana gasiti ritmul potrivit pentru voi.

Am observat schimbari pe tenul meu (lucru extrem de greu pentru ca folosesc produse care imi mentin tenul asa cum imi doresc) de la primele folosiri: tenul este mult mai neted (in conditiile in care textura pielii nu a fost vreodata o problema pentru mine), produsele se absorb mult mai bine, pielea este mult mai hidratata si aspectul general este unul mai luminos. Imi place mult de tot si este un produs care va ramane cu mine mult timp de acum incolo.

Este gandit pentru a fi folosit de orice tip de ten, inclusiv de tenul sensibil si de persoanele care nu tolereaza acidul glicolic sau salicilic, insa eu il vad potrivit pentru un ten normal, uscat sau sensibil, nevoile tenului mixt sau gras sunt altele. Se poate folosi si in sarcina sau alaptare, insa va recomand sa discutati cu medicul daca sunteti in situatia asta si sa alegeti in functie de ceea ce e potrivit pentru voi.

M-am gandit ca e momentul potrivit sa va reamintesc de alte 2 produse cu AHA de la Paula's Choice pe care eu le folosesc si care imi plac. Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA este o combinatie de acid glicolic, lactic, malic si tartaric + 0,5% acid salicilic la care m-am intors anul trecut (l-am mai avut atunci cand s-a lansat) care are in formula antioxidanti si ingrediente reparatoare si calmante si care imi place mult ca efect, insa il pot folosi de maxim 2 ori pe saptamana. 

Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel este un tratament care actioneaza in 10 minute si care se clateste de pe ten, este produsul dupa care intind mana cand vad puncte negre pe nas (e singura zona care la mine are nevoie de ajutor pe partea asta) si efectul este unul imediat. Pori congestionati, aspect tern, semne de imbatranire sunt cele pe care actioneaza direct. Se recomanda folosirea o data pe saptamana, eu il folosesc cand simt ca am nevoie (la 2-3 saptamani) si imi place la nebunie. Tubul asta e unul nou, de-abia am terminat unul la inceputul anului.

Acizii exfolianti cresc sensibilitatea pielii la soare, deci neaparat sa tineti cont ca SPF este obligatoriu si ca este nevoie sa gasiti formula potrivita pentru voi, sa experimentati cu aplicarea si frecventa pana descoperiti ce vi se potriveste si ce va ajuta cu adevarat pielea. Puteti sa traiti si fara exfolianti, dar daca vreti rezultate vizibile sunt de luat in calcul.

In stanga este peelingul exfoliant cu 25% AHA si 2% BHA (culoarea mov este data de floarea de butterfly pea din formula si este naturala), iar in dreapta tratamentul din gama Resist care are o textura laptoasa foarte placuta. Peelingul va ramane in viata mea si il voi folosi periodic cand am nevoie, tratamentul nu cred ca va fi luat din nou pentru ca noul produs imi permite folosirea de cateva ori pe saptamana si face exact ceea ce am nevoie.

Daca nu tolerati acizi exfolianti, dar vreti totusi sa folositi bland ceva va recomand tonerele de la Skin1004, au fost cele care pe mine m-au ajutat sa ma reintorc in lumea exfoliantilor. Varianta din gama cu Centella este cu PHA, iar cea din gama bleu cu acid hialuronic este cu AHA si BHA, ambele au ingrediente calmante si o cantitate mare de centella asiatica, v-am povestit mai multe aici

Si vreau sa va mai spun ceva: daca experienta voastra cu exfoliantii se reduce la tonerele Pixi care sunt peste tot nu judecati toti exfoliantii chimici dupa ele pentru ca pierdeti ceva ce merita atentie. Formula aia este una dura, cu acid glicolic (eu nu am putut sa o tolerez in nici o perioada a vietii mele) si alte ingrediente care nu ajuta pielea, nu este un standard de la care sa plecati.

Folositi produse cu AHA? Va tenteaza produsul asta nou de la Paula's Choice?

Trimiteți un comentariu