Acid ascorbic sau derivati de vitamina C?

6.12.23

Antioxidantii ocupa un rol important atunci cand vorbim de ingrijirea tenului pentru ca ceea ce fac este sa reduca efectele radicalilor liberi, mai pe scurt ajuta ca celulele sa nu fie distruse. Sunt multe feluri de antioxidanti si orice produs care se adreseaza semnelor de imbatranire ar trebui sa contina numerosi antioxidanti pentru a fi eficient si a avea rezultate. Din nou este important ambalajul pentru ca antioxidantii devin instabili cand sunt expusi in mod repetat la aer si soare.

Vitamina C este probabil cel mai cunoscut dintre antioxidanti si despre formele de vitamina C vreau sa va povestesc astazi, dar si despre cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont. Eu sunt o mare iubitoare de vitamina C si tenul meu tolereaza foarte bine acidul ascorbic. Vitamina C lupta cu semnele de imbatranire si mentine pielea mai sanatoasa, ceea ce face este sa ofere o protectie puternica impotriva radicalilor liberi, precum factorii de mediu, razele solare sau poluarea, care duc la imbatranirea prematura a pielii.

Folosesc de mai bine de 6 ani concentratii mari pentru ca tenul meu e multumit asa si asta m-a ajutat mult de-a lungul timpului. C15 Super Booster de la Paula's Choice este produsul pe care l-am avut cel mai des pentru ca formula este ce trebuie: 15% vitamina C (L-Ascorbic Acid cu pH 3.0, extrem de important in formulele cu acid ascorbic pentru a fi eficient, insa vine si cu un efect secundar: nu toata lumea poate tolera acidul ascorbic), acid feluric, vitamina E, peptide si sodium hyaluronate. Eu il aplic direct pe ten dimineata inainte de SPF (pentru a-i potenta efectul), insa trebuie sa fiu atenta sa ma incadrez in 3 luni de la deschidere pentru ca altfel incepe sa oxideze si nu mai este la fel de eficient. Stiu ca cei de la Paula's Choice lucreaza sa rezolve asta si sper sa se intample curand.

La fel ca si retinolul, vitamina C este un ingredient care nu lipseste din modul in care am grija de tenul meu, insa anul asta am inceput sa experimentez cu derivatii de vitamina C care au mai putine studii decat acidul ascorbic si este unul care mi-a atras atentia si care are niste studii promitoare: THD Ascorbate.

Cand Paula's Choice a lansat 25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serum am zambit larg si am stiut ca vom deveni prieteni, mai ales ca incercasem deja THD Ascorbate intr-o formula de la alt brand (mai jos revin la asta) si mi-a placut mult. Formula si textura sunt cele care fac special produsul asta de la Paula's Choice. Poarta denumirea de ser, insa este un tratament cu 2 derivati de vitamina C (23% THD Ascorbate si 2% Ascorbyl Glucoside) si glutathione, un alt antioxidant extrem de puternic. 

Produsul asta este unul de ultima generatie si s-a folosit tehnologia GAP care il face mult mai stabil si reduce riscul de iritatii, ceea ce il face potrivit si pentru tenul sensibil, dar si pentru persoanele care nu tolereaza acidul ascorbic. In ultimii doi ani Paula's Choice a lansat produse cu texturi foarte misto si produsul asta nu face exceptie, este lejer si este o placere sa-l folosesti, a fost lansat luna trecuta, insa eu il folosesc de vreo 3 luni si imi place mult, sunt sigura ca o sa ajunga best seller Paula's Choice pentru ca au facut o treaba nemaipomenita cu el.

Va spuneam ca incercasem deja THD Ascorbate in produse de la un alt brand si e vorba de Peter Thomas Roth, brand pe care imi doream de ceva vreme sa-l incerc si cand am prins produsele la oferta aici n-am mai stat pe ganduri. Produsele se gasesc si in Farmacia Tei, dar la preturi mult mai mari. Gama Potent-C este cea care ma interesa in mod special pentru ca produsele au 10% THD Ascorbate, 3% vitamina E si 2% acid ferulic, o combinatie castigatoare din punctul meu de vedere.

Am luat Targeted Spot Brightener si crema pentru ochi, insa l-am folosit doar pe primul (si nici nu am gasit vreo poza cu textura, cred ca am uitat sa fac, insa nici nu prea aveam ce sa arat) si despre el vreau sa va spun. Pe langa ingredientele de care va spuneam formula contine si gwennis, un extract de alge active despre care se spune ca actioneaza foarte bine pe pete si alte ingrediente misto. Are doar 15 ml, iar eu l-am luat sa-l folosesc strict pe cateva pete pe care le am la coada ochiului - banuiesc ca mi-au aparut pentru ca imi lacrimeaza foarte rau ochii si pe timpul zilei SPF-ul nu mai face fata, desi port mereu ochelari de soare. 

Tenul meu tolereaza foarte bine produsul asta si pot sa-l aplic in jurul ochilor, chiar daca are un miros de citrice extrem de puternic (nu are parfum sau alcool, este un miros specific produselor cu vitamina C) insa textura nu este la fel de placuta si hidratanta ca cea de la Paula's Choice. Mi se pare ca petele de care va ziceam incep sa se estompeze insa nu pot sa dau credit produsului asta pentru ca sunt sigura ca este o combinatie de tot ce folosesc, insa este un produs interesant si daca il prindeti la o oferta buna merita incercat.

Crema de ochi are in formula cafeina, acid hialuronic si 3% Phyco'derm care promite ca actioneaza asupra cearcanelor, nu am vrut sa o incep pentru ca am altele incepute acum, dar sunt extrem de curioasa in privinta ei. Initial am vrut si serul din gama asta, dar dupa ce s-a lansat cel de la Paula's Choice nu cred ca o sa il mai incerc.

Am incercat multe produse cu diferite forme de vitamina C anul asta, unele nu merita sa va povestesc despre ele, insa cel de la Theramid e de luat in seama. Eu prefer intotdeauna concentratii peste 10% pentru ca stiu ca sunt eficiente si am vrut sa vad cum este C-Tetra E.F. Eu l-am luat direct din Spania de la Niche Beauty Lab, insa il gasiti si la noi - cel mai bun pret l-am gasit aici. Am vrut doar sa-l amintesc in postarea asta, insa gasiti mai multe detalii in postarea de aici.

Folositi produse cu vitamina C?

Trimiteți un comentariu