Recomandarea zilei #7

21.7.23

Nu imi amintesc unde am vazut prima data produsele de la Ceramol, dar banuiesc ca intr-o farmacie. Am crezut atunci ca este un brand spaniol, dar am descoperit cu suprindere ca brandul este din Italia si ca are o vechime de peste 30 ani, ani in care s-a specializat pe ingrijirea pielii sensibile si reactive si automat pe refacerea barierei cutanate. Tinind cont de episoadele mele periodice de dermatita era clar ca mai devreme sau mai tarziu o sa le incerc.

Am comandat 2 produse: crema 311, varianta tratament pentru piele uscata, deshidratata sau afectata de dermatite si gelul reparator pentru piele fragila si, din nefericire, a trebuit sa le folosesc extrem de repede dupa ce le-am luat pentru ca am avut un episod de dermatita pe exteriorul labei piciorului, unul pe gat si niste zgarieturi pe mana.

Crema este de fapt o emulsie ulei-in-apa care se intinde extrem de usor si se absoarbe imediat in piele, iar ceea ce imi place este tehnologia patentata 3:1:1, proportia ideala de lipide epidermice functionale (3 parti ceramide 3, 1 parte colesterol, 1 parte acizi grasi), produsul fiind gandit ca tratament in cazul eczemelor si dermatitelor atopice. Ajuta pe partea de deshidratare, reface bariera de protectie a pielii, calmeaza mancarimea - este recomandat pentru pielea hiper-reactiva, intoleranta si alergica, insa va da rezultate bune indiferent de factorii care au dus la o bariera afectata sau la o piele inflamata si uscata.

Gelul contine un amestec inovator de ingrediente (argint microinizat, acid hialuronic si acid beta-gliceritnic) care protejeaza epiderma si sustin procesul de reinnoire, in timp ce calmeaza si hidrateaza. Mie imi este de mare ajutor pe gat unde am o zona sensibila (am avut un episod urat de dermatita de contact in urma cu multi ani care a tot revenit in forta in ultima perioada) care devine extrem de reactiva cand transpir mult - se absoarbe imediat si calmeaza instant.

Ambele au texturi lejere si se simt placut pe piele, efectul este unul rapid si sunt genul de produse care ajuta mult in cazul unei pielii sensibile si care reactioneaza la diversi factori. Am mai vazut cateva produse interesante la ei, asa ca s-ar putea sa mai incerc si altele, mai ales ca sunt formule fara alcool si parfum, extrem de important cand vorbim de piele fragila si cu probleme.

Ati incercat ceva de la Ceramol? Aveti vreo recomandare?

Trimiteți un comentariu