Ce-am incercat nou pentru ingrijirea pielii

11.7.23

In ultimele luni am incercat multe produse noi pentru ten si in postarea de astazi vreau sa va povestesc despre o parte dintre ele si mai exact despre acele produse care mi s-au parut interesante si care cred ca s-ar putea sa va tenteze si pe voi. Ingrijirea pielii este un subiect care pe mine ma pasioneaza cu adevarat si nu fac (si nici n-am facut vreodata) experimente si nici nu ma joc cu sanatatea pielii mele. Aleg cu grija produsele pe care le folosesc si caut ingrediente care sa se preteze pe nevoile mele.

Cicanoid Retinal Cream de la Scinic - gasiti produsul pe Glowrious - este un tratament anti-rid cu o formula care imi place la nebunie: retinol, retinal (0,05%), bakuchiol, centella asiatica, madecassoside, acid hialuronic, niacinamide, adenozina, ceramide, vitamina E, alantoina, unt de shea, glicerina, ulei de macadamia si extract de turmeric si are o textura extrem de lejera, se absoarbe imediat si nu lasa pelicula grasa. 

Eu l-am folosit in zona ochilor unde am inceput sa vad niste linii (cand sunt foarte obosita ma incrunt pentru ca nu vad prea bine, cele ce aveti probleme de vederea sunt sigura ca stiti exact la ce ma refer) si mi se pare o formula pe cat de eficienta, pe atat de blanda. Un plus este faptul ca pielea ramane hidratata si catifelata la atingere, daca sunteti in cautarea unui astfel de produs chiar merita si pentru mine a fost o reala surpriza produsul asta.

Medi-Peel este un brand pe care l-ati mai vazut pe blog si pe care l-am descoperit tot pe Glowrious in urma cu cativa ani. Bio-Intense Glutathione White Ampoule are o textura cremoasa, foarte lejera si se absoarbe imediat, iar formula este una care imi place: glutation (un antioxidant foarte puternic), niacinamide, acid hialuronic, pantenol, vitamina E, retinyl palmitate, acid folic, biotina, 5 tipuri de peptide si extracte naturale.

Este un ser gandit pentru a oferi luminozitate si a ameliora liniile fine, fiind extrem de potrivit in cazul unui ten care se confrunta cu un aspect tern si are nevoie de uniformizare si hidratare. Pe lista de ingrediente apare si parfumul, insa nu m-a deranjat deloc si nici ochii mei sensibili nu au dat semne de nemultumire. Singurul lucru care nu-mi place la el (daca pot sa spun asa) este, ca fiind foarte lichid, mi se pare ca l-am consumat cam repede.

Ultimul produs de la Glowrious de care vreau sa va spun este de la K-Secret si e vorba de Extra Illuminating Eye Gel Patches, plasturii premium din hidrogel imbibati intr-o esenta bogata in vitamina C, niacinamide, vitamina E, elastina, colagen hidrolizat, alantoina, acid hialuronic, adenozina si arginina - in cutie sunt 2 marimi: cei mari sunt pentru zona ochilor si sunt cei mai mari pe care i-am incercat pana acum, iar cei mai mici pot fi folositi pe zonele unde e nevoie (in zona gurii, intre sprancene).

Imi plac la nebunie - stau unde ii pui, hidrateaza si ofera elasticitate, dar ajuta si pe partea de luminozitate. Am vazut pe site ca mai sunt disponibile inca 2 variante (una cu astaxantin, resveratrol si cafeina si una cu retinol si peptide) si as vrea sa le incerc si pe ele pe viitor pentru ca varianta cu vitamina C m-a convins.

Nu stiu de ce nu v-am povestit pana acum de Age Lift Firming Smoothing Day Cream de la Uriage pentru ca am inceput sa o folosesc dupa ce m-am intors din Franta si e pe teminate. E primul produs pe care il incerc din gama Age Lift si a fost o reala surpriza pentru mine - de la formula pana la textura, ca sa nu mai zic de cum imi simt tenul dupa ce o folosesc. Imi place mult ambalajul cu pompa si mi se pare foarte bine gandita.

Formula contine apa termala Uriage (bineinteles), retinyl palmitate, acid hialuronic si unt de shea, are o textura super placuta si se absoarbe imediat in piele, iar ceea ce face este sa ajute pe partea de elasticitate si fermitate, in timp ce ofera hidratare si are afect asupra liniilor fine. Desi este targetata ca fiind o crema de zi eu o folosesc seara si imi place mult. Are parfum in a doua parte a listei, insa nici nu-l simt si nici nu m-a deranjat.

