Ce poti sa faci daca parul se electrizeaza

28.3.23

Am incercat in ultimele saptamani sa termin produsele pentru par pe care le am inceput si am descoperit cateva produse pe care le-am cumparat in urma cu ceva vreme si pe care nu am apucat sa le folosesc asa cum trebuie. In postarea de astazi vreau sa va povestesc un pic despre ele si despre parul care se electrizeaza pentru ca este o problema cu care ma confrunt si eu si imi place sa descopar produse care sa ajuta un pic cu problema asta pentru ca o solutie care sa functioneze 100% nu am gasit si am incercat in trecut multe produse pentru asta.

Sunt multi factori care duc la un par electrizat, unii dintre ei pot fi controlati, altii nu, dar tine si de mostenirea genetica. Umezeala prezenta in aer este cauza principala care duce la electrizare, insa si lipsa umezelii din interiorul firului de par va duce la un par aspru si un aspect nu tocmai placut la atingere. Parul ondulat si cel cret au mai putina keratina, asa ca parul este mult mai poros si este mult mai predispun la electrizare. 

Deshidratarea si electrizarea parului au ca si cauze, pe langa umiditatea mare a parului: aerul uscat, frigul, apa sarata, apa cu clor, expunerea la soare, decolorarea si vopsirea chimica si stilizarea termica a parului fara a folosi produse cu protectie termica. Unele aspecte se pot controla, insa altele sunt prea putin in controlul nostru.

Asta nu inseamna ca nu putem sa ajutam parul si sa facem alegeri inspirate:

- samponul, balsamul si masca pentru par trebuie sa contina multe ingrediente hidratante precum aloe vera, keratina, proteine, panthenol, acid hialuronic, unt de shea, glicerina 

- apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte, nu trebuie frecat foarte mult parul, trebuie clatit cu atentie si indepartate toate resturile de produs

- produsele cu protectie termica trebuie folosite de fiecare data cand se usuca parul cu un uscator, e mult mai bine sa fie folosita placa mai rar, iar in cazul unui par ondulat sau cret difuzorul poate fi o alegere mult mai inspirata

- tratamentele leave-in folosite dupa uscare, precum si uleiurile de par ajuta si in timp vor face o diferenta pentru parul cu tendinte de electrizare

Sunt multe branduri care au game destinate parului care se electrizeaza. Eu am incercat multe de-a lungul anilor, unele mi-au placut si m-am intors la ele, altele nu si nici nu le-am mentionat. Ce am folosit in ultimele saptamani sunt produsele de la Aussie, tratamentul de la John Frieda (gama Frizz Ease este una destul de larga si produsele au preturi bune pe Notino) si masca Liss Pro de la Inebrya. 

De la Aussie am folosit samponul hidratant si balsamul pentru par electrizat si combinatia asta a functionat foarte bine pentru parul meu. In plus imi place mult de tot mirosul, dar si cum imi lasa parul dupa folosire. Nu am incercat mastile de la ei, dar pe viitor vreau sa o fac, am vazut ca au si cateva uleiuri care par interesante.

Inebrya este un brand din Italia de care eu v-am mai spus in ultimii ani - produsele lor sunt accesibile si mie mi-au placut mult cele pe care le-am incercat pana acum. Masca asta m-a tinut ceva vreme, am folosit-o si pe cea pentru par cret in trecut. Tratamentul de la John Frieda se aplica pe par inainte de spalare si din gama asta mi-au placut mult si samponul si balsamul, care vin in doua variante.

Parul tau are tendinte de electrizare? Ce te ajuta?

Trimiteți un comentariu