Ganduri de luni

9.11.15


Am simtit nevoia sa ma rup de on-line si exact asta am facut in weekend ... a fost si ziua mea ieri (da, ma cheama si Gabriela) si putini oameni si-au amintit asta, insa chiar nu e ceva important sau ceva care sa conteze, dar a fost un exercitiu bun si care mi-a transmis multe, mi-am dat seama insa cat de bine e sa nu ai asteptari. La fel de multe am invatat din faptul ca nu m-am mai incarcat cu parerile idioate si imbecile ale multora care se cred experti in tot si toate ... asa bine a fost ca in mod sigur o sa mai repet ...

Am inceput sa dezvolt o usoara alergie la cuvantul schimbare, de fapt nu la cuvant, ci la cei care il rostesc doar pentru ca e la moda ... atatea prejudecati si teorii si prostii (desi as fi putut sa scriu la fel de bine prosti, e la fel de adevarat) n-am vazut si auzit de mult timp. Multi dintre noi (si o sa zic noi) nu suntem capabili sa intelegem ca suntem diferiti, gandim si simtim diferit, ne exprimam sentimentele si durerea diferit, avem propriul mod de a face fata unor situatii, dar suntem experti in teorii si aruncam cuvinte atat de usor ... daca nu faci aia nu-ti pasa, daca nu faci nu stiu ce nu stiu cum nu e bine si tot asa ...

Am trecut prin diverse forme ale furiei, care cred ca sunt normale intr-o situatie de genul asta, m-am enervat la culme cand am vazut cum toti tampitii (si nu-mi cer scuze pentru limbaj ca n-am de ce) gasesc o legatura (care nu exista) cu cineva care a murit sau a fost ranit acolo, in noaptea aia doar ca sa ... nici nu continui gandul ca nu merita efortul.

M-am "minunat" de multe lucruri in ultima vreme ... daca iesi in strada habar n-ai de ce iesi sau cine stie ce alte nebunii, daca stai in casa nu iti pasa, daca nu esti in stare sa continui sa faci lucrurile normale din viata ta esti prea afectat, daca le faci esti nesimtit, daca si iar daca ... toti stiu, toti au dreptul sa-si dea cu parerea, toti si toate ... adevarul e unul singur - nimeni nu stie ce e in sufletul altuia. Si nimeni nu e in masura sa judece pe cineva pentru modul in care incearca sa faca fata unei situatii. Punct.

Tocmai am sters doua paragrafe pe care le scrisem pentru ca-mi dau seama ca unele lucruri nu se vor schimba, oricat de tare imi doresc eu sa se schimbe sau oricat de tare am sperat la un moment dat sa fie asa ... de fapt si de drept voiam sa va spun ca eu sunt bine si ca am vazut si oameni misto in ultimele zile. Si ca am de gand sa va arat zilele astea o gramada de chestii misto (repetarea lui misto asta nu e intamplatoare) si ca am de gand sa ma bucur de viata asa cum stiu eu s-o fac mai bine si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel. Uneori singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa te bucuri de viata si pentru cei ce nu mai pot s-o faca ...

21 de comentarii

  1. Asa m-au deranjat și pe mine anumite reacții ostentative... Si am decis să nu o iau personal, sa evit sa mai citesc chestii deranjante, sa încerc sa ma adun văzându-mi de treaba mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu e de luat personal, toti ne repezim cu concluziile si sa aruncam vorbe fara sa ne gandim (de cele mai multe ori) si la consecinte.

      Ștergere
  2. La mult ani , multa sanatate iti doresc .
    Sunt total de acord cu tine in tot ceea ce ai scris .
    Din pacate traim intr-o lume in care colectia Balmain de la H&M este mult mai importanta pentru anumiti bloggeri decat situatia actuala din aceasta tara, asta e tristul adevar .
    Conteaza foarte mult numarul de genti si ceasuri MK , decat orice altceva , daca cineva se simte este strict problema lui :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici Anamaria !! Isterie cu colectia aia... cand .. stii vb aia.. tara arde si baba se piaptana.. si noi am fost afectati de tragedia din club.. ne-a murit un prieten acolo.. l-am plans desi el era ateu convins.. si am realizat ca lui nu i-ar fi placut lucru asta.. asa ca am continuat sa ne vedem de viata cu gandul la el asa cum el si-ar fi dorit.. nu sa il plangem... daca nu ne schimbam noi ca oameni ca populatie.. nu se va schimba nimic.. prea multa rautate pluteste in aer...la multi ani Camelia Gabriela :) :*

