7 intr-o saptamana #389

26.3.23

Saptamana mea a fost cu calatorit, cu locuri noi, cu multe lucruri incercate pentru prima data, cu oboseala, cu fericire, cu mult ras, cu multe parfumuri mirosite, cu cateva pofte infranate (vorbim de pofte parfumate, bineinteles), a fost o saptamana care m-a scos din rutina si care mi-a placut mult, a fost si nu am de gand sa o las sa fie doar o experienta. Mie imi place sa zbor, cred ca v-am mai spus asta si de fiecare data cand sunt in aer sufletul meu e mai fericit.

Luni am avut o zi plina si am muncit mult, dar printre picaturi m-am ocupat de bagaje si am vrut sa va arat astea doua produse care mi se par extrem de utile in calatorii: Listerine Go! Tabs de care v-am mai spus (si pe care cred ca le-am luat de pe Import Direct ultima data) si pasta de dinti sub forma de pastile (pe care am luat-o de pe Emag recent - o gasiti aici). Mie nu-mi place sa plec cu multe bagaje dupa mine si mereu caut solutii care sa ma ajute.

Destinatia finala a fost Uriage-Les-Bains si am fost in Franta la invitatia celor de la Uriage pentru a afla mai multe despre loc, istoria brandului, pentru a vedea una dintre fabrici si a fost o experienta care mi-a placut mult. Nu mai zic ca zona mi-a placut la nebunie si a fost o adevarata placere tot ce-am facut si am vazut. Revin cu detalii despre Uriage saptamana viitoare pentru ca am o multime de lucruri sa va povestesc.

Dar vreau sa va povestesc putin despre Grenoble, numit si capitala Alpilor Francezi, pentru ca mi-au placut mult orele petrecute in oras. Am urcat la La Bastille si mi-a placut la nebunie sa vad orasul de sus, sa vad raul Isere, sa descopar un pic istoria locului si sa ma bucur de atmosfera asta. A fost prima data cand am ajuns in Franta si a fost o experienta care mi-a placut mult.

Fiind un press trip am avut activitati programate si cand iti arata locul un localnic e cu totul altceva - cand am ajuns la editura de mai jos, am ramas fara cuvinte si m-am bucurat de minutele petrecute acolo. Orasul mi s-a parut fermecator si m-am plimbat mult prin centru, cum intorceai capul vedeai in spate muntii si m-am incarcat cu o energie buna care mi-a prins tare bine.

Am avut ocazia sa incerc si gastronomia franceza si am savurat o multime de preparate noi, supa crema de fenicul cu avocado a fost de vis. Am mancat-o la La Fantin Latour, un restaurant cu 1 stea Michelin din Grenoble si daca sunteti in zona chiar va recomand locul - totul a fost delicios, gustul din preparate foarte echilibrat, am plecat zambind de acolo.

Nu am mancat pana acum fenicul sau cel putin nu-mi amintesc sa fi gustat vreodata, asa ca a fost o surpriza foarte placuta. Au fost multe ingrediente pe care le-am incercat pentru prima data, asa am descoperit ca napii nu imi plac deloc, dar ca pestele barbun este delicios. Si asta e frumos cand pleci intr-o astfel de experienta.

Momentele petrecute sus la fortul La Bastille cu ochii la Grenoble (am avut noroc de o zi frumoasa si am vazut si Mont Blanc-ul - de la distanta, dar l-am vazut) m-au ajutat sa ma reconectez cu mine si cu ceea ce vreau, dupa o perioada grea in care am avut multe probleme. La inceputul anului am facut un vision board si privind acum in urma imi dau seama ca in primele 3 luni ale anului am bifat multe dintre lucrurile de acolo.

Dar ce mi se pare interesant este ca o parte dintre lucrurile astea s-au implinit intr-o alta forma decat cea la care care ma gandisem eu, asa ca mi-au oferit o perspectiva diferita si m-au facut sa ma gandesc la niste lucruri. Dar mi-au adus aminte si cat de important e sa crezi in ceea ce vrei.

Saptamana voastra cum a fost?

Trimiteți un comentariu