3 zile in Franta cu Uriage

29.3.23

Nu am lasat sa treaca mult timp pana sa va povestesc despre zilele petrecute cu Uriage in Franta pentru ca am vrut sa am totul proaspat in minte, sa va arat si sa va spun despre zona asta asa cum am simtit-o eu. Dar mi-a fost destul de greu sa aleg dintre poze si sa ma decid ce informatii sa selectez pentru ca am aflat (si vazut) o multime de lucruri interesante.

Cand am primit invitatia de a merge in acest press trip de 3 zile in viata mea era un haos total si nu-mi ajungea timpul deloc, dar am stiut ca este o oportunitate pe care nu vreau sa o ratez si am zis ca sigur o sa gasesc solutii sa acopar cumva zilele cat o sa fiu plecata. Si asa a fost, iar bucuria mea e cu atat mai mare intrucat a fost prima mea vizita in Franta si imi doream de ceva vreme sa vad Alpii.

Destinatia noastra a fost Uriage-les-Bains care se afla la 414 metri deasupra nivelului marii. Am trecut prin Frankfurt si prin Geneva (si chiar m-am bucurat de cele 2 zboruri, chiar daca a fost obositor) si dupa un drum frumos am ajuns la destinatie - Grand Hotel & Spa Uriage, care se afla la 20 minute de Grenoble. Am zambit larg cand am vazut peisajul si cum este pozitionat hotelul.

Hotelul are 4 stele, dar nu este genul de hotel fancy, ci mai degraba un loc plin de farmec si de istorie cu o multime de colturi interesante, o combinatie de accente Belle Epoque cu o cladire eleganta Napoleon III, departe de stilul meu, dar care mi-a placut la nebunie. O camera spatioasa si gandita pentru confort, o baie mare cu cada si dus si tot ce este necesar pentru un sejur placut si, bineinteles, produse Uriage pentru ca despre asta e vorba - cam de asta am avut parte in cele 3 zile petrecute in Franta.

Am avut norocul sa am o camera cu o terasa foarte mare (in reperul de pe Instagram puteti sa vedeti mai multe detalii) si daca as fi stat mai mult m-as fi bucurat si mai mult de ea. Prima poza din postare este facuta de pe terasa camerei si sa te trezesti cu peisajul asta dimineata este ceva de vis, insa si seara mi-a placut mult cum se vedea mica localitate.

Hotelul a fost construit in 1864 si inca de atunci s-a facut remarcat prin ospitalitate, gastronomie, stare de bine si tratamente cu faimoasa apa termala Uriage. Perioada 1860 - 1920, Golden Age, a adus in hotel o multime de personalitati ale vremii si camerele hotelului poarta numele celebritatilor care au fost cazate aici. Eu am stat in camera 112, Stendhal, iar la 2 usi de mine era camera Coco Chanel. Mi s-a parut ca totul se leaga in locul asta si farmecul este dat de fiecare element in parte.

Scara interioara, elementele de decor, culorile, sentimentul ca pasesti in timp - toate astea mi-au placut mult si mi-au dat o senzatie de bine si de relaxare care mi-a placut la nebunie. Nu este genul de hotel pe care eu l-as alege la prima vedere, dar dupa ce-am experimentat un sejur aici m-as intoarce oricand pentru zile cu liniste, cu zambete si pentru a ma deconecta de nebunia cotidianului.

Iar peisajul ... de vis, mi se pare o zona ideala pentru a te plimba, a te conecta cu natura, a privi, a mirosi, a admira, a te bucura si a-ti aduce aminte ce conteaza cu adevarat in viata. Daca in luna martie era atat de frumos imi imaginez cat de frumos poate sa fie vara cand totul e si mai verde, dar si toamna cand natura se joaca cu culorile.

As putea sa va povestesc si mai multe, dar gata cu istoria hotelului ... sa mergem spre zona de spa: 2 piscine, hammam, sauna si multe cabinete pentru tratamente individuale. Tratamentele lor sunt orientate spre tratarea problemelor de dermatologie (se fac poze la inceputul tratamentului, la jumatate si la final pentru a monitoriza rezultatele), bolilor respiratorii, dar si pentru probleme reumatologice si in recuperarea post cancer.

Apa termala Uriage este o apa izotonica si actioneaza ca un ser fiziologic, in osmoza cu celulele pielii, este o apa activa cu o compozitie minerala unica (cei 75 de ani de curs prin roca au ajutat ca in timp sa se imbogateasca cu minerale si oligoelemente), calmeaza si hidrateaza, in timp ce fortifica bariera naturala. Mi-a prins bine sa aud date "tehnice" pentru ca m-am obisnuit atat de mult cu ea in casa si in viata de zi cu zi incat am uitat detalii si proprietati, am luat-o ca pe ceva ce stiu si am si nu m-am mai gandit la modul in care ia nastere si ce inseamna cu adevarat. In plus am aflat cateva moduri noi de a o folosi, inclusiv pentru afte bucale de care chiar nu stiam.

