Cumparaturi de tot rasu'

15.11.15


Cateodata treaba asta cu cumparatul on-line nu e asa placuta. Desi cauti informatii, citesti, te uiti la poze si la detalii, se mai intampla sa dai si rateuri ... si unele mari de tot. Mi s-a intamplat si mie recent, 3 comenzi, 3 siteuri diferite, unul dintre produsele din comanda a fost o dezamagire totala (unul dintre ele m-a dezamagit mai putin, dar doua au fost d-alea de nu-mi venea sa cred ce am primit). Am tot zis ca fac poze si va arat ca sa fiti atente cand comandati, dar de-abia azi am apucat, cand am prins-o pe mama libera si i-am zis sa faca pe modelu' ca sa vedeti exact despre ce vorbesc.

O sa incep cu dezamagirea cea mai mica - pulovarul gri, pe care l-am vazut pe alt site acum vreo 2 luni, l-am comandat si dupa ce-am platit m-au anuntat ca nu e in stoc si mi-au dat banii inapoi. Mi-a ramas gandul la el, asa ca atunci cand am vazut ca a aparut pe Romwe l-am si comandat. Am vazut ca e subtire si lung si m-am gandit ca o sa-l port in diverse combinatii. Ei bine, am ramas cu gandul ... e subtire, mult mai subtire decat mi-am imaginat eu (ultima poza din primul colaj e dovada clara), e mult mai scurt in spate (desi pe site nu arata asa), iar manecile nu-s nici pe departe lungi, asa cum e mentionat pe site. 

Eu clar nu am cum sa-l port, prin urmare l-a luat mama si a zis ca o sa-l poarte la primavara. In timp ce faceam pozele imi zice "hai sa le aratam esarfa aia cu ciucuri care imi place mult, aia moale de zici ca e patura" (si are dreptate, e foarte misto esarfa, moale, calduroasa, eu nu ma dau in vant dupa ciucuri, dar mamei ii plac), asa ca v-am aratat si esarfa ca sa nu fie numai dezamagiri in postarea asta.


pulovar - AICI
esarfa - AICI

Despre urmatoarea chestie nici nu stiu ce sa va zic - am vazut-o pe site si mi s-a parut culoarea perfecta pentru toamna (galben mustar), o tunica cu aer boho, care ar fi putut sa fie purtata intr-un stil misto (intrati pe site si uitati-va ca sa intelegeti ce am gandit eu - am lasat linkul sub poze), mi-au placut detaliile. Ce-am primit? O chestie portocalie, lalaie si oribila, dintr-un material extrem de prost (in 5 minute cat am facut poze s-a facut punga). 

N-are nici o treaba cu ce e pe site - de la material (o panza de tot rasul), la culoare (yellow ala de pe site e orange toata ziua), la lungime (ajunge pana la genunchi fara mari eforturi), la detalii (unde e dantela aia de pe maneci?) pana la croiala (este atat de prost croita in partea de sus incat ori cum ai incerca s-o asezi nu sta, decolteul e prost si mult prea adanc, dar nu ca e adanc e problema, ci modul in care vine). N-am ce sa zic, cand am deschis pachetul ma uitam la ea si am crezut initial ca au incurcat comenzile, nici macar nu m-am gandit ca e ce comandasem. Daca vreuna dintre voi crede ca are ce face cu ea, se pricepe la croitorie si are si maini de aur cat sa scoata o rochie din ea (material e destul) sa-mi dea un mail si i-o trimit prin posta ca eu n-am ce face cu ea. S-a revendicat chestia portocalie, astept sa vad ce scoate Ramona din ea.


tunica/ rochie/ ce mama ei o fi - AICI

Ultimul produs ar trebui sa fie un poncho, ar trebui ... nu stiu daca va mai amintiti dar acum vreo doua luni mi-am luat un poncho subtire bej (asta de aici) pe care l-am purtat si imi place mult, asa ca m-am gandit sa-mi iau si unul negru pentru zilele cand e cald, dar nu vreau sa plec doar cu o bluza pe mine. Inspiratia mea a dat gres cand am ales celalalt model de pe site (v-am lasat link catre produs mai jos). Am vazut eu niste gauri dubioase si pe site, dar m-am gandit ca o fi un model mai cine stie cum ...

Cand am deschis coletul poncho asta impaturit era un pic mai mare decat o pereche de sosete mai groase, m-am uitat asa ciudat la punga si cand am deschis-o am inceput sa rad ... e o esarfa mai mare, dar o esarfa ciudata (nu stiu care e treaba cu gaurile alea ca n-au nici o logica, nu-s desirate sau ceva de genul, pur si simplu asa e modelul), care nu sta in nici un fel, nici gand sa o porti ca poncho daca ai un bust normal (nu mai zic mare), de fapt nu prea ai cum sa porti chestia asta ca sa arata normal. Pica ciudat orice ai incerca, franjurile sunt doar pe o parte, gaurile alea te fac sa te intrebi daca nu te ai agatat in ceva, e extrem de subtire si se vede prin material. Oricum nu trebuie sa-mi mai bat capu' ce sa fac cu el ca l-a prins unul din cateii mei si s-a culcat pe el (si-a bagat si ghearele putin asa ca acum e plin de gauri). Bani aruncati aiurea ...


cica poncho - AICI

Cam asta am avut de aratat azi, cred ca postarile astea sunt educative - eu am invatat doua lucruri clare dupa experientele astea: cand apare ceva nou pe un site nu ma reped sa cumpar, astept sa apara poze trimise de clienti sa vad exact cum arata in realitate (puteti sa vedeti la chestia portocalie ca au pus clientii pozele si n-are nici o treaba cu poza de pe stie), dar cel mai important - sa nu ma mai iau dupa masuratorile lor, de cele mai multe ori n-au nici o treaba cu realitatea.

