5 produse de avut in casa de la Uriage

14.3.23

Pielea mea sensibila imi da batai mari de cap in perioadele cand e reactiva si nu ii convine nimic, Uriage e un brand ale carui produse nu-mi lipsesc din casa de ani de zile, asa ca postarea asta o sa scrie singura - glumesc, dar m-am gandit ca ar fi bine sa adun intr-o postare produsele care pe mine ma ajuta pentru ca v-am tot spus de ele cand si cand, dar nu am facut o postare dedicata si chiar merita, mai ales ca e vorba de produse extrem de utile si care pot ajuta in diverse situatii.

O sa incep cu un produs pe care nu cred ca vi l-am aratat vreodata, Kerotosane 30, o crema cu textura de gel pentru pielea dura cu 30% uree. Produsul asta e gandit pentru a elimina scuamele si a lupta eficient impotriva calozitatilor. Actiunea este una rapida si cei de la Uriage spun ca face o treaba nemaipomenita pentru indepartarea zonelor cu piele rugoasa (bataturi).

Eu l-am luat pentru a-l folosi pe coate si genunchi, zone care - mostenire de familie, problema veche - sunt mereu uscate si pielea nu arata extrem de bine (mai ales in cazul coatelor care mereu sunt pe marginea biroului). Ce imi place in mod special e cat de usoara si placuta este textura, intra imediat in piele si face ce promite, nu trebuie sa astept, sa imi fac griji ca-mi patez hainele sau cine stie ce alte nebunii. 

Nu stiu daca functioneaza pe bataturi, asa cum spun cei de la Uriage pentru ca nu ma confrunt cu problema asta. La fel nu stiu daca este eficient pe partea de scalp, dar pentru pielea uscata si cu aspect dur functioneaza si e un produs care merita incercat daca va confruntati cu astfel de probleme.

Sprayul calmant anti-prurit Xemose este un alt produs de care cred ca am amintit doar o data pe blog, fiind o achizitie mai recenta. Este destinat pielii uscate cu tendinta atopica, nu are parfum, textura este aerata si poate fi aplicat din orice pozitie (lucru care pentru mine conteaza enorm cand e vorba de zone mai greu accesibile).

Formula contine 5% unt de shea, apa termala Uriage, squalane, chronoxine cu actiune anti-iritanta si calmanta, cerasterol 2F si TLR2-Regul care regleaza si refac bariera pielii - practic ce face este sa calmeze instant iritatia, sa emolieze pielea si sa reduca intensitatea si frecventa aparitiei uscaciunii si a recidivelor. Si face ce promite, il pulverizezi, il intinzi si intr-un minut pielea incepe sa se simta mai bine.


Crema reparatoare Bariederm e una pe care ati vazut-o de multe ori la mine si o recomand mereu, eu o am si in varianta de 40 ml si in cea de 100 ml si este unul dintre cele mai folosite si utile produse pe care le am. Formula cu cupru, zinc si complexele brevetate de cei de la Uriage este perfecta pentru a trata ranile minore de zi cu zi, pentru ca izoleaza si protejeaza, calmeaza si stimuleaza factorii de crestere pentru a incuraja reparerea epidermei.

Functioneaza si pe episoadele de dermatita de diverse cauze, insa face o treaba nemaipomenita pe zgarieturi (mai ales alea de pisica), arsuri minore si orice alt tip de rana minora care poate sa apara in activitatea de zi cu zi. Am laudat produsul asta de atat de multe ori, incat mi-e greu sa cred ca nu-l stiti.

Ultimele doua produse nu o sa va mire, le-ati vazut atat pe blog, cat si pe Stories pe Instagram pentru ca le am mereu in casa si le folosesc la nevoie. Insulating Repairing Hand Cream are un complex brevetat de 2 polimeri care izoleaza si previn agresiunile viitoare, apa termala, miere de Manuka, squalane si glicerina. Nu raman urme pe maini si nu este lipicioasa, cei de la Uriage zic ca este rezistenta la apa si face ce promite: calmeaza si hraneste pielea foarte uscata a mainilor. 

Gelul anti-prurit Pruriced contine 30% apa termala, 8% calamina, glycollol si gluconat de cupru si este o solutie pentru pielea afectata de arsurile solare, de dermatita atopica, eczema de contact si functioneaza foarte bine pe pielea excesiva de uscata atat la adulti, cat si la bebelusi. E genul asta de produs pe care la nevoie il foloseste toata familia si te scoate din belele, mai ales cand te confrunti cu mancarime si disconfortul cauzat de problema asta (indicat inclusiv la episoade de varicela).

Stiti vreunul dintre produse? Voi ce folositi de la Uriage?

Trimiteți un comentariu