Lecturi din ultimele saptamani

2.3.23

Am citit mult in ultimele saptamani si nu am citit un gen anume, am citit si carti grele, dar si carti amuzante, asa cum am citit si psihologie si dezvoltare personala. Dar astazi vreau sa va spun doar despre lecturi usoare, bune de savurat seara pe canapea cu o ceasca de ceai/ ciocolata, despre cartile alea care te fac sa te simti bine (sau nu prea bine - detaliez la final despre asta) si iti ofera clipe de relaxare.

Nu am citit nimic de Emily Henry pana acum, iar astea 2 carti au fost cumparate impulsiv si nu regret deloc alegerea facuta. Doua carti si o vacanta a fost prima pe care am citit-o si mi-a placut la nebunie: mi-a placut actiunea, mi-au placut personajele, mi-a placut ca e reala, m-a facut sa zambesc si sa empatizez, a fost o carte care a avut tot ce trebuie ca sa fie o lectura mai mult decat placuta si sa ma faca sa vreau sa citesc mai mult de autoare.

Intalniri in vacanta nu m-a prins atat de tare, nu stiu motivul. Ma asteptam sa rezonez mai usor cu actiunea si personajele, dar nu s-a intamplat asta. Am citit-o repede, dar nu mi-a transmis nimic, desi stilul de scris ar fi trebuit sa ma prinda.

Nici Ilsa Madden-Mills nu mi-a fost cunoscuta pana nu am primit astea 2 carti - cred ca v-am mai spus ca e deja o gluma intre prietenii mei. Cand am perioade mai grele ma trezesc cu cateva carti d-astea, le-as zice un fel de comedii romantice cu scene mai fierbinti, tocmai bune sa ma faca sa zambesc si sa ma rup total de realitate. Asa a fost si cu astea, le-am citit intr-un weekend si am zambit mult.

Culmea e ca uneori cartile astea te fac sa te gandesti la lucruri serioase si importante si nu te astepti la asta. Lucrurile astea mi se par mie frumoase cand citesti - aparentele raman doar aparente si poti sa te duci cu mintea exact unde vrei. Si cateodata mai poti sa iei si idei bune (sau mai putin bune, asta tine de fiecare) dupa o lectura cu care rezonezi.

 
Secretara a fost cumparata tot impulsiv, dar nu regret deloc alegerea, mai ales ca am prins-o la un pret foarte bun. E prima carte pe care o citesc de Renne Knight, cea care a scris Avertisment, un fenomen international din cate se pare (pe care am si comandat-o intre timp), si mi-a placut mult. Desi cand imi spui ca o carte e thriller ma astept la altceva, povestea asta m-a prins si mi s-a parut extrem de bine scrisa, dar nu mi-a dat fiori sau vreo emotie. Am citit-o intr-o seara, in cateva ore si am zambit la final, desi nu asta e reactia la care te-ai astepta cand citesti descrierea de pe spate.


Daca in ianuarie va recomandam o carte de Colleen Hoover si va spuneam ca n-am lasat-o din mana pana n-am terminat-o, Layla a fost o mare dezamagire pentru mine. Mi s-a mai intamplat sa nu-mi placa o carte, sa nu rezonez cu personajele, sa mi se para obositoare, dar rar mi s-a intamplat sa ma enerveze o carte asa cum a facut-o asta. Desi subiectul a fost departe de ce imi imaginam eu cand am citit descrierea cartii, ar fi putut sa ma prinda pentru ca imi place tot ce e legat de mintea umana, dar nu.

Mi se pare cea mai proasta carte scrisa de autoare (si am citit cateva in ultimii ani), personajele nu m-au convins de nici un fel, mi s-a parut trasa de par rau toata actiunea si fara sens. Desi finalul m-a luat prin surprindere, tot am gandit ca bine ca am terminat-o cand am citit ultima pagina. Daca voua v-a lasat o alta impresie chiar as vrea sa citesc si alte pareri.


 Ati citit vreuna dintre cartile de mai sus? Voi ce cititi in perioada asta?

6 comentarii

  1. Nu am citit aceste cărți și în ultimul timp nu prea am avut timp de citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine cititul ma relaxeaza, dar am si eu perioade cand nu am stare sau timp.

      Ștergere
  2. „Măsura timpului” de Mitch Albom o carte pe care-am tot recomandat-o în ultima vreme, în ultimii ani defapt. Aș mai avea vreo 2 cărți, dar nu-mi mai aduc aminte acum nici autorii, nici titlurile, doar acțiunea din cărți, așa că momentan mă las păgubașă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar ce am terminat Arta somnului bun, o carte usurica, iar acum m-am apucat de Un baiat pe lista lui Schindler. Am mai comandat cateva carti in ultima perioada, chiar mi-a venit cheful de citit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am citit mult in ultimele luni, ma ajuta sa ma relaxez si e o placere pe care imi place sa mi-o ofer la finalul unui zile agitate.

      Ștergere