Aquahouse, o oaza de relaxare la malul marii

17.11.23

Weekendul trecut a fost unul de care aveam mult mai multa nevoie decat mi-am imaginat. Cand am acceptat invitatia de a merge in press trip pentru a descoperi Aquahouse Hotel, intrat recent in portofoliul celor de la Ensana, principalul operator de hoteluri spa din Europa, m-am gandit ca o sa descopar o zona pe care nu o stiu - statiunea Sf. Constantin si Elena din zona Varna, Bulgaria - si ca o sa ma relaxez. A fost mult mai mult de atat, a fost o rupere totala de toata nebunia din viata mea si mi-a prins extrem de bine. 

Statiunea Sf. Constantin si Elena a fost prima de la malul bulgaresc al Marii Negre si turistii au inceput sa vina aici inca din 1908. Aquahouse Hotel a fost construit anul trecut si a intrat in circuitul turistic in iunie 2022, iar de la 1 octombrie 2023 s-a alaturat grupului Ensana care are peste 25 de hoteluri in Europa. Vorbim de o investitie uriasa, complexul hotelier de 5 stele se intinde pe o suprafata de peste 6000 metri, are 14 piscine si 411 camere, totul gandit si executat foarte bine, inspiratia fiind data de natura, valurile marii si curbele dunelor de nisip. Ganditi-va la un lux modern, inconjurat de pini, dar care respecta resursele naturale din zona.

Sunt 4 zone separate care ofera diferite tipuri de activitati: aqua, wellness, zona termala si zona pentru copii, dar si multe restaurante si baruri unde fiecare poate gasi ceva pe placul sau. Gasiti detalii despre tipurile de camere pe care le au aici, ce pot eu sa va spun de la inceput este ca totul este extrem de frumos, elegant si bine gandit, nu am fost de mult timp intr-un loc care sa ma fascineze cu totul si sa imi dea o energie atat de buna.

Nu am vazut tot, dar m-am bucurat de tot ceea ce am experimentat. Poza de mai sus e facuta din balconul camerei si a fost o placere sa vad rasaritul in fiecare dimineata: liniste, pasari si niste culori de vis, perioada asta a fost una calda (doar o ploaie care nu a durat mult) si mi s-a parut perfecta pentru evadarea asta.

M-am plimbat prin gradinile hotelului, am admirat munca peisagistului (clar nu a fost ieftin, dar a meritat fiecare ban), m-am uitat la detaliile din hotel si prima mea impresie a fost tot mai puternica cu fiecare lucru pe care l-am descoperit. E un loc frumos cu un potential enorm si sper sa devina una din alegerile turistilor romani pentru ca din Bucuresti in 4-5 ore esti acolo si e altceva.

Am stat intr-o camera Superior Double cu vedere la mare si a fost perfect: 47 de metri, patul (2 paturi Twin Large alaturate) de vis, la fel si pernele si salteaua, o canapea extensibila, statie de cafea/ ceai, un balcon cu mobilier de calitate si cu panorama asupra marii si o baie care mi-a placut mult. Cada si dus, tot ce ai nevoie, finisaje de calitate, prosoape la fel, singurul lucru pe care l-as fi vrut era ca si cada sa aiba o para de dus, astfel incat sa te poti si clati, nu sa fie nevoie sa iesi si sa te duci la dus. 

Am vazut ca alte tipuri camere au baia deschisa, deci daca faceti rezervare sa fiti atenti la acest aspect pentru ca unora lipsa de intimitate nu le place. Mie mi-a placut la nebunie camera asta - a fost liniste, dimineata lumina este fantastica si din pat am vazut direct rasaritul.

Ce mi-a mai placut mult a fost zona de spa, un vibe extrem de bun, culori linistitoare si terapeuti cu zambetul pe buze, iar ce mi-a placut si mai mult au fost masajele. In primele 2 zile am avut 2 masaje Partial Healing oferite de hotel, iar in ziua in care am plecat mi-am facut eu programare la un masaj de relaxare de o ora cu Tolga, terapeutul din prima zi.

Stiti deja ca eu sunt mare iubitoare de masaj, am incercat multe tipuri, in multe locuri, diverse tehnici si sunt extrem de pretentioasa. Mi-a placut tot aici: camerele, lumina difuza, muzica, aroma din camerele de masaj, uleiul cu magneziu, iar baiatul asta la care am ales sa ma duc a doua oara are niste maini fantastice si o tehnica care mi-a placut la nebunie.

