Mama si vestele de blana

10.11.15


Probabil va intrebati (sau nu) ce e cu titlul asta ... am gasit in calculator niste poze facute acum cateva luni bune pentru o postare pe care o aveam in minte si de care am uitat total. Prin primavara discutam cu mama despre vestele de blana - dupa ce imi cumparasem eu vesta de aici (pe care bineinteles ca n-am purtat-o si i-am dat-o tot mamei) - si-mi zice mama, serioasa de altfel, ca a vazut ea una mai scurta pe o doamna si ca semana cu o bundita si ca parca ar purta si ea una. Nu i-am zis nimic, insa vazusem una pe Romwe si am comandat-o. Este vorba de vesta de mai jos, care, bineinteles, difera fata de ce era prezentat pe site si, desi e vorba doar de detalii, eu zic ca fac diferenta (voi ce ziceti?). 

In aceeasi comanda i-am luat si o bluza din bumbac, pe care nu v-am aratat-o pe blog si rau am facut - e foarte moale, extrem de placuta la atingere, are un model petrecut peste bust si maneca cazuta. O bluza simpla, cu cateva detalii care o fac diferita si un material extrem de moale (care pare cam sifonat, dar nu e - asta e modelul). Eu am cateva bluze de genul asta din bumbac luate de pe siteurile asiatice si-mi plac la nebunie. I-am mai luat mamei recent una grena si cred ca o sa vi-o arat intr-o alta postare ca am ceva in minte si o s-o folosesc tot pe mama pe post de "model".

Concluzia mamei cand a ajuns comanda - blana e cam scurta (vedeti si voi ca in pozele de pe site e mult mai infoiata si bogata) si trebuie pieptanata (a ajuns mult mai ciufulita), seamana cu o bundita (dar una mai ... cred ca a folosit cuvantul amarata) si "astia chiar nu fac diferenta intre bej si negru?" (marginea aia neagra strica tot, pe site era bej si arata cu totul altfel). Acum puteti sa trageti si voi concluziile si sa-mi spuneti daca difera, oricum pe site nu mai e disponibila, dar v-am lasat linkul sa vedeti poza de acolo si poza cu vesta primita.

vesta - AICI
bluza - AICI

A doua veste e cea pe care de fapt mi-o luasem eu si pe care n-am purtat-o. Asta nu difera de poze, e pufoasa (dar a necesitat si ea "pieptanare"), mamei iar fi trebuit o marime mai mica, dar merge si asa. Eu n-am purtat-o pentru ca la inceput sarea puf d-ala peste tot si nu aveam rabdare sa stau sa ma curat de nu stiu cate ori pe zi si, desi am vazut de pe site ca e asimetrica, nu prea mi-a placut cum pica pe mine. Si nici la gat nu m-a incantat, mama a purtat-o de cateva ori insa daca stau sa ma gandesc nu cred ca merita banii pe care i-am dat, desi nu e rea deloc.


vesta - AICI

Concluzia este ca nu cred ca o sa mai cumpar curand vreo blana (de naturala nici nu se pune problema) pentru ca-s prea multe aspecte de luat in seama, iar transportul este o problema importanta in toata treaba asta pentru ca vin sifonate rau si e prea mare bataia de cap. Si eu nici nu cred ca as purta desi mai vad cate o tipa pe strada cu cate o vesta si chiar imi place cum arata ... parerea voastra despre vestele de blana si cumpararea lor on-line care e? Purtati? Nu purtati?

3 comentarii

  1. O bundita mai amarata :)) m-a amuzat descrierea. Prima imi place insa si eu m-as fi suparat sa descopar marginea neagra.
    Nu am nici o vestuta de blana comandata online, doar una luata dintr-un SH, foarte frumoasa si calduroasa, o port iarna peste orice pulover :)
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zi tu daca nu strica negrul ala tot ... nu stiu ce or fi avut in cap. :)

      Ștergere
  2. Mi se par o mare dezamagire vestutele pufoase din blanita artificiala. Pe mine nu m-au tentat cele de pe net fiindca nu pot verifica daca le cade puful sau nu., problema foarte des intalnita la aceste materiale. Cat despre cele din magazin, e aproape imposibil sa gasesti una care sa isi merite pretul, tot din motivul "naparlirii". In concluzie, mie mi se par o investitie proasta.

    RăspundețiȘtergere