ARgENTUM, povestea parfumurilor fara alcool

4.7.23

In primavara cand am fost la Exsence Milano am incercat o gramada (dar o gramada) de branduri de parfumuri, unele mi-au placut, altele mi-au displacut, iar altele m-au facut sa vreau sa le aflu povestea. Si unul dintre brandurile care m-a facut sa vreau este ARgENTUM si despre asta vreau sa va povestesc mai multe astazi pentru ca am avut ocazia sa incerc toate parfumurile si sa aflu mai multe despre brand si ce sta in spatele lui.

Povestea e una care imi place mult, 12 BECOME 1: Become fiind parfumul care care combina masculinitatea cu intuitia feminina si fiind cumva semnatura marcii, iar celelalte 12 avand la baza 12 arhetipuri, inspirate de cele 4 elemente (apa, aer, foc, pamant), arhetipuri reprezentate de 12 imagini simbolistice capturate in miros pentru a reflecta diversele energii care se regasesc in fiecare dintre noi. 

Eu cred in energii, cred in conexiuni, cred in multe alte lucruri mai putin palpabile si mi-a placut mult sa descopar povestea asta, stiu sigur ca cel putin unul dintre parfumurile astea va fi al meu pentru ca ... simt si vreau. Imi place ideea de a combina cele 4 elemente cu numerologia intr-o invitatie de a-ti descoperi frumusetea interioara, astfel incat sa fii in armonie cu tine. 

In spatele brandului este Joy Isaacs, iar parfumierul cu care s-a lucrat pentru cele 13 creatii este Delphine Thierry, s-a lucrat multi ani la acest concept si pe siteul lor gasiti mai multe detalii care va pot ajuta sa intelegeti mai bine povestea daca va atrage ideea si vreti sa aflati si alte informatii.

Sunt multe lucruri unice si interesante despre brand, insa cel care pe mine incanta cel mai tare este ca parfumurile nu contin alcool si nici solventi chimici, asa ca pot sa ma bucur de ele si cand pielea mea este iritata. Nu pun niciodata alcool/ parfum pe pielea care da semne de iritare, asa ca in perioadele cand pielea mea e reactiva trebuie sa am grija, dar parfumurile de la ARgENTUM m-au scapat de grija asta si nu pot sa va spun cat de tare ma bucura asta.

Colectia Les Parfums Infinis are la baza tehnologia Water Plant Emulsion WPE®, combina uleiul si apa, rezultatul fiind o micro-emulsie laptoasa si super fina care se topeste pe piele sau pe par, in functie de unde decizi sa aplici. Practic vorbim de o formula de lunga durata care nu irita pielea.

Am testat toate parfumurile in ultimele 2 luni, fiind extrem de curioasa de cum o sa le simt, cu ce o sa rezonez. Sunt leu cu ascendent in scorpion si, intamplator sau nu, preferatele mele sunt 2 parfumuri din colectia Water: Lover si Jester, imi place mult si Innocent, dar nu atat de mult ca celelalte doua. De fapt nu ca imi place mai putin, ci mai degraba are nevoie de mai mult timp ca sa miroasa pe pielea mea asa cum imi doresc.

Magician, Hero si Rebel (foc) imi plac si mi se par fascinante, insa sunt mult prea puternice pentru mine sau - mai bine spus - pentru ficatul meu sensibil, insa o sa ma intorc la ele cand o sa fie mai rece. Everyman, Explorer si Caregiver (pamant) nu mi-au transmis nimic, exact ca in viata – eu si semnele de pamant suntem la poli opusi, iar Creator, Sage si Ruler (aer) imi starnesc sentimente mixte, din nou ca in viata - imi plac, dar au si ceva care ma face sa nu fiu convinsa. Mi s-a parut extrem de interesant tot procesul asta si nu cred in intamplari.

Lover este un parfum floral cu accent de mosc, dar pe mine nu se simte deloc moscul, ci se transforma in ceva senzual si sexy, cu personalitate - are note de muscata, boabe de piper roz, petale de trandafir si fructe de padure. Nu am cu ce sa-l compar, este un parfum extrem de reusit cu care eu rezonez intr-un mare fel si care imi da o stare de bine, daca ar trebui sa spun ce trezeste in mine as alege cuvantul pasiune.

Jester mi-a adus din prima clipa aminte de ceva, insa nu am reusit sa-mi dau seama initial. Este tot un parfum floral cu accente de lemn. Notele de kumquat, mandarine verzi, bergamota, portocala, fructe de padure, ghimbir, tamarind, flori albe si lemn de santal creeaza un parfum delicios, sexy, care te bucura si iti ofera placere - este parfumul pe care l-as alege pentru toamna/ iarna. Si sa va zic si de ce imi aminteste ... Ange ou Demon Le Secret Elixir de la Givenchy (care din pacate nu se mai produce si care pe mine este pacatos de senzual).

Mi-ar face placere sa imi spuneti daca vi se pare interesant brandul, daca parfumurile fara alcool si cu grija pentru piele si natura sunt un subiect care va intereseaza si daca v-ar tenta sa incercati produsele ARgENTUM.

Intre timp s-a intamplat minunea de mai sus, un cadou in avans de ziua mea, asa ca o sa va spun mai multe despre Lover intr-o postare separata pentru ca vreau sa va arat si detaliile de pe sticla, talismanul de argint cu care vine si mai sunt cateva lucruri de mentionat.

2 comentarii