M-am dus cu o durere urata la umar, care dupa drumul cu autocarul s-a agravat, la primul masaj a reusit sa-mi relaxeze umarul insa in timpul noptii durerea s-a dus spre gat, masajul urmator facut de un alt terapeut a reusit sa imi desfaca nodul de pe gat, insa zona a ramas extrem de sensibila. Mi-am recapatat mobilitatea, insa am ramas cu un disconfort, iar dupa ultima ora de masaj am reusit sa ma relaxez total, ba chiar am fost foarte aproape de a adormi, ceea ce nu mi se intampla decat rar, dar extrem de rar. Mi-a placut la nebunie si ma opresc aici.

Hotelul este aproape de plaja si ca sa ajungi treci prin gradina asta extrem de frumoasa, iar la tot pasul gasesti ceva de admirat, fie niste pampas superb, fie o zona cu pietre, fie o alee cu farmec sau cine stie ce altceva. Piscinele exterioare sunt incalzite si ai de unde alege daca vrei sa te balacesti. Mi-a placut mult modul in care au gandit, de la culori si asezare, pana la zonele de relaxare si cele de divertisment, totul se leaga si da o stare de bine.

Mi s-a parut fascinanta lumina din zona asta, lumina care pe mine m-a facut sa zambesc cu gura pana la urechi si sa ma simt extrem de norocoasa ca inca ma pot bucura de astfel de lucruri, aparent banale si neimportante, dar care de fapt sunt esentiale pentru o stare de bine si multumire. Indiferent de ora si de vreme, locul asta pare ireal. Dimineata, la rasarit, cand soarele coloreaza tot in jurul lui, spre pranz cand totul este scaldat in lumina soarelui si capata o frumusete ireala sau seara cand locul arata la fel de bine, dar chiar si cand e innorat si furtuna e pe punctul de a-si arata puterea.

Iar cand te duci spre una dintre plajele din jur vezi asa ceva: cladiri cu istorie si detalii care te fac sa te opresti si sa admiri, zone extrem de bine gandite si cu un farmec aparte, ma gandesc ca vara cand e foarte aglomerat se pierde din farmec, dar eu m-am bucurat din plin de linistea si frumusetea din perioada asta. Doar sa te plimbi aici si ti se schimba total starea de spirit. Marea este intotdeauna fascinanata, insa cand sunt oameni putini si e liniste este de-a dreptul magnifica si te rasplateste cu niste culori de poveste.

Tot langa hotel am gasit golful asta (The Bay dupa cum spunea indicatorul) si e o zona perfecta in care sa stai in liniste si sa visezi cu ochii deschisi. Si s-ar putea sa apara si domnul roscovan (un motan imens, superb si foarte vorbaret, despre care eu cred ca e o combinatie cu ceva salbatic) si prietenul lui, Pantera Neagra, amandoi extrem de sociabili si dorniti de atentie si mangaieri. Nu stiu cum e pentru alti, dar pe mine sa ma pui in fata marii cu niste culori de vis si sa-mi scoti in cale un blanos cu care sa ma joc e absolut perfect.

Si daca va gandeati ca plajele astea au farmec doar scaldate in lumina soarelui, am zis sa vi le arat si la ceas de seara, cu un cer plin de nori, intr-o lumina albastra care mie mi se pare de poveste si care mi-a placut mai mult decat pot exprima in cuvinte. Simpla plimbare pe plaja cu toata frumusetea asta in jur a reusit sa ma deconecteze total de la tot ceea ce imi incarca mintea si sa ma duca intr-un loc in care totul parea mult mai usor.

Am prins in a doua zi niste valuri mari de tot si a fost superb, iar eu am savurat din plin clipele astea pentru ca n-am mai prins de mult timp un asemenea spectacol la malul marii. Am stat zeci de minute sa ma uit cum se inalta valurile si cum se sparg la tarm sau in pietre, m-am conectat la locul ala si am lasat apa sa spele tot ce umbla prin mintea mea. Albastrul asta mi s-a parut superb si zgomotul valurilor a adus un echilibru dupa care tanjeam.

