Cartofi la cuptor cu seminte de susan si seminte de chia

12.9.12

Atunci cand aleg sa mananc cartofi (in general in weekend ca am putin mai mult timp sa ii prepar), cuptorul e cel pe care il prefer, iar cei de mai jos sunt printre preferatii mei pentru ca se fac foarte usor si sunt foarte gustosi.


Tai cartofii cubulete, ii pun intr-o tava, ii stropesc cu ulei de masline (de multe ori folosesc si ulei de sofranel, depinde ce am in casa) si presar deasupra seminte de susan si seminte de chia si ii dau la cuptor pentru 45 minute (la 180 grade). In functie de cartofii pe care ii am si daca imi amintesc sau nu, uneori mai pun si putina apa dupa 20-25 minute.

Daca stiu ca nu am nimerit cei mai buni cartofi (sunt unii care raman tari orice le-ai face), ii fierb 10 minute inainte de a-i da la cuptor si asa sunt sigura ca n-or sa ramana tari.

Voi cum preferati cartofii?

8 comentarii

  1. Wow!Pare delicioasa reteta! Cred ca o sa o incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta reteta, susanul e o bogata sursa de calciu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu aveam o problema cu anumite soiuri de cartofi, ca ramaneau tari indiferent cat de multa/putina apa/ulei puneam, darrr am descoperit si solutia: preincalzesc cuptorul foarte bine si apoi setez temperatura la 200 grade sau chiar 205.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, nu am incercat combinatia susan-cartofi.Eu sunt fana cartofi :)) copti, fierti, piure, mai putin prajiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. cu seminte de susan ii gatesc si eu la cuptor, dar si la tigaie. fierti cum ai spus si tu cateva minutele in apa cu sare.

    cand ii fac la tigaie, inabus o ceapa tocata julien si adaug cartofii aproape fierti, spre final adaug condimentele principale, boia si susan.
    uneori ii servesc cu un sos de rosii facut in casa si patrunjel tocat cu putin usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata yummy. Poate fac si eu in week-end, e o idee simpla si rapida. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu mustar, oregano, ulei de masline si usturoi. Sunt minunati! Sau cu boia, ulei si oregano. Sau cu rozmarin si ulei de masline....si multe alte combinatii.
    Daca imi permiti, iti recomand sa amesteci cartofii cu uleiul inainte de a-i pune in tava. Eu folosesc un vas incapator, ca sa am "spatiu de manevra":))) Pun cartofii, torn uleiul amestecat cu condimentele preferate, si agit vasul astfel incat toti cartofii sa fie acoperiti cu ulei. In felul acesta, se vor coace uniform. De asmenea, eu folosesc intotdeauna hartie de copt.
    O sa incerc si reteta ta, e foarte interesanta!

    RăspundețiȘtergere