Avene Sun Care

13.6.17

Eu cred ca niciodata nu avem suficiente informatii atunci cand vine vorba de protectia solara si de cate ori am ocazia sa aflu mai multe si sa descopar produse noi profit de moment. Cei de la Avene au lansat de curand cateva produse noi in gama lor de protectie solara si mi s-a parut ocazia ideala sa aflu mai multe despre produse si sa le testez astfel incat sa va pot spune si voua ce merita si ce nu.
 
Despre protectia solara v-am povestit de multe ori in ultimii ani pe blog, v-am spus ca este primul pas in ingrijirea pielii si ca expunerea neprotejata este cauza multora dintre problemele cu care ne confruntam, inclusiv a imbatranirii premature. Nu conteaza ca e soare sau sunt nori, pielea trebuie protejata in fiecare zi, iar atunci cand suntem in aer liber si transpiram sau intram in contact cu apa nu trebuie sa uitam de reaplicarea produselor cu factor de protectie solara.
Locatia aleasa de cei de la Avene pentru eveniment a fost Younivers Summer Club, situat in zona Casei Presei Libere, o locatie care mi-a placut mult si pe care m-am bucurat s-o descopar. Stiam ca s-a deschis vara trecuta, dar n-am ajuns niciodata pana acum. Piscina are 400 metri si o adancime de 1,45 metri, iar in cadrul complexului sunt si doua jacuzzi-uri imprejmuite cu bambus, sunt chiar curioasa daca si in sezon e la fel de curat.
 
Gama Sun Care de la Avene contine atat produse cu SPF20 si SPF30, cat si produse cu protectie foarte ridicata SPF50+ si sunt si variante cu parfum, cat si variante fara parfum (parerea mea despre parfumul din produsele de ingrijire a tenului o stiti asa ca n-o sa mai insist pe asta). Printre noutatile lansate este crema anti-imbatranire pentru fata cu SPF50+ si Ascofilline, un principiu activ arhitect pentru restructurarea pielii. Textura este foarte misto si intra repede in piele, nu contine parfum, insa din pacate in formula se regaseste alcoolul  Daca nu aveti o problema cu asta, s-ar putea sa va placa, insa daca sunteti ca mine si evitati alcoolul uitati-va la crema si la emulsia cu SPF50+ din gama asta pentru ca nu au alcool.
 
Produsele care mi-au placut mult si chiar cred ca merita sa va uitati la ele sunt cele pentru copii  Atat lotiunea, cat si sprayul cu SPF50+ nu contin alcool, parfum sau silicon si au o textura usoara si placuta, care intra repede in piele fara sa lase urme albe. Un alt produs care mi s-a parut interesant este fluidul pentru corp cu SPF50, insa pe site nu l-am gasit si am uitat ce contine formula, deci nu stiu sa va spun mai multe (este vorba de cel in ambalaj alb, daca cumva il aveti poate ne ajutati cu informatii in comentarii).
 
Ultimul produs lansat este crema gel reparatoare dupa plaja, pe care eu am folosit-o in zilele cand am umblat mult prin soare si am simtit ca pielea mea se resimte. Are o textura extrem de placuta si racoritoare si intra repede in piele, are parfum in a doua jumatate a listei de ingrediente, insa eu pe corp nu am probleme cu asta, asa ca am intins mana dupa ea in zilele calduroase.
 
Produsele care mi-au mai atras atentia din gama Sun Care sunt stickul pentru zone sensibile SPF50+ (contine parfum, insa intr-o cantitate mica - mie imi plac mult stickurile, le folosesc pe tatuaj pentru reaplicare ziua, dar si pe zonele cu alunite multe sau cicatricii) si balsamul de buze cu SPF30 (buzele sunt mereu uitate cand vine vorba de protectia solara).



Ati incercat produsele cu protectie solara de la Avene? Cum vi se par?

2 comentarii

  1. Abia aștept să le încerc, nu știu de ce mi-au atras atenția încă de când am aflat de lansare. Sper să mă înțeleg măcar cu cea din gama de copii. :D
    Mișto pozele cu locația!

    RăspundețiȘtergere