Am realizat mai multe lucruri despre mine in escapada asta scurta, dar o sa ma rezum doar la doua. Cerul este un spectacol care pe mine reuseste sa ma uimeasca de fiecare data, in cazul meu norii, lumina si culorile care se tot schimba sunt terapie pura, nu am nevoie de nimic altceva pentru a-mi linisti mintea si sufletul. Un loc de unde sa stau si sa admir, muzica buna in urechi (daca e posibil) si spectacolul naturii sunt tot ce are sufletul meu nevoie pentru a fi bine.

Celalalt lucru pe care vreau sa vi-l spun este legat de mancare: all inclusive nu este pentru mine, am mancat mult mai mult decat mananc de obicei pentru ca a invins curiozitatea (mancarea a fost buna si nu am avut probleme), dar m-am simtit de multe ori plina si am simtit ca nu e bine pentru mine. Nu pot sa zic ca am mancat mult ca volum, dar am combinat o gramada de preparate, banuiesc ca asta se intampla tuturor la all inclusive.

Locatia asta clar este o alegere perfecta in lunile de vara, probabil ca cei cu copii deja au luat in calcul locul asta, insa eu as vrea sa va sugerez sa va ganditi la locul asta daca vreti un weekend romantic undeva frumos si unde nu trebuie sa va faceti griji, daca aveti nevoie de cateva zile de liniste in care sa va regasiti sau daca vreti sa va trimiteti parintii la cateva zile de relaxare.

Cei de la Aquahouse au mai multe tratamente disponibile pe partea de spa medical si un medic cu o experienta bogata: de la tratamente cu curenti electrici si terapie cu ultrasunete pana la electrostimulare, terapie prin compresie si multe altele care se perzonalizeaza in functie de fiecare persoana si de istoricul medical. Apa folosita de ei este hipertermala (46 de grade) si mineralizata si poate fi folosita pentru o multime de terapii cu rezultate foarte bune. De la gimnastica in apa, hidromasaj, impachetari cu namol pana la terapii cu carbon sau magnetice le gasiti pe toate in portofoliul lor si sunt absolut convinsa ca, avand acum know how-ul celor de la Ensana care stiu bine ce fac, o sa se dezvolte si mai frumos.

Pe zona de spa au 2 tratamente exclusive: Pine Sea-cret si Aqua Sea-cret cu produse realizate special pentru ei, tratamente in 3 pasi: exfoliere, masaj cu ulei si masca de corp. Iar pentru 2024 vor introduce noi programe de spa: Weightloss (program in care se invata importanta alimentatiei sanatoase si a miscarii), Healthy in Aquahouse (un program gandit pentru longevitate si imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala), De-stress (de abia astept sa vad ce contine programul asta pentru ca traim intr-o perioada in care stresul este cel ce ne dicteaza viata), Healthy Ageing (un alt program extrem de interesant si care este exact ceea ce speram sa vad: preventie) si Intensive and Essential (cu 4 tipuri de terapii pe zi).

Mie mi se pare de vis sa poti sa te duci intr-un loc impecabil unde ai tot ce-ti trebuie, sa faci ceva concret pentru sanatatea ta si sa te poti bucura si de peisajul asta, de o plimbare pe plaja, sa respiri aer curat si sa te incarci cu energia locului.


M-as intoarce in locul asta pentru un weekend prelungit, pentru a ma echilibra in perioadele grele (nu as avea nici o problema sa merg singura, ba chiar mi se pare locatia ideala pentru o astfel de activitate), pentru a petrece timp de calitate, nu e genul de loc in care eu as veni vara pentru ca prefer altceva, insa sunt absolut convinsa ca si o vacanta vara e de neuitat aici. Eu as alege aprilie-mai si octombrie-noiembrie pentru o astfel de activitate. Pentru mine sa stau in pat si sa privesc cerul, sa citesc pe canapea sau balcon, sa ma bucur de liniste, sa ma plimb pe plaja aproape pustie a fost perfect.
 
Nu am spus nimic de preturi pentru ca sunt toate detaliile pe siteul lor si totul se personalizeaza in functie de cerinte, exista oferte care includ doar cazare si masa, la fel cum exista oferte pentru cei ce vor doar relaxare la spa, pentru cei ce cauta un tratament balnear, dar si pentru cei ce vor un retreat de yoga. Clar nu este o destinatie accesibila oricui, nici nu ar avea cum tinand cont de ceea ce ofera, insa sunt sigura ca multi se vor regasi in oferta lor.


Stiti locatia asta? Cum vi se pare? Ce tip de vacanta v-ar tenta in locul asta?

Trimiteți un comentariu