Care vi se pare cel mai diferit de modelul prezentat pe site? Eu cred ca tunica/ rochia e clar castigatoare la capitolul "ce naiba e chestia asta?" ... daca ati patit-o si voi sub o forma sau alta astept comentariile.

18 comentarii

  1. Esarfa e chiar misto :D N-am prea avut probleme de genul pana acum, dar chestia aia galbena ... epic fail!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e misto esarfa, materialul moale de tot, combinatie de culori ... trebuie sa pun si ceva misto sa balansez cumva chestii urate.

      Ștergere
  2. În timp ce citeam primele rânduri despre poncho și mă uitam la poze, chiar mă gândeam să zic că e bun pe post de pătură pentru câini. :)) Găurile alea chiar n-au nicio logică.
    Eșarfa în schimb e chiar foarte mișto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am caini destepti. :)) Da, chiar e, daca mai vad modelul ala pe undeva cred ca-mi iau si eu una, m-am jucat putin cu ea dupa ce-am facut pozele si chiar imi place. :)

      Ștergere
  3. De aceea nu fac eu cumparaturi online.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. On-line se gasesc si chestii misto, depinde mult si de unde si ce cumperi, peste tot exista uscaciuni, asa si cu chestiile de mai sus. :)

      Ștergere
  4. Eu am patit la fel cu o rochie de pe shein..a venit total diferita de ce vazusem pe site..modelul era asemanator insa materialele de cea mai proasta calitate,pe site se vedea clar ca era pozata o rochie din matase,la mine ajunsese ceva sintetic iar la spate avea un fermoar care fusese cusut cu tot cu jupa,era incretit si arata groaznic..desi m pricep la modificari si am reusit sa indrept incretitura de la spate,tot nu am purtat niciodata rochia cu pricina si nici alta comanda la ei nu am mai dat.iti doresc sa si parte cat mai rar de astfel de experiente sau daca se poate,deloc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca pe toate siteurile sunt bombe de genul asta, eu am ajuns la concluzia ca folosesc aceeasi poza si fiecare le face in alta parte - am scris acum ceva vreme pe blog despre o experienta de genul asta cu o geanta, aceeasi poza pe 3 siteuri, mi-au venit 3 modele diferite.

      Ștergere
  5. Mie chestia galbena mi se pare cea mai reusita din toate cumpărăturile (esarfa nu ai luat-o acum, nu?). Intr-adevar e total diferita de poze de pe site dar e draguta foc. Cu o curea lata, cizme lungi si vestuta de blana, just perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca-s fotograf bun, nu e draguta deloc, mai ales daca compari cu ce trebuia sa fie (cel putin eu asta zic), probabil ca ai putea s-o faci sa mearga, dar n-are nici o treaba cu ce trebuia sa fie, mai ales ca nu e croita cum trebuie. Daca n-o cerea Ramona ti-o dadeam tie s-o faci draguta. :)

      Ștergere
  6. Cameluta la chestia galbena daca te uiti pe site la reviews sunt pozele reale cu ea... si ete exact ca in poza ta.. incearca sa te uiti si la review-uri ca acolo mai gasesti pozele reale ale produselor si asa vezi cum sunt de fapt live... esarfa imi place si mie, chiar si ploverulgri imi place,pe site se vede ca este fff subtire ca se vede prin el.. cum de nu ai observat :))) . Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele alea au aparut la ceva timp dupa ce-am facut eu comanda, d-asta am si mentionat in postare sa n-o sa ma mai grabesc sa comand si astept sa vad poze si v-am zis si voua sa va uitati, nu-s chiar novice in comenzi sa nu ma uit la asa ceva. :))

      Nu ma deranjeaza ca e subtire pulovarul, stiam ca e subtire, nu ma asteptam sa fie asa subtire insa (ar trebui sa-l vezi real ca sa intelegi la ce ma refer) si nici sa fie scurt la spate si manecile sa fie scurte cand scrie clar long sleeves, nu prea mai sunt dispusa sa trec cu vederea diferentele astea. :)

      Ștergere
  7. Been Tthere, done that, atat cu site-uri din afara, cat si de la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand cumperi on-line mai devreme sau mai tarziu o patesti. :)

      Ștergere
  8. Camelia, mi-ai dat mari emoții. Aștept 6 comenzi de pe site-uri de genul acesta. Toate pentru ținutele mele de sărbători. Sper să nu am ghinionul tău...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa fie totul ok si sa te bucuri de cei ti-ai luat, eu azi am primit o comanda si-mi place tot, deci se poate si asa. :)

      Ștergere
  9. Eu am patit-o cu niste tricouri pentru copii: am primit alta masura, unul era dintr-un material incredibil de prost, iar altul era deja gaurit. Asa ca iti inteleg frustrarea. De acum sunt foarte atenta la "notorietatea"site-ului de pe care achizitionez produse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am multe comenzi la activ pe toate siteurile astea si tot mai am surprize. :)

      Ștergere