Produse care mi-au placut in ultimele saptamani

12.9.23

Am adunat in postarea de astazi cateva produse pe care le-am tot folosit in ultimele saptamani si care imi plac mult, cred ca o sa va intereseze si pe voi, asa ca am zis ca e cel mai bine sa va dau mai multe detalii si sa va spun cum mi se par. Toate produsele din postarea asta au preturi bune si stiu ca va plac recomandarile accesibile, asa ca astazi vorbim de Uriage, Gliss si Neutrogena.

Si o sa incep cu noul produs din gama Eau Thermale de la Uriage - Serum Booster H.A., pe care vi l-am aratat cand am fost in fabrica Uriage in Franta si care s-a lansat de curand si la noi. Are o formula cu 1,5% acid hialuronic pur (2 tipuri - greutate molecula mica si greutate molecula medie-scazuta), extract de nalba cu efect antioxidant si hidratant, Aquaxyl, apa termala Uriage si 2 brevete noi: LN MODUL si BARRIER. 

Are o textura foarte placuta si usoara, se topeste pe piele si se absorbe imediat, nu este deloc lipicios, iar efectul hidratant este unul pe care il simti imediat. Mi-a placut mult in diminetile cand a fost foarte cald si mi se pare foarte potrivit in perioada asta cand cautam produse usoare si care sa ne pastreze tenul hidratat si cu un aspect sanatos. Mi-ar fi placut sa nu aiba deloc parfum, insa este pe final de lista si nu m-a deranjat deloc, insa am zis sa mentionez si aspectul asta.

Tot din gama asta am folosit, impreuna cu serul, crema de ochi si cea pentru ten tot cu acid hialuronic si apa termala si impreuna fac o treaba foarte buna pe partea de hidratare. Texturile sunt usoare, se absorb imediat si mentin pielea hidratata si cu un aspect sanatos - in perioada asta calda sunt foarte potrivite si daca sunteti in cautare de texturi usoare si hidratante cred ca o sa va placa. Crema de ochi nu are parfum, in schimb cea pentru ten are pe final de lista.

Ultimul produs de la Uriage de care vreau sa va spun este masca hidratanta de noapte cu o textura de jeleu/ gelatina (pe care am uitat sa o prind in poza) si care are in formula pe langa apa termala, acid hialuronic, extract de nalba, glicerina, squalane si uree si care este ca o baie de prospetime care ajuta la refacerea nivelului de hidratare a tenului. In a doua jumatate a listei apare si parfumul, iar spre final si alcoolul, nu m-au deranjat pe ten. Eu o folosesc cand imi simt tenul deshidratat si imi place cum se simte tenul dimineata.

V-am aratat pe Instagram Stories tratamentele astea Express Repair 7 Sec de la Gliss, insa nu am apucat sa va spun mai multe despre ele si chiar merita. De-a lungul anilor v-am mai aratat diverse tratamente pentru par de la Gliss, parul meu se intelege bine cu ele si unele mi se par chiar interesante, tinand cont ca vorbim de produse extrem de accesibile.

Sunt mai multe variante disponibile, eu am doua dintre ele: Colour Perfector cumparat de mine la un super pret de pe Sezamo si Aqua Revive pe care l-am primit de la Gliss in urma cu ceva vreme. Ganditi-va la o masca intensiva care actioneaza intr-un timp foarte scurt - lichidul devine cremos in momentul in care il masezi pe par (pe marginea recipientului exista un dozaj din 20 in 20 ml, eu folosesc cam doua masuri pentru lungimea parului meu, deci imi ajunge cam la 5 aplicari) si nu necesita decat cateva secunde pentru a actiona.

Nu va asteptati sa repare parul degradat pentru ca nu are cum, ceea ce face este sa ii ofere hidratare si stralucire, ajuta la o pieptanare mai usoara si il lasa cu un aspect sanatos si neted care mie imi place mult. Folosesc tratamentele astea express atunci cand nu am mult timp si parul meu reactioneaza foarte bine la ele.

Ultimele produse de care vreau sa va povestesc sunt de la Neutrogena si daca vreti sa incepeti sa folositi produse cu retinol sau daca sunteti la inceput gama asta Retinol Boost mi se pare un punct de pornire foarte bun. Sunt 3 produse cu concentratii diferite: crema de ochi are 0,02%, crema de fata are 0,1% si serul are 0,05%, iar formulele sunt imbogatite cu extract de mirt care creste eficienta retinolului si acid hialuronic. 

Texturile sunt foarte usoare si placute, intra imediat in piele si imi place cum se simt pe ten. Desi de obicei folosesc concentratii mult mai mari, le-am folosit in ultimele saptamani si chiar imi plac, de-asta am si vrut sa va spun despre ele. Iar aici v-am pus mai multe detalii despre ce conteaza cand e vorba de retinol si de ce trebuie sa tii cont daca te intereseaza ingredientul asta.

Daca ati incercat vreunul dintre produse mi-ar face placere sa citesc si parerea voastra.

5 comentarii

  1. Uriage are produse super faine , dar pe acestea eu nu le-am avut !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim mult pentru articol, Camelia! Nici măcar nu știam că Neutrogena are produse pentru față, știam de cremele / laptele pentru corp și cremele pentru mâini plus șamponul acela antimătreață.

    RăspundețiȘtergere