Sa vorbim despre ... iubire

30.10.20


Cartea asta este una pe care am mentionat-o de cateva ori pe blog de-a lungul anilor si cartea pe care am cumparat-o cel mai des pentru a o oferi cadou oamenilor dragi mie (si chiar si unor oameni de care nu eram foarte apropiata cand am simtit ca ar putea sa ii ajute). Si am facut asta pentru ca si pe mine m-a ajutat, intr-un anumit moment din viata mea, sa inteleg mai bine relatiile mele cu oamenii din jur. Sunt sigura ca vi s-a intamplat si voua - si nu doar o data - sa simtiti ca iubiti sau ca va iubeste o anumita persoana, insa pur si simplu sa nu fiti pe aceeasi lungime de unda, sa se intample ca reactiile si nevoile voastre in anumite momente si situatii sa fie la capete total opuse si sa nu intelegeti pur si simplu.
 
Exista mai multe limbaje ale iubirii si fiecare dintre noi are nevoie de diverse "manifestari" ale iubirii pentru a simti ca este unde trebuie si ca intr-adevar conteaza. Unii au nevoie de timp, altii de atingeri, altii de servicii, altii de cadouri si tot asa. Suntem diferiti si avem nevoi diferite si este normal sa fie asa, ceea ce face cartea asta este sa te faca sa deschizi ochii si sa acorzi mai multa atentie oamenilor din jur si reactiilor pe care le au cand se intampla sau nu se intampla ceva. Pe mine m-a ajutat sa devin mai toleranta si sa nu mai iau anumite lucruri atat de personal.
 
Exista mai multe variante ale cartii, una pentru copii, alta pentru barbati, una dedicata adolescentilor si tot asa, eu nu am citit-o decat pe asta (o gasiti aici la pret bun daca va intereseaza), asa ca nu pot sa spun nimic despre celelalte, insa pot sa spun despre asta. Nu e ca si cum cartea asta a fost o revelatie, ci mai degraba mi-a deschis ochii si m-a facut sa fiu mai atenta la comportamentul meu, dar si la al celor din jur si m-a ajutat sa inteleg. Ceea ce-a schimbat la mine cartea asta au fost limita mea de toleranta si deciziile radicale pe care le iau atunci cand vine vorba de relatii. M-a pus pe ganduri, m-a facut sa analizez mai atent relatiile din jurul meu si sa inteleg mai bine nevoile care nu coincid cu ale mele.

Ati citit-o? Cum vi s-a parut?

8 comentarii

  1. Nu am citit-o dar prezentarea ta i-a făcut o publicitate foarte bună, va fi următoarea carte pe care doresc să o citesc! Și eu am avut câteodată impresia că treceam prea mult comportamentul celorlalți prin propriul nostru filtru negândindu-ne că ei funcționează altfel decât noi și de aici rezultând un munte de confuzie legat de orice interacțiune. Mulțumesc pentru propunerea de carte :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am avut ocazia să o citesc,însă recunosc că mi-ar plăcea. Inclusiv cea pentru copii

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartea nu am citit-o niciodata, am citit un rezumat, ca sa zic asa, plus ca mi-am facut quiz-ul sa vad pe unde ma aflu.

    RăspundețiȘtergere
  4. O am in wish list, cand va fi loc in buget si mai apoi sa o si citesc.....nu stiu Carmen

    RăspundețiȘtergere