Sa vorbim despre ... tratamente pentru buze

17.10.23

Buzele nu au fost mult timp o preocupare pentru mine si ma refer la partea de ingrijire, le-am exfoliat regulat si am folosit produse hidratante si asta a fost tot. Nu am avut niciodata probleme cu buzele, nu mi s-au uscat excesiv, imi plac exact asa cum sunt si nu mi s-a parut ca e cazul sa imi bat prea tare capul cu asta, ingrijirea minima mi s-a parut suficienta.

Insa in urma cu cativa ani am inceput sa vad la tot mai multe persoane din jurul meu cum incepe trecerea timpului sa afecteze zona, cum se vad liniile de pe buze si asta m-a pus pe ganduri pentru ca teoria am stiut-o mereu: buzele sunt cele mai predispune la uscare extrema pentru ca nu au practic nici un strat de protectie, au putine glande sebacee si nu au deloc glande sudoripare. Stratul de piele este extrem de subtire si ce luam noi ca fiind culoarea buzelor este de fapt dat de vasele de sange de la suprafata. M-am gandit logic: ce pot sa fac? Protectia solara a fost primul pas si dupa aia am inceput sa ma uit la ce tratamente pentru buze exista.

Produsul care mi-a schimbat total perceptia despre ingrijirea buzelor este Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster de la Paula's Choice, l-am incercat cand s-a lansat si de atunci nu imi lipseste. Este un tratament cu proprietati anti-aging cu o formula extrem de interesanta: acid hialuronic, peptide, acizi grasi si extracte de plante. Multa lume face greseala sa-l considere un balsam de buze si nu asta e, desi ofera hidratare.

Ceea ce face este sa minimizeze liniile fine (aplicatorul metalic chiar ajuta mult si mi se extrem de potrivit pentru produsul asta), sa imbunatateasca fermitatea si sa mentina volumul natural al buzelor. Il folosesc de cateva ori pe saptamana, seara (se intampla uneori sa-l aplic si peste zi, dar rar) si ma tine cateva luni bune, asa ca mi se pare ca are un cost ok pentru ceea ce ofera, desi la prima vedere poate parea un produs scump.

Overnight Soft + Smooth Lip Treatment de la Transparent Lab este cel mai accesibil din cele 4 de care va povestesc eu astazi si practic este o masca ce contine un amestec de 6 ceramide din plante si acid hialuronic. Il gasiti in farmacii, dar si on-line pe diverse site-uri (cel mai bun pret l-am gasit aici). Imi place si nu-mi place. Poate parea ciudat ca imi place, dar nu-mi place, l-am mai amintit intr-o alta postare si am exact aceeasi parere si acum, desi a trecut ceva timp in care tot l-am folosit.

Imi place ce face pentru buze, dar textura este prea groasa si densa pentru preferintele mele (mai ales cand am termen de comparatie cu alte produse de acest gen) si aplicatorul din silicon care la inceput mi-a placut si mi s-a parut practic necesita curatare dupa fiecare folosire. Mi s-a intamplat de cateva ori sa ma trezesc si cu produs in gura datorita texturii care se intinde un pic mai greu.

Am lasat la final 2 produse de la Hyalulip, un alt brand al celor de la Niche Beauty Lab la fel ca Theramid si Transparent Lab, le-am comandat direct din Spania la inceputul anului cand le-am prins la o oferta buna. Intre timp varianta Hydrate a fost imbunatatita si am inteles ca e si mai buna. O sa incep cu concluzia: imi plac mult de tot.

Am Peel si Hydrate, mai exista 2 variante daca imi amintesc bine, gasiti detalii la ei pe site, si nu m-am grabit sa va povestesc despre ele si nici sa vi le arat pentru ca am vrut sa am o parere clara. Peel are o formula blanda cu acid lactic si glicolic (nu irita buzele si formula e gandita foarte bine - eu nu sunt adepta acizilor exfolianti pe buze, dar produsul asta m-a facut sa incerc), contine si bakuchiol care ajuta pe partea de antioxidanti, dar si pentru a stimula sinteza de colagen, iar in formula gasim si uleiuri si ceramide. Eu l-am folosit de 3 ori pe saptamana si nu am mai simtit nevoia sa exfoliez fizic buzele.

Hydrate contine acid hialuronic si peptide si este gandit pentru a preveni pierderea de apa din buze, in timp buzele vor parea mai ferme si cu mai mult volum. Imi place mult textura si de data asta aplicatorul (este identic cu cel de la Transparent Lab) isi face treaba cum trebuie - inca o dovada cat de mult conteaza textura unui produs. De incercat daca ingrijirea buzelor este un subiect care va intereseaza si vreti sa folositi ceva mai mult decat un simplu balsam hidratant.

Daca ar trebui sa folosesc un singur produs as ramane la cel de la Paula's Choice, dar mai mult ca sigur ca o sa ma vedeti incercand si alte produse pentru ca sunt curioasa. Voi folositi tratamente pentru buze? Si ma refer la tratamente, nu la simple produse hidratante.

Trimiteți un comentariu