      Ștergere
    2. CLAUDIA, imi pare rau sa aud asta, Dumnezeu sa-l odihneasca si sa aline suferinta familiei .Ma bucur ca -mi impartasesti opinia, sunt unii care au fost deranjati , dar asta este viata :)
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. Multumesc Anamaria... trebuia sa faca nunta cu Anda anul viitor.. parintii sunt distrusi.. dar.. asta este cursul vietii.. doar ca.. prea devreme.. iti impartasesc ideea.. si eu sunt blogger dar o saptamana nu am scris nimic.. pur si simplu nu am vrut.. ca .. un doliu..

      Ștergere
    4. Anamaria, multumesc.

      Claudia, imi pare rau.

      Ștergere
  3. La multi ani, Camelia Gabriela! Sper sa nu te superi ca spun acum, o spun din inima!

    "nimeni nu stie ce e in sufletul altuia. Si nimeni nu e in masura sa judece pe cineva pentru modul in care incearca sa faca fata unei situatii. Punct."
    Din punctul meu de vedere, asta e valabil pentru orice persoana, chiar toti se incadreaza aici, pana si cei ce au vorbit despre colectia Balmain... Nu doresc sa intru in polemici dar am simtit nevoia sa imi exprim parerea!
    "am de gand sa ma bucur de viata asa cum stiu eu s-o fac mai bine si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel. Uneori singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa te bucuri de viata si pentru cei ce nu mai pot s-o faca ..."
    Excelent punctat... as scrie ambele idei cu litere de-o schioapa - pentru mine insami si pentru intreaga lume!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ilda76, din pacate nu ai inteles esenta comentariului meu, dar nici eu nu vreau sa intru in polemici!Cred ca am voie sa imi exprim parerea pe acest blog, multumesc.
      (Anamaria)

      Ștergere
    2. Anamaria, se prea poate sa privim din perspective diferite lucrurile si, de aici, impresia ca fiecare dintre noi nu intelege maniera in care gandeste cealalta! Eu iti respect opinia, sunt sigura ca e valabila si reciproca; amandoua ne bucuram de acel drept la care faci referire si consider ca e absolut ok ca parerile noastre, liber exprimate, sa difere! :)

      Ilda
      Lavender Thoughts

      Ștergere
  4. La multi ani cu sanatate, Camelia Gabriela! Si eu m-am rupt de on-line in week-end pur si simplu m-am saturat sa tot citesc parerile expertilor despre situatia in care ne aflam. Am profitat de viata si am petrecut 2 zile de neuitat cu prietenii si familia. Viata merge inainte!..

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani!!! Uite chiar nu am stiu ca esti si Gabriela :). Oricum ieri te-am pomenit de mai multe ori cu literele albastre care au fost de fundal la party la Mihai al nostru :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot dat târcoale profilului tău ieri seară, dar m-am gândit să nu fac o gafă, crezând că doar visez eu că te cheamă și Gabriela. Îmi pare rău de data asta că n-am reacționat impulsiv, dar îți urez acum la mulți ani, multă sănătate și tot ce e mai bun!

    Cât despre restul celor spuse, ce bine ar fi dacă toți ar înțelege că „Nimeni nu stie ce e in sufletul altuia. Si nimeni nu e in masura sa judece pe cineva pentru modul in care incearca sa faca fata unei situatii.” Din păcate, prea puțini înțeleg asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiam ca e si ziua ta, am vrut sa-ti zic la multi ani, dar am reusit sa stau departe de net, asa cum mi-am propus. La multi ani! :)

      Ștergere
  7. La multi ani! Tin minte ca in urma cu ceva timp ai lansat o provocare pe blog si eu am fost printre cele care au crezut ca al doilea prenume e Mihaela si nu Gabriela :)
    Legat de postare, sunt intru totul de acord si mai ales cu partea de final.
    Sa ai o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ai tinere de minte, tin si eu minte provocarea, de fapt Camelia e al doilea prenume, insa e singurul pe care-l folosesc. :)

      Ștergere
  8. Iti multumesc atat de mult pentru articolul asta...era exact ce trebuie, cand trebuie. Iti raman datoare :)
    Te imbratisez! La multi ani (cu intarziere) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur ca au ajuns cuvintele unde era nevoie de ele. :)

      Ștergere