Coltul meu de liniste

26.9.23

Momentele de liniste sunt importante pentru mine si sunt cele care ma ajuta sa raman in echilibru, sa duc mai mult decat cred ca pot, sunt momentele alea in care ma incarc cu energie si imi dau seama ca fiecare zi vine cu lucruri care imi bucura sufletul, sunt momentele in care imi amintesc cat de mult conteaza lucrurile alea mici, aparent lipsite de importanta. Cititul ma relaxeaza, ma face sa visez, ma ajuta sa ma dezvolt din multe puncte de vedere si sa am un colt in care sa ma retrag face diferenta.

Am vazut in urma cu cateva saptamani pe bonami.ro o lampa care mi-a placut mult - desi nu e stilul spre care as inclina in mod normal - si am stiut ca vreau sa fie a mea. Se numeste WoodenMan, brandul e Squid Lighting si e din lemn, mi se pare ca e cititorul perfect si poate fi folosita in mai multe pozitii in functie de preferinte. E exact cum speram sa fie si a meritat sa o astept cateva saptamani, se aduce doar pe comanda.

Mi se pare foarte practica - poate fi folosita ca o simpla veioza, poate sa fie in acelasi timp si suport de carti, dar poate foarte bine sa fie utilizata ca un stand pe care sa stea cartea deschisa, in mod sigur in timp mai gasesc si alte moduri in care o pot intrebuinta (cand scriam asta mi-am dat seama ca ar putea foarte bine sa tina si o tableta). Intr-un dormitor cu o tema cat mai aproape de natural s-ar potrivi mult mai bine, eu am luat-o pentru un colt unde ma refugiez in fotoliu cu carti si alte lucruri pe langa mine.

Un alt element care contribuie mult la starea mea de bine si de relaxare este mirosul din camera. Uneori e un spray de textile, alteori e o lumanare parfumata sau un difuzor cu bete, iar uneori e o tarta de ceara aromata care umple toata camera. Lampa ceramica pentru aromaterapie e tot de pe Bonami (nu mai stiu brandul) si imi place mult forma, la fel si tarta de la Goose Creek. 

In perioada asta m-am bucurat de Pumpkin Spice Muffin si ma gandesc serios sa mai iau cateva arome gurmande, poate ceva cu mar copt sau cu pere. Am avut in trecut si lumanari de la ei si mi-au placut mult, am vazut ca au un look mult mai modern, dar arome la fel de delicioase precum imi aminteam.

Si ce-ar fi o seara cozy fara un pic de rasfat pentru papilele gustative? Biscuitii cu flori de sare si fulgi de ciocolata de la Secretele Ramonei imi plac mult, sunt dulci-sarati, nu contin conservanti si nici ulei de palmier, sunt indulciti cu Green Sugar Premium si topping de caramel si sunt un deliciu, dar unul care face bine si la sanatate.

O cana de ceai sau una de ciocolata calda nu au cum sa lipseasca din programul asta, la fel si o patura usoara dar calduroasa pentru ca seara a inceput sa fie mai frig, iar mie imi place sa mai tin geamurile deschise. Important e sa gasesti acele lucruri care rezoneaza cu tine, care te fac sa te simti bine si care iti aduc zambetul pe buze si linistea in inima pentru ca pana la urma despre asta e viata.

Voi ce faceti cand aveti nevoie de putina liniste? Aveti un colt unde va retrageti?

Trimiteți un comentariu