Iar celelalt produs de care vreau sa va spun este Redensifying Sleeping Mask din gama Age Absolu, o alta gama despre care vreau sa aflu mai multe pe viitor, cu o formula extrem de interesanta: peptide care stimuleaza productia de colagen, retinyl palmitate, vitaminele C si E, dar si acid hialuronic, extract de rodie si un complex de lipide. Textura este foarte foarte reusita si se topeste pe piele, singurul lucru care ma deranjeaza putin este parfumul - este tot pe la jumatatea listei, insa il simt in produsul asta asa ca am grija sa nu aplic foarte aproape de ochi.

Folosesc masca cam de 2 ori pe saptamana, pe frunte, maxilar si pometi si imi place cum se simte tenul dimineata: mai ferm, mai elastic, neted si hidratat. Ma bucur ca am primit-o de la cei de la Uriage si am incercat-o pentru ca eu nu as fi ales-o si as fi pierdut un produs extrem de interesant si care are un pret foarte bun pentru ceea ce ofera.

Am cumparat 2 produse cu protectie solara pe care voiam sa le incerc de ceva vreme. Primul este Air-Fit Suncream Light SPF30 PA++++ de la Skin1004, un produs cu filtre minerale pe care am fost convinsa ca o sa il ador (celelalte produse din gama mi-au placut la nebunie) si nu s-a intamplat asa. Formula e foarte bine gandita, textura si finishul imi plac mult, insa ochii mei nu tolereaza foarte bine produsul asta, asa ca l-am folosit doar in zilele cand ochii mei nu au dat semne de sensibilitate.

Cel de-al doilea produs este Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ de la Beauty of Joseon pe care il lauda toata lumea si pe care am tot amanat sa-l iau tocmai pentru ca era peste tot si mi s-a parut prea laudat. Imi place la nebunie si intre timp am mai cumparat un tub, pot sa inteleg nebunia cu el: textura este de vis, formula foarte foarte buna, ochii mei il tolereaza, pot sa aplic cantitatea corecta fara sa-mi incarce tenul sau sa lase vreun cast pe fata, chiar e un produs mai mult decat reusit.

Si tot pe partea de protectie solara vreau sa va arat Sun Project Silky Calming Sun Stick SPF50+ PA++++ de la Thank You Farmer pe care l-am primit cadou si pe care chiar imi doream sa-l incerc. Este un produs foarte misto, rezistent la apa, are o textura moale si matasoasa, se intinde foarte usor, nu lasa urme albe si nici nu este lipicios sau gras - formula contine ingrediente calmante (centella asiatica, calamina, acid madecassic si asiatic) si eu l-am folosit pe tatuaje si pe zonele de pe mana unde am mai multe alunite. Dar trebuie sa mentionez un lucru: avand o textura atat de moale si placuta s-a desprins de tub atunci cand l-am luat cu mine in geanta si am mers prin caldura, e singurul aspect mai putin placut la produsul asta.

Am lasat la final 3 produse de curatare de la Apivita - nu imi amintesc sa fi incercat in trecut produse de curatare de la ei (am incercat multe altele, dar nu gama pentru curatarea tenului) si au fost o reala surpriza pentru mine. Texturile sunt extrem de placute, se simt ca un rasfat pentru ten si sunt foarte eficiente. Le-am primit pe toate 3, eu n-as fi ales spuma pentru ca are ulei de lavanda, dar dupa ce am folosit-o nu am nimic sa ii reprosez - nu ma deranjeaza in zona ochilor, nu usuca tenul, face ce promite si se simte senzational pe ten.

Laptele demachiant 3 in 1 este pe baza de musetel si miere (are si el lavanda in formula, insa nu o simt si nici nu m-a deranjat), se simte extrem de placut pe piele si imi place mult cat de bland e. Black Detox Cleansing Jelly cu carbune si propolis este negru, are o textura foarte interesanta si imi place la nebunie dupa ce vin de la sala sau la finalul unei zile aglomerate - candva in viitor o sa vreau varianta full size pentru ca merita.

Ati incercat vreunul dintre produsele de care am povestit astazi? Ce produse noi ati inceput sa folositi si va plac?

2 comentarii