Am incercat 3 tratamente in ziua cand am ajuns: masajul sub apa termala (se foloseste ulei si procedura in sine e cam messy, dar merita din plin - aveam 2 noduri dureroase intre umeri si am scapat de ele imediat), impachetare cu argila (si mai messy decat combinatia masaj cu dus, dar atat de relaxant incat m-a luat somnul) si hidroterapie (15 minute intr-o cada care te scapa de multe griji, mult mai relaxant decat mi-am imaginat). Singurul lucru care nu mi-a placut e ca am putut sa simt pe piele mirosul de sulf timp de cateva ore (stiti voi nasul meu extrem de sensibil).

Mi-au prins tare bine dupa oboseala si nebunia de pe drum. Am incercat si un masaj la picioare in dimineata urmatoare si mi-am simtit picioarele mult mai usoare, iar privelistea asta din zona de relaxare ... de vis. Cei de la Grand Hotel & Spa Uriage au un program special (pentru cetatenii francezi e partial decontat de Casa de Asigurari) de care poate beneficia orice ajunge in zona, chiar daca nu e cazat la ei - 3 saptamani cu mai multe tratamente zilnice (6 din cele 7 zile dintr-o saptamana) la 500-600 euro. In cazul copiilor pe partea de probleme dermatologice se pot trata de la 6 luni, iar pentru probleme respiratorii de la 3 ani. In jur de 4500 pacienti ajung anual aici la tratament si au multe programe/ cursuri de formare pentru medicii tineri si imi place mult partea asta de educare si dezvoltare.

Escapada asta a venit cu cateva ore petrecute in Grenoble si v-am povestit mai multe in postarea de duminica, dar nu am putut sa nu va arat poza asta cu Alpii pentru ca imi place la nebunie, asa cum imi plac si pozele facute la La Bastille. Zilele astea mi-au oferit si posibilitatea de a incerca cate ceva din gastronomia franceza si mi-a placut mult aspectul asta pentru ca am incercat multe lucruri noi, unele mi-au placut, altele nu, asa cum e si normal. Franta mi se pare foarte ofertanta din multe puncte de vedere si mi-a facut placere sa o descopar asa.

Ultima parte a acestui press trip a fost o vizita la fabrica Uriage si a fost o experienta extrem de interesanta pe care ma bucur ca am avut ocazia sa o traiesc. Pe langa faptul ca am aflat o multime de lucruri despre liniile de productie, capacitate, calitatea ingredientelor, masurile de siguranta si control (lucruri care mi-au intarit increderea in brand), am plecat de acolo cu o alta viziune asupra a ceea ce inseamna efectiv sa creezi, sa produci, sa ambalezi si sa aduci pe piata un produs cosmetic.

Am aflat cifre, am vazut ce inseamna efectiv sa lucrezi cu cantitati atat de mari si cat de stricte sunt conditiile in care se lucreaza, mi-am pus o mie de intrebari in minte, am vazut produse care la noi nu sunt, am descoperit ce inseamna un brand de nivelul Uriage si asta mi-a placut mai mult decat pot sa exprim in cuvinte.

Uriage este un brand care in ultimii ani a devenit tot mai preocupat cu mediul inconjurator si programul lor 3R (reducere - refolosire - reciclare) este unul care imi place pentru ca incepand cu anul 2019 au facut niste modificari care au dus la o reducere de 52 de tone de carton, iar in 2022 au redus grosimea capacelor si a ambalajelor si asta a insemnat 28% mai putin plastic. 

Am descoperit cateva produse pe care vreau sa le incerc, am aflat mai multe despre cateva game care imi plac, dar am vazut si un nou produs ce urmeaza sa fie lansat in Romania in perioada urmatoare - un booster cu 1,5% acid hialuronic (greutati moleculare diferite), Aquaxyl si extract de marshmallow flower care ajuta pielea pe partea de hidratare si calmare.

Voi folositi produse de la Uriage? Care sunt preferatele voastre?

V-ar tenta sa incercati o experienta de genul asta?

2 comentarii

  1. IUbesc produsele Uriage, pe care le-am descoperit recent ( plus minus 2 ani), Xemose ulei e in casa noastra des, Bariesun spf50+ mi-a fost prietena vara trecuta si am in uz si o voi cauta sa imi fie partenera si in vara asta, mai ales ptr baiat. Sunt curioasa de apa termala, este in plan de achizitie. Ma bucur nespus de mult ca ai reusit sa evadezi putin din cotidianul capitalei si te-ai incarcat cu bucuria locurilor vizitate. Carmen Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place mult sprayul Xemose, chiar ieri l-am folosit cand am avut o reactie alergica pe mana.

      Ștergere