Cateva produse de machiaj care imi plac mult

6.7.23

De cand a inceput vara (si in Bucuresti chiar e rau si sunt multe zile cand simti ca te sufoci) m-am machiat extrem de rar si am intins mana dupa cateva produse de care vreau sa va spun astazi, produse pe care le am de cateva luni si am avut ocazia sa le incerc si sa imi formez o parere. Nu sunt produse ieftine in postarea asta, dar nu pretul este cel care determina daca imi place sau nu un produs si asta e un subiect de care am scris de multe ori.

Fondurile de ten cushion sunt de ceva vreme preferatele mele, iar Micro CalmingFit SPF50+ PA+++ de la Moonshot este ultima mea descoperire si imi place la nebunie. Anul trecut am incercat tot de la Moonshot varianta SettingFit (mi-a placut, dar nuanta nu a fost tocmai ce aveam nevoie dupa ce m-am bronzat - involuntar - putin), le gasiti pe amandoua pe Glowrious.

Nuanta 201 Beige de la CalmingFit (e in stanga, iar in dreapta e 101 Ivory de la SettingFit) e nuanta care mi se potriveste cel mai bine din tot ce-am incercat in materie de fonduri de ten de tip cushion de-a lungul anilor. Formula este una care ofera si ingrijire tenului si asta ma incanta peste masura pentru ca asta caut, in plus pe ten senzatia este una foarte placuta si reconfortanta: 4 tipuri de extracte din aloe vera, adenozina, niacinamide si vitamina E.

Acoperirea este medie, insa este buildable (suna mai bine in engleza), este foarte lejer, nu se simte pe ten, iar finishul este unul luminos, semi-mat. Imi place mult de tot, este usor de folosit si poate fi luat in geanta pentru retusuri pe timpul zilei, in plus e foarte util in calatorii pentru ca e compact si face ce promite.

Gama Prisme Libre de la Givenchy imi place mult si v-am povestit mai multe cand am decis sa iau produsele astea: am fondul de ten Glow, un corector si un concealer si arata impecabil pe ten, iar ceea ce apreciez este ca au si grija de ten (formulele sunt gandite ca un hibrid machiaj/ ingrijire), nu au doar un rol estetic, ceea ce le face extrem de usor de purtat si nu simti ca iti incarca tenul.

In ultima vreme Givenchy ma atrage tot mai mult pe partea de machiaj, produsele lor de buze imi plac la nebunie si asta ma face cumva sa zambesc pentru ca Givenchy e primul brand high-end pe care eu am inceput sa dau bani pe la 20 de ani. Parfumurile lor imi placeau mult, acum nu mai rezonam asa bine, insa nostalgia e acolo.

Dior este un alt brand high-end care imi place mult cand vorbim de produse de machiaj, am intins des mana dupa rujul Rose Mointagne (219) din gama Rouge Dior, dar si dupa rimelul Diorshow - atunci cand vreau ceva si mai spectaculos pe gene il folosesc impreuna cu Lash Primer Serum si fac o treaba nemaipomenita, iar ochii mei sensibili nu sunt deloc deranjati.

Brightening CC Serum de la By Terry este un produs care nu cred ca mai are nevoie de descriere, e un produs scump care nu e perfect (mirosul de trandafiri este foarte puternic), dar care imi place mult atunci cand vreau un aspect luminos si sanatos pe ten. Am 2 nuante: 04 Sunny Flash si 01 Immaculate Light. Imi place mult si pudra cu acid hialuronic de la ei, am atat varianta compacta, cat si cea pulbere, e printre cele mai bune pe care le-am incercat de-a lungul anilor.

Am lasat la final un produs de la Rare Beauty pe care nu cred ca vi l-am aratat: bronzerul crema Power Boost pe care il folosesc ca baza pentru bronzerul pudra cand e atat de cald. Cand treci de 40 de ani produsele crema sunt cele mai potrivite, iar daca vrei ca machiajul sa reziste e bine sa aplici in straturi: crema si pudra peste. Nu fac asta mereu, dar macar sunt pregatita pentru zilele cand vreau un machiaj impecabil si care sa reziste intreaga zi.

Formula este foarte bine gandita, se topeste pe piele si arata foarte natural, insa nu stiu daca Power Boost e cea mai buna alegere pentru mine - l-am luat on-line si e o idee cam cald, dar pot sa il folosesc fara probleme pentru ca este foarte usor de blenduit si arata bine pe ten.

Desi am multe bronzere (imi plac mult cele de la Dior), am observat ca intind tot mai des mana dupa pudra Healhty Glow Sheer din gama Les Beiges de la Chanel pe care o folosesc pe post de bronzer peste produsul crema de mai sus - am luat nuanta 30 (mai inchisa decat ce folosesc eu) tocmai cu scopul asta si imi place la nebunie cum arata pe ten. Nu am multe produse de la Chanel, inca candva pe viitor o sa imi iau si o pudra de la ei pentru ca produsul asta m-a convins.

Ce produse de machiaj ati folosit cu placere in ultima vreme? Ati incercat vreunul dintre cele de care v-am povestit eu azi?

4 comentarii

  1. Sincer, nu prea mă machiez, mai ales full-face când e să ies din casă din cauza faptului că de aproape fiecare dată am un mic episod de transpirație care îmi scoate pe puțin jumate din fondul de ten și anti-cearcăn de pe față... În rest, mai apelez la ceva foarte simpluț la ochi sau buze, dar în destul de puține ocazii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe caldurile astea orice ai face curge tot de pe ten, folosesc si eu cat mai putine produse cand e vremea asta.

      Ștergere
    2. Din nefericire, la mine e vorba de trecerea de la o temperaură la alta, pățesc acel mic episod de transpirație inclusiv iarna când ies din scară.

      Ștergere
    3. Multa lume transpira in zona capului, e si asta o problema.

      Ștergere